Ursa

ULTIMELE STIRI

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, ...

BIFE-SIM 2017 vă invită să descoperiți fascinanta lume a mobilei!

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă...

FII DIFERIT! Alege acoperisul GERARD. Promotie pana la 31 iulie.

Final Distribution, importatorul  exclusiv in Romania a...

Novatik Slate si Novatik Wood – cele mai noi profile din portofoliul Final Distribution

Final Distribution, producatorul brand-ului Novatik, a lansa...


Invelitori » Acesorii

Sfaturi de toamnă pentru confortul din iarnă

15 septembrie 2015
Toamna este sezonul de foc al montatorilor de acoperişuri, din raţiuni uşor de explicat – apropierea sezonului rece este un stimulent serios atat pentru fericitii posesori ai construcţiilor noi, care doresc să intre în iarnă cu învelitoarea pusă, pentru a putea continua lucrările la interior, cât şi pentru cei care sunt nevoiţi să renoveze acoperişul unei clădiri existente.

Generatoarele de aer cald Steinel: ideale pentru montatorii de acoperișuri

15 septembrie 2015
Prin sudare, contractare, modelare sau desprindere, cu ajutorul aerului cald, puteţi realiza foarte simplu cele mai diverse lucrări pentru acoperișuri înclinate sau terasă (aplicarea de folii, membrane, straturi sintetice de protecție, sisteme hidroizolante, detalii de terasă, montarea luminatoarelor etc.), iar precizia, performanţa şi fiabilitatea sunt garantate.

Ce trebuie să știe beneficiarul despre jgheaburi și burlane

24 martie 2015
Mai înainte de toate, beneficiarul trebuie să știe că jgheaburile și burlanele trebuie să existe, montate la un sistem de acoperiș cu pantă, chiar dacă inițial are senzația că utilitatea lor este redusă, fiind pusă în balanță cu aspectul general al casei și cu bugetul limitat. Știm că există beneficiari și chiar arhitecți care ezită să ia în calcul aceste elemente indispensabile pentru siguranța și rezistența construcției din rațiuni estetice: burlanele ”nu dau bine” pe o fațadă, așa că fie nu le pun deloc, fie le proiectează subdimensionate.

Jgheaburile și burlanele în sezonul rece

13 ianuarie 2015
Sezonul rece, cu gheață, zăpadă și temperaturi scăzute, este ”proba de foc” a unui sistem pluvial aparent. În mod ideal, date fiind condițiile climatice din țara noastră, un sistem pluvial nu ar trebui să treacă prin spații neîncălzite în timpul iernii, așa cum este cazul conductelor de scurgere din imobilele multietajate cu terasă, al căror traseu este proiectat prin spații închise.

Acoperișul și clima

22 aprilie 2014
În alegerea învelitorii unui acoperiș se ține cont de o multitudine de aspecte, practice și estetice, referitoare la zona climatică, tradiție, arhitectura locală, curentul Eco și, desigur, bugetul alocat. Se vorbește deseori printre montatori și arhitecți despre faptul că alegerea învelitorii este personală, ține de sensibilitățile proprii beneficiarului. În ultimul timp, se pune un accent deosebit pe rezistența acoperișului din perspectiva precipitațiilor (în special a acumulărilor de zăpadă) și a vântului puternic, fenomene meteorologice care afectează o construcție nu neapărat din cauza frecvenței lor, ci mai degrabă din cauza intensității pe anumite intervale de timp.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri
BifeSim 2017