Ursa

Terase » Acoperisuri Verzi

Acoperișul verde – detalii care ne asigură protecția

14 martie 2019
Continuăm serialul cu spicuiri din ghidul pentru proiectarea și execuția acoperișurilor verzi la clădiri noi și existente, publicat de-a lungul mai multor ediții recente, din câteva considerente importante. În primul rând, trebuie să fim conștienți de faptul că un acoperiș verde nu se poate executa pe orice tip de clădire și nu oricum – este un aspect de care investitorii trebuie să țină cont și să apeleze la specialiști care să ofere consultanță, inclusiv pe partea de structură.

Casa Hobbit din Cercu- Iași

09 ianuarie 2019
Cu toții am petrecut cel puțin câteva ore din viață pe internet, contemplând varii proiecte îndrăznețe de arhitectură și urbanism, admirând soluțiile găsite de proiectanți sau visând pur și simplu la o casă deosebită, cu un aspect inedit. În spatele fiecărui astfel de proiect se găsește însă și o poveste, un interesant fir epic, un șir de fapte și decizii care au făcut posibilă trasnformarea în realitate a unui vis frumos.

O nouă viziune, un nou mod de a construi un acoperiș

09 ianuarie 2019
Pe piața materialelor de construcții există mulți prodcători de sisteme termo-hidroizolante pentru acoperiș, dar nu toți pot garanta o calitate optimă. Multe dintre ele sunt concepute pentru lucrări cu durată de viață relativ mică, fără pretenții pentru trafic sau condiții meteo ieșite din comun, dependente în prea mare măsură de priceperea și eforturile celor care le pun în operă.

Grădinile cerului în City of London

26 septembrie 2018
Londra este un oraș imens, cu aproape nouă milioane de locuitori, iar zona centrală, City of London, este unul dintre cele mai importante centre financiare și de afaceri din lume, având servicii bancare, de asigurări și din sectorul maritim de nivel mondial, susținute de servicii juridice, financiare și profesionale de cel mai înalt nivel.

Acoperișurile verzi în pantă

26 septembrie 2018
Cel puțin la fel de spectaculose ca și cele plane orizontale, acoperișurile verzi în pantă se bucură de interes printre beneficiarii, arhitecții și constructorii atrași de curentul Eco. Din păcate, acestea nu pot fi amenajate ca terase circulabile, sau măcar ”vizitabile”.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri