Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...Terase » Acoperisuri Verzi

Acoperișurile verzi - o pasiune născută din responsabilitate

28 aprilie 2021
Considerate cu un deceniu în urmă o apariție exotică, o curiozitate care fascina dar nu prezenta prea multă încredere pe piața construcțiilor, acoperișurile verzi au devenit treptat o prezență relativ familiară în peisajul urban românesc, cu aportul admirabil al unor producători, aplicatori și, desigur, arhitecți, care au pus umărul, cu eforturi considerabile, pentru educarea și crearea efectivă a unei piețe.

Ansamblul de locuințe pasive WaterHouses Hamburg cu acoperiș verde în sistem complet Bauder

09 octombrie 2020
Apa e parte integrantă a identității locale din Hamburg, în oraș existând din timpuri străvechi case pe piloni amplasate la propriu pe apă, iar ansamblul pe care vi-l prezentăm în ediția de față e ridicat pe insulele râului Elba. Cele 5 clădiri proiectate de biroul local de arhitectură Schenk + Waiblinger sunt amplasate pe piloni și conțin 36 de apartamente între 60 și 130 mp. Ansamblul este construit la standard de casă pasivă, necesitând un aport minim pentru încălzire, tot necesarul energetic fiind acoperit din surse regenerabile.

Acoperiş verde şi lac pentru relaxare

08 octombrie 2020
În 2016, Tegola România a furnizat soluţii şi materiale pentru realizarea unui acoperiş verde şi a unui lac artificial decorativ la o construcţie rezidenţială în proximitatea oraşului Ploieşti. Proiectul este unul special, beneficiarii dorindu-şi pe lângă acoperişul verde propriu-zis şi amenajarea unui spaţiu de relaxare şi comuniune cu natura.

Acoperișul verde – detalii care ne asigură protecția

14 martie 2019
Continuăm serialul cu spicuiri din ghidul pentru proiectarea și execuția acoperișurilor verzi la clădiri noi și existente, publicat de-a lungul mai multor ediții recente, din câteva considerente importante. În primul rând, trebuie să fim conștienți de faptul că un acoperiș verde nu se poate executa pe orice tip de clădire și nu oricum – este un aspect de care investitorii trebuie să țină cont și să apeleze la specialiști care să ofere consultanță, inclusiv pe partea de structură.

Casa Hobbit din Cercu- Iași

09 ianuarie 2019
Cu toții am petrecut cel puțin câteva ore din viață pe internet, contemplând varii proiecte îndrăznețe de arhitectură și urbanism, admirând soluțiile găsite de proiectanți sau visând pur și simplu la o casă deosebită, cu un aspect inedit. În spatele fiecărui astfel de proiect se găsește însă și o poveste, un interesant fir epic, un șir de fapte și decizii care au făcut posibilă trasnformarea în realitate a unui vis frumos.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri