Ursa
Construct Expo 2018

Terase » Acoperisuri Verzi

Grădini urbane pe acoperiș

07 martie 2018
Lumea actuală este un loc al contrastului, în care se regăsesc extremele spectrelor în aproape toate domeniile, iar arhitectura și urbanismul nu fac nici ele excepție. Orașele moderne variază ca peisaj între o puternică expansiune orizontală în teritoriu și cucerirea înălțimilor, prin construcții și ansambluri care de care mai îndrăznețe, direcția lor optimă de dezvoltare rămânând încă un subiect deschis, supus dezbaterii din multiple unghiuri. Cel mai cunoscut și mai intens abordat este, probabil, cel al sustenabilității.

De ce avem nevoie de un acoperiș verde?

07 martie 2018
Despre acoperișurile verzi se discută mult în ultimii ani, inclusiv în România. Este adevărat, această comunicare are loc mai cu seamă în mediul specialiștilor, al arhitecților și constructorilor, care au înțeles fără doar și poate avantajele unui asemenea acoperiș, în virtutea meseriei lor care îi determină să acceseze permanent cele mai noi informații din domeniu.

Pentru acoperișurile verzi – profesioniștii, în tandem cu natura

19 ianuarie 2018
Am prezentat în această revistă de-a lungul timpului o mulțime de sisteme speciale pentru acoperișuri verzi, precum și proiecte realizate cu ajutorul acestora, recomandându-vă cele mai performante soluții, sisteme și metode de punere în operă. Reacțiile pieței și ale cititorilor sunt din ce în ce mai puternice (în sens pozitiv, desigur), apar tot mai multe întrebări, dar și încercări de a obține avantajele unui acoperiș verde cu mijloace nu tocmai potrivite sau profesionale.

De la terase înverzite la grădini suspendate

14 noiembrie 2017
Relaxarea este e o stare pe care nu mulți dintre noi mai știu azi să o atingă sau să o trăiască pe deplin. O asociem de cele mai multe ori cu un concediu prelungit sau o vacanță, lucruri pe care, în haosul vieții actuale, le obtinem cu greu. În acest context, locurile care ne oferă o schimbare plăcuta de peisaj, ritm și atmosferă, care ne detașează măcar parțial de prezentul hiperactiv, sunt o adevarată binecuvântare.

Terasele verzi și acoperișurile intensive

20 iunie 2017
Pentru a amenaja terase înverzite, sau acoperișuri verzi intensive, este nevoie de crearea unor condiții propice pentru acomodarea unor plante de dimensiuni medii spre mari, însoțite de finisaje pentru a crea platforme și alei, a încorpora elemente decorative și mobilier pentru utilizarea spațiului. Din punct de vedere tehnic, există o soluție optimă, formată din straturi succesive de hidroizolație, drenaj și protecție, ce trebuie să acopere întreaga suprafață a terasei sau acoperișului pentru a fi eficientă.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri