Ursa

ULTIMELE STIRI

COILPROFIL a preluat denumirea celui mai puternic brand din portofoliu: METIGLA

Compania belgiană Coilprofil și-a schimbat din această va...

BIFE-SIM 2018 în casă nouă!

BIFE-SIM, cel mai important târg internațional dedicat ind...

Viitorul construcțiilor și tendințe în amenajări la Construct-Ambient Expo 2019

Romexpo redefinește târgurile Construct Expo și Ambient E...Terase » Acoperisuri Verzi

De ce avem nevoie de un acoperiș verde?

07 martie 2018
Despre acoperișurile verzi se discută mult în ultimii ani, inclusiv în România. Este adevărat, această comunicare are loc mai cu seamă în mediul specialiștilor, al arhitecților și constructorilor, care au înțeles fără doar și poate avantajele unui asemenea acoperiș, în virtutea meseriei lor care îi determină să acceseze permanent cele mai noi informații din domeniu.

Pentru acoperișurile verzi – profesioniștii, în tandem cu natura

19 ianuarie 2018
Am prezentat în această revistă de-a lungul timpului o mulțime de sisteme speciale pentru acoperișuri verzi, precum și proiecte realizate cu ajutorul acestora, recomandându-vă cele mai performante soluții, sisteme și metode de punere în operă. Reacțiile pieței și ale cititorilor sunt din ce în ce mai puternice (în sens pozitiv, desigur), apar tot mai multe întrebări, dar și încercări de a obține avantajele unui acoperiș verde cu mijloace nu tocmai potrivite sau profesionale.

De la terase înverzite la grădini suspendate

14 noiembrie 2017
Relaxarea este e o stare pe care nu mulți dintre noi mai știu azi să o atingă sau să o trăiască pe deplin. O asociem de cele mai multe ori cu un concediu prelungit sau o vacanță, lucruri pe care, în haosul vieții actuale, le obtinem cu greu. În acest context, locurile care ne oferă o schimbare plăcuta de peisaj, ritm și atmosferă, care ne detașează măcar parțial de prezentul hiperactiv, sunt o adevarată binecuvântare.

Terasele verzi și acoperișurile intensive

20 iunie 2017
Pentru a amenaja terase înverzite, sau acoperișuri verzi intensive, este nevoie de crearea unor condiții propice pentru acomodarea unor plante de dimensiuni medii spre mari, însoțite de finisaje pentru a crea platforme și alei, a încorpora elemente decorative și mobilier pentru utilizarea spațiului. Din punct de vedere tehnic, există o soluție optimă, formată din straturi succesive de hidroizolație, drenaj și protecție, ce trebuie să acopere întreaga suprafață a terasei sau acoperișului pentru a fi eficientă.

Fațade verzi în Camden Town

19 iunie 2017
Atunci când auzim despre o clădire cu fațadă verde ne gândim (cam afectați de prejudecăți) la o arhitectură exclusivistă, scumpă, destinată marilor proiecte urbane. Ar trebui să înțelegem că arhitectura sustenabilă începe să devină tot mai puțin o opțiune și din ce în ce mai mult o necesitate. Iar interesul pentru acest tip de abordare demonstrează tocmai deschiderea, grija față de ceilalți, o comunicare firească a interiorului clădirii cu exteriorul, chiar un limbaj artistic comun cu mediul urban, fără bariere culturale.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri