Ursa

ULTIMELE STIRI

COILPROFIL a preluat denumirea celui mai puternic brand din portofoliu: METIGLA

Compania belgiană Coilprofil și-a schimbat din această va...

BIFE-SIM 2018 în casă nouă!

BIFE-SIM, cel mai important târg internațional dedicat ind...

Viitorul construcțiilor și tendințe în amenajări la Construct-Ambient Expo 2019

Romexpo redefinește târgurile Construct Expo și Ambient E...Terase » Acoperisuri Verzi

Acoperiș verde la Centrul de Agrement Trotuș - Comănești

19 martie 2017
În orașul Comănești din Județul Bacău, a fost inaugurat anul trecut un centru de agrement modern, cel mai mare din zonă, amplasat în imediata apropiere a râului Trotuș. Clădirea principală a complexului este o construcție specială, cu un acoperiș verde în sistem Bauder de mari dimensiuni – circa 3200 m2, ceea ce îl face unul dintre cele mai mari din această zonă a continentului și unic în Europa datorită pantelor abordate, care au ajuns până la 51°.

Un acoperiș tip terasă între gara de Nord și Est de la Paris: un nou proiect pentru o capitală mai ecologică

20 ianuarie 2017
În iunie 2016, primăria Parisului a început lucrările pentru instalarea unei terase verzi circulabile pe o suprafată de 2600 mp.pe acoperișul viitorului hotel Okko de patru stele. Aceast acoperiș tip terasă va fi accesibil printr-o scară rulantă și un accensor de pe peronul numărul unu a Gării de Est iar călătorii vor  putea circula ușor între Gara de Nord și Est fără să fie obligați să treacă peste strada Alsace.

Fațade vezi de mare suprafață la Constanța

09 ianuarie 2017
Evoluția tehnologiei ne permite astăzi revoluționarea arhitecturii tradiționale, încorporând noi materiale și concepte inovative, precum panourile solare, pereții cortină, anveloparea clădirilor cu metale precum zinc și titan sau realizarea acoperișurilor verzi. Construim mai mult, mai repede, mai eficient, crescând prin acțiunile noastre presiunea asupra mediului înconjurător și asupra spațiilor urbane pe care le utilizăm.

Castelul de Lut din Valea Zânelor – povestea continuă

25 octombrie 2016
Vara ce a trecut a adăgat o pagina nouă în istoria acoperișurilor verzi din România. Aflat la începutul acestui an încă în stadiul de proiect, acoperișul verde de pe restaurantul de la Castelul de Lut din Porumbacu de Sus a devenit încet-încet realitate, completând povestea țesută de familia Vasile în „Valea Zânelor”, cum a fost denumit de ei acest colț mirific de pe valea râului Porumbacu.

Un alt nivel de creativitate

13 iulie 2016
Acoperișul verde a început să fie un subiect din ce în ce mai des vehiculat în domeniul arhitecturii și urbanismului din România în ultimii 5-6 ani. Prin 2010-2011 poziția proiectanților, dar și a potențialilor beneficiari, era una extrem de sceptică în ceea ce privea implementarea unei asemenea soluții.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri