Ursa

ULTIMELE STIRI

COILPROFIL a preluat denumirea celui mai puternic brand din portofoliu: METIGLA

Compania belgiană Coilprofil și-a schimbat din această va...

BIFE-SIM 2018 în casă nouă!

BIFE-SIM, cel mai important târg internațional dedicat ind...

Viitorul construcțiilor și tendințe în amenajări la Construct-Ambient Expo 2019

Romexpo redefinește târgurile Construct Expo și Ambient E...Terase » Acoperisuri Verzi

Înverzirea acoperișurilor – o șansă pentru clădiri și orașe

10 aprilie 2016
În ultimii ani se vorbește foarte mult despre sustenabilitate și ce presupune acest concept. Fiecare domeniu are propria abordare, însă un lucru este cert: numitorul comun rămâne eficientizarea resurselor.

Terasele blocurilor de locuințe – o șansă pentru dezvoltarea durabilă (II)

13 octombrie 2013
În prezent sunt întâlnite 3 tipuri de acoperişuri verzi: extensive, intensive şi, ca variantă intermediară, semiintensiv (sau semi-extensiv). Acoperişul verde extensiv are un strat subţire de sol, în general 10-15 cm, şi este de obicei varianta aleasă pentru şarpante, deci pentru acoperişuri în pantă.

Bauder: acoperiş verde înclinat, pentru o arhitectură specială

13 octombrie 2013
În localitatea Gunzenhausen din Germania, Centrul Familial Sonnenhof este o instituţie foarte importantă. Aici, familiile sunt consiliate şi ajutate prin metode holistice să aibă o evoluţie armonioasă, punând în prim-plan copiii, educaţia şi dezvoltarea lor echilibrată, prin participarea activă şi directă a părinţilor. Clădirea are o arhitectură modernă, iar pentru a reflecta şi componenta ecologică a educaţiei, instituţia din Gunzenhausen a ţinut să aibă un sediu cu acoperiş verde.

Terasele blocurilor de locuințe – o șansă pentru dezvoltarea durabilă

12 iulie 2013
Dezvoltarea durabilă şi sustenabilitatea oraşelor, despre care se vorbeşte mult în ultima vreme, presupune ca, în activitatea urbană, să se aibă în vedere resursele limitate avute la dispoziţie – în privinţa patrimoniului imobiliar, a forţei de muncă, a transporturilor etc. Este o abordare care ţine seama de contextul economic şi social actual, dând o direcţie de dezvoltare a oraşului astfel încât să se păstreze pentru generaţiile vitoare posibilitatea (resursele) de a-şi pune în operă propriile proiecte, de a avea propriile opţiuni. Acoperişurile verzi, grădinile verticale reprezintă soluţii pentru o serie de probleme importante ale spaţiului urban.

BAUDER : sisteme complete pentru acoperișuri verzi

12 iulie 2013
În contextul preocupării pentru aspectele ecologice ale construirii şi utilizării unei clădiri, Bauder a fost primul producător care a dezvoltat sisteme constructive complete pentru acoperişuri verzi, de la bariera de vapori până la vegetaţie. Datorită unei experienţe de decenii, Bauder a adus permanent îmbunătățiri acestui domeniu, oferind în prezent o mare varietate de sisteme constructive, bine proiectate, concepute pentru vegetaţie extensivă sau intensivă, la acoperişuri tip terasă şi chiar cu pantă.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri