Ursa

ULTIMELE STIRI

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...
Asociația Internațională IFD

» Mansarde si acoperisuri | 22 iulie 2020

 

Așa cum am anunțat deja, Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri ce trebuia organizat anul acesta la Beijing, în octombrie, a fost amânat din cauza pandemiei COVID 19. Situația cu totul specială în care ne aflăm a prilejuit și alte premiere în viața orga­ni­zației noastre, precum prima întâlnire online a comitetului director IFD – la 4 iunie anul curent.

  • noile directive IFD relativ la toleranțele de execuţie a fațadelor ventilate
  • noua conducere executivă a Asociației

 
Cu ocazia întrunirii Co­mi­tetului Director al Asociației au fost aprobate noile di­rective IFD cu privire la toleranțele de execuție a fațadelor ven­tilate. Aceste elemente cons­truc­tive re­pre­zintă o anvelopă nobilă a clă­­dirilor, sunt tot mai des folosite în ultimii ani și numeroși membri IFD din întreaga lume se implică în execuția lor. Calitatea con­strucției depinde de factori specifici de ordin  geo­grafic, tehnic și / sau practic. Cu toate acestea, chiar dacă fațadele ventilate din spate sunt fa­bricate și montate în marja to­le­ranțelor standard, ele pot pre­zenta ne­re­gu­larități vizibile. To­le­ranțele sunt acele abateri de la dimensiunile nominale ce sunt imposibil de evitat în orice proces de producție și instalare.

În funcție de material și su­pra­față, chiar și cele mai mici neregularități, diferențe de culoare pot deveni supărătoare dacă lumina le scoate în evidență neplăcut. În ultimii ani, acesta a fost un motiv de dispute între clienți și contractori. Astfel, în cele din urmă, presiunea clienților în direcția calității vizuale a fațadelor a prevalat asupra cal­culelor de cost și fezabilitate tehnică. 

Standardele și reglementările exis­tente nu sunt de regulă su­fi­ciente pentru a defini la nivel con­tractual un standard de toleranță dimensională și pla­nei­tate a fața­delor ventilate. În plus, aspecte pre­cum gradul de stră­lu­cire­/mă­tuire, lipsesc complet din standar­dele  oficiale. Iată de ce  noile di­rective IFD relativ la toleranțele de execuție a fațadelor ventilate se dovedesc necesare și foarte utile în activitatea zilnică a antreprenorilor de construcții.

Începând cu data de 1 iulie, noul director executiv al Asociației IFD este dl Pascal Civati, din Elveția, al cărui parcurs profesional a implicat în câteva rânduri țara noastră. Îi dorin succes lui Pascal în noua sarcină și suntem încredințați că vom colabora foarte bine, mai cu seamă că, așa cum am amintit, cunoaște bine țara noastră unde a petrecut mult timp.  

Cu aceeași dată Detlef Stauch se retrage din boardul IFD, pentru a se bucura de o binemeritată pensie pe care i-o dorim cât mai lungă și mai frumoasă. Îi mulțumim lui Detlef și prin aceste rânduri pentru cola­borarea excelentă avută de-a lungul timpului, cu  deosebire în perioada organizării în București a Cam­pionatului Mondial al Tinerilor Mon­tatori de Acoperișuri din 2014.  

 

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri