Despre Campionatul Mondial

Sub patronajul IFD (International Federation for the Roofing Trade), între 19 și 22 noiembrie 2014 va avea loc la București cea de-a XXV-a ediție a Campionatului Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri. Este prima competiție de acest gen din țara noastră, organizată de Asociația Națională a Montatorilor de Acoperișuri din România.

Cu o tradiție de peste un sfert de secol, Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri beneficiază de experiența și notorietatea IFD, organizație care și-a propus ca, prin acest concurs, să atingă câteva obiective importante pentru branșă:

• apropierea între tinerii montatori și armonizarea pregătirii profesionale în diferitele țări membre IFD și nu numai;
• prezentarea producătorilor relevanți din țările participante;
• conștientizarea publicului de importanța pregătirii în domeniul acoperișurilor;
• reliefarea avantajelor pregătirii la locul de muncă și creșterea respectului pentru industrie;
• promovarea profesiei de montator și specialist în acoperișuri;
promovarea învățământului de specialitate în rândul tinerilor;
• stabilirea unor standarde de performanță pentru profesioniști;
creșterea gradului de complexitate a meseriilor, adaptarea la sistemele moderne de lucru.

Cele 3 secțiuni de concurs:
Acoperișuri clasice
Acoperișuri terasă (etanșeizări)
Acoperișuri metalice
Afla detalii
Ultimele stiri

Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri, București, 2014

Sub patronajul IFD (International Federation for the Roofing Trade), în parteneriat cu ANMAR (Asociația Națională a Montatorilor de Acoperișuri din România), între 18 și 22 noiembrie 2014 au avut loc la București a 25-a ediție a Campionatului Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri și al 62-lea Congres IFD, un eveniment amplu care a reunit sute de montatori, specialiști și membri ai acestei organizații din Europa, China și SUA.

Dach + Holz International 2014

Organizat din doi în doi ani, prin alternanță la Köln și Stuttgart, târgul Dach + Holz International a primit între 18 și 21 februarie 2014 peste 47.000 de vizitatori (în principal constructori, montatori de acoperișuri, arhitecți și furnizori de materiale).

”Mondialul” la noi acasă

Datorită lobby-ului făcut în ultimele luni și datorită prestanței de care se bucură acest eveniment, am avut o reacție foarte bună și în România, unde multe companii, unele cu capital autohton, au venit alături de noi, și le mulțumim pentru acest lucru.

Congresul IFD de la Rotterdam

Punctele principale ale celui de-al 61-lea Congres IFD, organizat la Rotterdam, au fost armonizarea standardelor din domeniu în Europa, strategia Federației Internaționale a Pieței de Acoperișuri în anii 2015 – 2021...