Ursa

CAUTA IN SITE

Din vechiul și adevăratul București - Destinul unei case

12 iunie 2019
Am avut de-a lungul timpului articole despre acoperișuri în care am semnalat erori de execuție, barbarii estetice, materiale care nu aveau ce căuta pe o clădire care se dorește protejată, cu consecințe grave pentru construcție și cei care o folosesc. Ne propunem acum o abordare în aceeași notă, dar cumva într-o tonalitate mai gravă, pentru că este vorba despre patrimoniul nostru de arhitectură. În România sunt multe case... urâte (alt cuvânt poate părea prețios) și ar trebuie făcute investiții serioase ca să le scapi de acest epitet.

Podul, spațiul cu un potențial enorm

12 iunie 2019
Cu aproximativ un deceniu în urmă, a existat un trend destul de puternic al mansardării blocurilor de locuințe multietajate din cartierele comuniste, mai ales cele de 4 -5 etaje. Tendința s-a atenuat, din diverse motive: au apărut probleme între proprietarii apartamentelor din bloc (nu s-au înțeles cu privire la înstrăinarea părților comune), au fost tot mai puțini doritori, în contextul dezvoltării de noi proiecte imobiliare, soluțiile de mansardare nu s-au dovedit tocmai eficiente și nici simplu de autorizat etc. Totuși, marile orașe mai dispun de un patrimoniu important: clădirile vechi din zonele centrale, care au de regulă poduri generoase, potrivite pentru mansardare.

Rapiditate în execuția acoperișurilor terasă cu membranele MasterSeal de la BASF

12 iunie 2019
În cazul unei construcții noi, realizarea acoperișului terasă se supune regulilor curente, după logistica de șantier prestabilită. Lucrurile nu mai sunt atât de simple când este vorba de o reparație sau de înlocuirea învelitorii: activitatea în clădirea respectivă poate fi afectată, anumite spații trebuie rezervate organizării de șantier. Fie că este vorba despre un centru comercial, o unitate medicală, o instituție sau imobil de birouri, lucrările trebuie să evolueze rapid, cu intervenții cât mai eficiente, adaptate la cerințele beneficiarului.

Membranele lichide Bauder LIQUITEC

12 iunie 2019
Acoperișul a depășit de multă vreme statutul de simplă protecție a clădirii; deseori, el devine suport pentru numeroase elemente de construcție, instalații, luminatoare, panouri fotovoltaice etc. Aceasta înseamnă multe străpungeri, cu detalii de execuție și, în consecință, o provocare pentru montatori în a obține o hidroizolare riguroasă. De aceea, membranele lichide sunt tot mai căutate, deoarece, prin aplicarea in situ, se rezolvă problemele particulare de etanșeitate ale unui acoperiș prin abordarea continuă, fără necesitatea accesoriilor, sau a unor echipamente complicate.

Țiglă premium pentru renovări și monumente de arhitectură

12 iunie 2019
O casă poate fi reîntinerită prin schimbarea acoperișului. O învelitoare nouă, pe vechea structură sau pe una refăcută, protejează casa și o transformă, făcând-o de nerecunoscut. De fapt, i se dă o nouă șansă. Miza este cu atât mai mare pentru clădirile monument istoric sau de arhitectură, care au numeroase argumente în plus să fie salvate, restaurate, readuse la viață și transformate astfel încât să devină utile, confortabile.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri