Ursa

ULTIMELE STIRI

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...
Congresul și Gala Premiilor IFD – Edinburgh, noiembrie 2019

» Mansarde si acoperisuri | 22 ianuarie 2020

 

300 delegați din 19 țări, predominant europene dar incluzând și China, Africa de Sud, Canada și SUA au participat la cel de-al 67-lea Congres IFD și la Gala Premiilor, organizate la Edinburgh, oraș din care provine și noul președinte ales al Asociației Internaționale, Graeme Millar.

 

Primirea delegaților a avut loc într-un cadru festiv și într-o locație specială, Parlamentul Scoțian, clădire modernistă realizată de arhitectul catalan Enric Miralles, unde au fost întâmpinați de Christine Graham, MSP (Member of the Scottish Parliament). Cât privește serile de socializare, deja încetățenite în practica evenimentelor IFD, seara tradițională și Gala Premiilor, acestea au fost găzduite la Castelul Edinburgh respectiv la Assembly Rooms, unde de legații au fost întâmpinați de un cimpoier iar cuvântul de deschidere a aparținut lui Graeme Millar, care a mulțumit participanților și organizatorilor – NFRC (Asociația Britanică a Contractorilor), IFD și VELUX (sponsorul evenimentului).Lucrările congresului și cazarea oaspeților au avut loc la hotelul Radisson Blu Edinburgh, debutând cu un cuvânt de salut adresat de președintele IFD Walter Bisig din Elveția. Pe parcursul lucrărilor congresului, delegații au putut urmări pe monitoare nominalizările pentru premiile IFD AWARDS 2019. O zi a fost dedicată ca de obicei rezultatelor din comisiile de specialitate IFD, precum și aprobării de plenul reunit al directivelor propuse de IFD autorităților europene și naționale cu atribuții de reglementare. Astfel, proiectele prezentate de IFD și aprobate de Congres vizează următoarele tematici:

- DIRECTIVA IFD PENTRU HIDROIZOLARE PLUVIALĂ 2019

- GHIDUL IFD PENTRU PROIECTAREA ȘI EXECUȚIA MĂSURILOR ADIȚIONALE DE HIDROIZOLARE LA PLOAIE A ACOPERIȘURILOR ÎNCLINATE

- DIRECTIVA IFD PENTRU MONITORIZAREA ACOPERIȘURILOR PLATE 2019

- DIREC TIVA IFD PENTRU PROIECTAREA ȘI EXECUȚIA IMPERMEABILIZĂRILOR ȘI

SISTEMELOR DE MONITORIZARE A UMIDITĂȚII.

 

Cu prilejul Congresului au fost votate și locațiile unde se vor organiza următoarele manifestări – astfel, în 2021 Congresul IFD va avea loc la sediul central al asociației din Marburg, iar în 2022 va fi găzduit la Budapesta de asociația maghiară EMSZ.

Președintele asociației chineze CWA Zhu a prezentat primele schițe de modele și punctări pentru

Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri organizat anul acesta la Beijing. Asistența a urmărit cu atenție detaliile expunerii și a apreciat că un factor esențial stă în distribuția corectă și graduală a sarcinilor de executat în timpul disponibil, membrii IFD

oferindu-și totodată întregul suport în acest sens.

Un aspect reluat și cu acest prilej în discuție a vizat lucrările la clădiri istorice, intervenții foarte importante de natură a păstra tradițiile și identitatea locală. Aceste lucrărire prezintă o mare provocare atât pentru proiectanți cât și pentru montatorii de acoperișuri, deoarece aceștia lucrează cu metode, reglementări și produse noi în condițiile în care trebuie să restaureze clădiri de sute de ani. Roger Curtis din partea autorității Historic Environ ment Scotland a prezentat politicile aplicabile actualmente în Scoția și răspunsul internațional pozitiv la acestea.

 

Seara de Gală cu ceremonia de premiere a celor mai interesante și calitative lucrări din 2019 a fost găzduită în Assembly Rooms luând parte peste 300 delegați. Alături de președintele IFD Walter Bisig, oaspeții, participanții și sponsorii au fost salutați în debutul manifestării de Lordul Provost de Edinburgh, Frank Ross (funcție scoțiană echivalentă cu cea de Lord primar în Anglia) care, după ce a fost prezentat de Graeme Millar, și-a manifestat încântarea că orașul său poate întâmpina un număr atât de mare de delegați din toată lumea.

Pentru gala premiilor au fost depuse 86 de proiecte, atât de către asociațiile din Austria, Estonia,

Letonia, UK, China, USA, Canada, Rusia, Slovacia, Germania și Irlanda, dar și de către membrii parteneri SRCA, EKFML, BI Dachdecker/Baunebengewerbe, ENKE-Werke, Yuhong, CWA,

Wienerberger, Sika Services, LV JA, Fakro, EMSZ, NFRC, CSS, NRU, ÖFHF, Lamilux și Bü&Ho. Toți nominalizații au fost invitați pe scenă, apoi câștigătorii au fost anunțați și au primit diplomele și trofeele. Pentru prima dată în istoria premiilor IFD au fost declarați 2 câștigători la categoria acoperișuri plate.

Sâmbătă, în ultima zi de congres Walter Bisig a anunțat că nu mai candidează pentru șefia asociației încă un mandat dar rămâne în consiliul director. Delegații și reprezentanții tuturor membrilor asociației au confirmat trendul ascendent pe care s-a înscris organizația atât în privința numărului sporit de participanți activi cât și în cea a activităților derulate. Au fost

votate propunerile de directive arătate în debutul articolului nostru, fiind anunțată și una relativ la toleranțele admise în materia fațadelor, pentru primăvara anului curent.

Au fost alese comisiile asociației iar plenul reunit a votat noul președinte al IFD în persoana domnului Graeme Millar din Scoția.

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri