Ursa

ULTIMELE STIRI

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...
CONSTRUCT – AMBIENT EXPO 2019

» Mansarde si acoperisuri | 12 iunie 2019

 

În perioada 14 – 17 martie 2019, a avut loc în complexul expozițional Romexpo cel mai important eveniment din domeniu al anului, CONSTRUCT – AMBIENT EXPO, Târgul internațional de tehnologii, echipamente, utilaje și materiale pentru construcții, amenajări interioare și exterioare, decorațiuni și piscine. Evenimentul a înregistrat un grad de internaționalizare de 47% și a reunit firme de top din 18 țări: Austria, Bulgaria, Cehia, China (inclusiv Hong Kong), Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovenia, Spania, Turcia și Ungaria. Acestea au prezentat timp de patru zile cele mai relevante și inovatoare soluții pentru domeniul construcțiilor și amenajărilor interioare. Organizatorii au apreciat că numărul vizitatorilor s-a ridicat la 16.000.

 

Manifestarea s-a desfășurat în Pavilionul B2 al complexului expozițional și au fost prezentate sisteme pentru construcţii şi amenajări interioare sau exterioare, utilaje industriale şi echipamente de șantier, servicii de proiectare, consultanţă, design, antreprenoriat şi execuţie. În cadrul târgului s-au desfășurat și o serie de activități conexe, printre care conferințele #reConstruim,  la care au fost dezbătute diverse teme: legislație, siguranță, asociații profesionale, colaborarea cu autoritățile, sustenabilitate etc. Conferința „Construct Ambient” a tratat probleme de arhitectură și design interior, precum și de performanță energetică a clădirilor. Sâmbătă, 16 martie, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” a organizat de asemenea un simpozion despre contextele cercetării și proiectării, în cadrul căruia au vorbit, printre alții, prof. univ. dr. ing. Radu Petrovici, conf. univ. dr. ing. Mariana Cristina Stan, prof. dr. arh. Ana-Maria Dabija, dr. arh. Radu Sfinteş.

CONSTRUCT – AMBIENT EXPO s-a desfășurat în aceeași perioadă cu ROMTHERM, EXPO FLOWERS & GARDEN, MOBILA EXPO, ANTIQUE MARKET I, precum și MODEXPO I.

Participanții la toate aceste evenimente au putut vizita standul nostru pentru a primi gratuit ultima ediție a revistei și pentru a ne cere informații din piață.

Domeniul acoperișurilor a fost reprezentat la acest târg prin intermediul unor producători relevanți pe segmente precum învelitori, sisteme de acoperiș terasă, ferestre de mansardă, membrane și accesorii, precum și scule sau echipamente dedicate montatorilor de acoperișuri. Din dialogurile cu expozanții și cu vizitatorii care ne-au abordat la standul revistei, putem trage concluzia că există un mare interes pentru partea de execuție. Piața românească este suficient de matură pentru a aprecia produsele de calitate, dar există o reală problemă în privința încrederii acordate montatorilor, în contextul în care sunt tot mai puțini cei cu adevărat pregătiți să ducă la bun sfârșit o lucrare cu exigențe ridicate. Lipsa pregătirii profesionale își spune cuvântul, pe măsură ce mâna de lucru continuă să părăsească țara, iar pregătirea profesională este lăsată aproape în totalitate în seama producătorilor și a firmelor de montaj. Montatorii buni sunt foarte solicitați, iar rolul lor în evoluția pieței este tot mai important, așa cum se întâmplă de fapt și pe piața din vestul continentului. Gradul de specializare pe fiecare segment a crescut, astfel încât este necesară o comunicare mai bună între echipele care asigură un anumit serviciu și o mai mare responsabilizare. În consecință, și beneficiarii angajează din timp firmele cu care vor să colaboreze, conștienți că există o problemă în privința disponibilității. Să vedem în continuare câteva nume importante din piață care s-au prezentat în fața vizitatorilor, specialiști sau potențiali beneficiari ai lucrărilor de construcții.

 

Cunoscutul brand Baudera revenit în atenția vizitatorilor târgului prin firma de execuție Hidroizolații Complex 93, care  promovat principalele sisteme dedicate hidroizolării și termoizolării acoperișurilor terasă sau în pantă, în sistem complet. Ca noutate, Bauder pune accent pe sistemele de membrane lichide, potrivite etanșeizării suplimentare a detaliilor de acoperiș, o soluție extrem de avantajoasă din persectiva manoperei și logisticii de șantier. Cu această ocazie, cei interesați au putut obține informații și despre câteva lucrări de referință recent încheiate, realizate cu membrane bituminoase, plastice sau lichide, respectiv termoizolații PIR de cea mai bună calitate.

 

În cadrul standului e-izolații.ro (MTM Izolații & Construcții), am putut remarca ultimele noutăți de la producători de renume prezenți pe piața românească, precum Isover, Ursa sau Gecsat, furnizori de termoizolații de cea mai bună calitate pentru acoperișuri, fațade, pardoseli și alte elemente de construcție. Mansardarea este un trend în creștere permanentă de câțiva ani, ca dovadă și dorința furnizorilor de a oferi sisteme complete, cu performanțe cât mai ridicate din perspectiva economisirii energiei.

 

Montatorii de acoperișuri au putut vedea la lucru, în cadrul unor demonstrații care s-au derulat de-a lungul întregului eveniment, ultimele modele de suflante și pistoale cu aer cald de la Steinel, folosite în diverse aplicații: sudarea și lipirea membranelor plastice, bituminoase, prelatelor și a elementelor de etanșeizare pentru acoperiș. Aceste scule pot fi furnizate împreună cu gamă largă de accesorii, care fac munca aplicatorului mult mai simplă și mai rapidă, beneficiind de consultanța și sfaturile specialiștilor acestui producător.

 

În standul Skyluxau fost expuse sisteme performante de iluminat natural și trape de fum Lamilux: optimizate din punct de vedere energetic și termic, rezistente la condiții meteo extreme, dotate cu sisteme de ultimă generație ce garantează siguranța persoanelor și buncurilor materiale. Este vorba despre soluții care au trecut cele mai riguroase teste de profil ale industriei, cu un design adaptabil, modern.

 

Alte branduri de top au putut fi întâlnite în standul firmei de distribuție și montaj Romada: ferestre de mansardă VELUX, învelitori  metalice Gerard și Novatik, membrane de acoperiș Delta. Pe piața românească au un cuvânt tot mai greu firmele care vin cu soluții complete, având la bază produse premium, pentru care pot garanta și montajul, la o calitate optimă.      

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri