Ursa

Invelitori » Cosuri de fum

Coșarul – tradiție și modernitate

13 ianuarie 2015
Interviu cu domnul Mircea Bălșoianu, Maestru Coșar, Președintele Asociației Hornarilor, Constructorilor de Coșuri de Fum și Șeminee (A.S.F.O.C.H.)


Se apropie sezonul coșurilor de fum

21 octombrie 2014
Odată cu intrarea în sezonul rece  revin în actualitate unele lucrări de construcții specifice acestei perioade a anului, cum sunt lucrările privind finalizarea acoperișurilor și construirea coșurilor de fum. De asemenea, tot în această perioadă se impune inspecția stării tehnice și funcționale, precum și curățarea coșurilor de fum existente, elemente componente importante ale unei instalații termice de încălzire, bazată pe arderea diferitelor tipuri de combustibili.      

Confortul termic în siguranță deplină

22 aprilie 2014
Căldura căminului și siguranţa familiei sunt criteriile primordiale în procesul amenajării unei locuințe. Coșurile de fum sunt componente importante ale unei instalații de încălzire, având rolul de a evacua, în deplină siguranță, deasupra acoperișurilor construcțiilor, fumul și gazele de ardere nocive, provenite din diferite surse de căldură.

ASPECTE PRIVIND REALIZAREA ȘI MENTENANȚA COȘURILOR DE FUM

14 octombrie 2013
Evoluția tehnicilor de încălzire din ultimele decenii, impusă de necesitatea creșterii continue a eficienței energetice, respectiv a reducerii consumului de combustibili, a schimbat într-o măsură importantă cerințele aplicabile coșurilor de fum. Aceste elemente de construcție, având un rol important în asigurarea confortului termic și în funcționarea în siguranță a instalațiilor termice, sunt caracterizate prin procese termotehnice și gazodinamice complexe.

Cum ne alegem corect coșul de fum?

14 iulie 2013
Căldura căminului și siguranţa familiei sunt criteriile primordiale în momentul amenajării locuinţei noastre. Coșurile de fum sunt componente importante ale instalației de încălzire, având rolul de a evacua, în deplină siguranță, deasupra acoperișurilor construcțiilor, fumul și gazele de ardere nocive, provenite din diferite surse de căldură.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri