Ursa
Construct Expo 2018

Bienala Națională de Arhitectură 2018

01 septembrie 2018
Uniunea Arhitecților din România îi invită pe toți arhitecții să participe la prestigioasa expoziție-concurs desfășurată sub însemnele Bienalei Naționale de Arhitectură 2018, ediția a XIII-a, a cărei temă este „100 de ani de arhitectură în România”. Ediția din acest an a bienalei are, față de edițiile anterioare, un număr sporit de secțiuni, tocmai pentru a cuprinde mai eficient diversitatea fenomenului arhitectural din ultimii ani.

Cum, ce, unde recuperăm?

04 iulie 2018
În 9 martie 2011 celebra Directivă 89/106/CEE a Parlamentului și Consiliului european a fost abrogată, lăsând loc Regulamentului 305 / 2011. De ce ”celebra”: pentru că bună parte din legislația din domeniul construcțiilor, începând cu Legea 10 / 1995 (cu completările ulterioare, despre care poate vom vorbi cu altă ocazie), s-a bazat pe această directivă. Denumirea completă a acestui act oficial european este Directiva Consiliului din 21 decembrie 1988 privind apropierea actelor cu putere de lege și a actelor administrative ale statelor membre referitoare la materialele de construcții.

Anuala de Arhitectură – București, 2018; Gala Premiilor: 5 iulie 2018

03 iulie 2018
Anuala de Arhitectură București 2018, ajunsă la ediția a XVI-a, va avea tema ”de utilitate publică”, iar organizarea va fi asigurată, ca de fiecare dată, de Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România. Manifestarea se va desfășura în două etape: 20 iunie – 5 iulie (când se va desfășura concursul de arhitectură și se vor ține o serie de conferințe), respectiv 6 octombrie – 10 decembrie (expoziții și alte evenimente satelit, cu itinerarea Anualei prin cartierele bucureștene).

Cea de-a XXVII-a ediție a Campionatului Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri, 13 – 16 noiembrie 2018, Riga - Letonia

03 iulie 2018
La fiecare doi ani, Federația Internațională pentru Piața cu Acoperișuri (IFD) organizează Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri, într-una dintre țările membere ale acestei asociații internaționale, cea mai importantă din domeniul roofer-ilor. Acum doi ani, competiția s-a desfășurat în Polonia, iar în 2014 la București, așa cum am relatat la momentul respectiv.

Terran inaugurează prima fabrică din România, în urma unei investiții de 5 milioane de euro

03 iulie 2018
Compania Terran, unul dintre principalii jucători de pe piața sistemelor de învelitori pentru acoperiș din Europa de Est, a inaugurat în Câmpia Turzii, județul Cluj, o fabrică de țigle din beton, în urma unei investiții de circa 5 milioane de euro. Fabrica din Câmpia Turzii este a patra unitate de producție deținută de Terran, alături de cele din Ungaria și Slovacia.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri