Ursa

ULTIMELE STIRI

COILPROFIL a preluat denumirea celui mai puternic brand din portofoliu: METIGLA

Compania belgiană Coilprofil și-a schimbat din această va...

BIFE-SIM 2018 în casă nouă!

BIFE-SIM, cel mai important târg internațional dedicat ind...

Viitorul construcțiilor și tendințe în amenajări la Construct-Ambient Expo 2019

Romexpo redefinește târgurile Construct Expo și Ambient E...Programul Bienalei Nationale de Arhitectura 2018

26 septembrie 2018
BIENALA NAȚIONALĂ DE ARHITRCTURĂ - edițIa a XIII-a, 2018 „100 DE ANI DE ARHITECTURĂ ÎN ROMÂNIA”. Calendarul expozițiilor, galelor de premiere și  evenimentelor; Evenimente în București, Brăila, Oradea, Cluj, Iași, Sibiu, Târgu Mureș; Expoziția proiectelor participante la concursul național - București.

Neliniști de toamnă

26 septembrie 2018
Ana Maria DabijaAdică - prozaic - despre termoizolație. Tocmai pentru că, la fel ca greierașul lui Topârceanu (ce să fac, e poetul cu ale cărui opere care am crescut) ”…toamnă gri / Nu credeam c-ai să mai vii / Înainte de Crăciun”. Așa că ne pregătim de toamnă. Și uneori faptul că nu plouă prin învelitoare nu e suficient: ar trebui să nu ne fie nici frig în spațiile de sub învelitoare, ar trebui să nu apară umezeală, mai ales pe la tot felul de muchii, de intersecții de planuri (la acoperișurile cu pante multiple).

Gala Premiilor Anualei de Arhitectură București - 2018

26 septembrie 2018
Pe 5 iulie 2018, am fost prezenți la gala de decernare a premiilor din cadrul celei de-a XVI-a ediții a Anualei de Arhitectură, organizată de Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România. Evenimentul, desfășurat pe terasa Teatrului Național București (reamenajată de curând, în contextul renovării și reconfigurării întregii clădiri), s-a bucurat de o prezență numeroasă – circa 600 de arhitecți, specialiști din domeniul construcțiilor, autorități publice, producători de materiale, presă.

Bienala Națională de Arhitectură 2018

01 septembrie 2018
Uniunea Arhitecților din România îi invită pe toți arhitecții să participe la prestigioasa expoziție-concurs desfășurată sub însemnele Bienalei Naționale de Arhitectură 2018, ediția a XIII-a, a cărei temă este „100 de ani de arhitectură în România”. Ediția din acest an a bienalei are, față de edițiile anterioare, un număr sporit de secțiuni, tocmai pentru a cuprinde mai eficient diversitatea fenomenului arhitectural din ultimii ani.

Cum, ce, unde recuperăm?

04 iulie 2018
În 9 martie 2011 celebra Directivă 89/106/CEE a Parlamentului și Consiliului european a fost abrogată, lăsând loc Regulamentului 305 / 2011. De ce ”celebra”: pentru că bună parte din legislația din domeniul construcțiilor, începând cu Legea 10 / 1995 (cu completările ulterioare, despre care poate vom vorbi cu altă ocazie), s-a bazat pe această directivă. Denumirea completă a acestui act oficial european este Directiva Consiliului din 21 decembrie 1988 privind apropierea actelor cu putere de lege și a actelor administrative ale statelor membre referitoare la materialele de construcții.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri