Ursa

Termoizolatii » Fatade

Fațada ventilată: tipuri de finisaje

13 iulie 2016
Ni se poate întâmpla uneori să stăm în fața unei fațade (ba chiar să pipăim panoul) și să nu fim foarte siguri din ce este realizată – lucru firesc, întrucât aici se depun eforturi științifice considerabile, în special din direcția chimiei, dar și din metalurgie, industria lemnului, științele construcțiilor, geologie etc..

Venex: fațade termoizolate, cu cărămidă aparentă

11 iulie 2016
Cărămida aparentă rămâne unul dintre cele mai elegante și dorite materiale pentru acoperirea fațadei, la construcții noi sau renovări, în stil clasic sau modern. Un timp, acest material a suferit un declin din cauza faptului că era destul de dificil și costisitor să îl integrezi în cadrul noilor sisteme termoizolante, care să asigure eficiența energetică a clădirii.

Fațada ventilată din HPL – între estetic și practic

10 aprilie 2016
Fațadele ventilate cu plăci din HPL reprezintă o soluție decorativă care oferă personalitate oricărei construcții. Ce presupune o astfel de fațadă și care sunt etapele de montare vom încerca să aflăm de la furnizorul produselor Formica, Monsena și arhitecta Alexandra Antohi.

Fațada ventilată: concept, principii de funcționare și execuție, materiale, recomandări

10 aprilie 2016
Conceptul de fațadă ventilată,utilizat în România pe scară largă de mai puțin de două decenii, a fost reglementat cu doi ani în urmă printr-un normativ care stabilește materialele, structurile necesare și metodele de execuție ale acestora, astfel încât rezultatul să fie o construcție eficientă energetic și sigură la diversele provocări ale naturii sau activității omului (seisme, incendii, condiții meteo, poluare, diverse incidente etc.).

Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe (I)

24 martie 2015
Continuăm seria de articole dedicate reabilitării termice a blocurilor de locuințe, creșterii performanțelor energetice ale acestora, din perspectiva materialelor și tehnologiilor utilizate în acest scop. Sunt prevederi ce se pot aplica și locuințelor unifamiliale, dar nu și clădirilor cuprinse în lista de patrimoniu sau situate în zone protejate, ori celor realizate din alte materiale decât beton și zidărie.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri