Ursa

ULTIMELE STIRI

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...
Fibrostir XPS este produs acum și în România!

Termoizolatii » Termoizolatii | 21 iulie 2020

 

Fibrostir XPS este un tip de panou din polistiren extrudat care, lansat în 2012 ca soluție accesibilă pentru izolarea termică a clădirilor, s-a bucurat de un succes deosebit pe piața europeană. Panourile Fibrostir XPS au fost produse pentru prima dată la Fibrotermica Italia, o companie marca FI-VE Isolanti, din holdingul IWIS, cunoscut la noi pentru șindrila Tegola și o serie de inovații notabile din domeniul acoperișurilor.

 

Chiar dacă și-a început activitatea relativ recent, în septembrie 2019, Fibrotermica Technology este deja unul dintre cei mai importanți producători din domeniul panourilor izolatoare, deținând 20% din cota de piață XPS de la noi din țară. Caracteristica cea mai importantă, pentru care este recunoscută placa Fibrostir XPS, este coeficientul termic redus, astfel încât consumul de energie necesară scăderii temperaturii interioare pe timpul verii, respectiv încălzirii pe timpul iernii, este redus notabil, ceea ce justifică modul în care compania Fibrotermica a crescut atât de repede, într-un timp atât de scurt.

Creșterea este explicată și de cel mai recent studiu despre piața izolațiior din România, realizat în luna iunie 2020, care arată că izolațiile din polistiren extrudat câștigă din ce în ce mai multă popularitate, cu o creștere de la 22 milioane de Euro în 2015 la aproape 37 de milioane de Euro în 2019, fiind singurul tip de izolație cu popularitate în creștere substanțială, dintre cele incluse în studiu.

 

  Proprietățile polistirenului extrudat

Pe lângă remarcabila rezistență la deformare, Fibrostir XPS asigură și o valoare minimă de permeabilitate la vapori, care reduce condesul format în interiorul spațiilor construite și astfel izolate. Fibrostir XPS are grosimi și suprafețe variate, ceea ce îl fac optim pentru izolarea celor mai diverse încăperi și suprafețe, de la terase inversate la acoperișuri înclinate.

Cu grosimi de la 20 mm până la 120 mm, plăcile pentru izolații din polistiren extrudat produse la Fibrotermica România au lungimea standard de 1.250 mm, iar lățimea este de 600 mm. Tipurile de suprafață sunt: suprafață lisă, suprafață rugoasă și suprafață gofrată. Începând cu grosimea de 300 mm, plăcile se pot produce atât cu margine dreaptă, cât și cu margine cu falțuri. Plăcile sunt ambalate în pachete din polietilenă albastră, marcată Fibtrostir XPS, având eticheta specifică tipul de produs și dimensiunilor lui. Din fabrica Fibrotermica România, Fibrostir XPS se comercializează pe paleți, acoperiți la rândul lor cu încă un strat de polietilenă transparentă. Transportul este GRATUIT în toată țara pentru comenzile plasate direct la fabrică sau prin agenții din fiecare județ.

 

 

FIBROTERMICA TECHNOLOGY

Șoseaua București Nr. 10, Buzău

Tel: +4 0742 037 037

E-mail:office@fibrotermica.ro

www.fibrotermica.ro

 

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri