Ursa

ULTIMELE STIRI

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, ...

BIFE-SIM 2017 vă invită să descoperiți fascinanta lume a mobilei!

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă...

FII DIFERIT! Alege acoperisul GERARD. Promotie pana la 31 iulie.

Final Distribution, importatorul  exclusiv in Romania a...

Novatik Slate si Novatik Wood – cele mai noi profile din portofoliul Final Distribution

Final Distribution, producatorul brand-ului Novatik, a lansa...Gamele de țiglă Terran - forme, culori, stiluri

Invelitori » Tigla Beton | 19 martie 2017

Acoperis cu tigla Terran

Calitatea unui produs pentru învelitoarea acoperișului trebuie completată totdeauna cu posibilitatea ca proiectantul sau beneficiarul să aibă mai multe opțiuni estetice. De aceea, producătorul de țiglă din beton Terran are grijă să pună la dispoziție mai multe variante de forme și culori, care să răspundă așteptărilor și chiar să inspire.

 

În general forma și culoarea țiglei sunt alese după definitivarea proiectului, dar există și situații în care cele două etape merg împreună, având la bază încrederea în produsul respectiv și atracția pentru un model anume. De exemplu, cei care construiesc o casă în stil mediteraneean vor opta pentru o țiglă cu profil accentuat, specific sudului european, care ne amintește de olane. Ne gândim imediat la modelul Coppo, cu minunatele sale degradeuri care ne transpun parcă în alt context geografic și temporal: Ferrara, Veneția, Arhaic.

Cei care sunt atașați de designul nordic, vor opta pentru o tradițională țiglă tip bieberschwanz (coadă de castor, în traducere liberă), foarte eficientă pentru acoperișurile cu pantă mare din zonele cu precipitații intense. Aici avem în vedere modelele Rundode la Terran, în nuanțe clasice - Cărămiziu, Roșu sau Arhaic (patinate), dar și un pic inedite – Merlot, Mocca, Carbon, Korall, potențate calitativ cu ajutorul stratului de protecție Resistor.

Construcțiile cu linii moderne pot fi abordate folosind rectangularul și minimalistul model Zenit, care în variantele Carbon și Grosso ne duc cu gândul la ardezie sau zinc, având în plus linii riguroase, respectiv o volumetrie ce conferă învelitorii un caracter aparte.

Bazinul Dunării a avut totdeauna ceva special, chiar dacă aici se resimt deopotrivă influențe din sud și din nord. Modul de a construi în acest spațiu profund european poate fi completat cu ajutorul țiglelor Danubia, în aceleași nuanțe diverse, care pot fi alese în funcție de conceptul general și de sensibilități particulare. Ca și în celelalte game, sistemul de protecție a suprafeței Resistor poate fi prezent, prelungind durata de viață a acoperișului.

Sinus este o țiglă ce poate fi folosită în numeroase situații, inclusiv în renovări, datorită greutății reduse. Este un model lansat recent, a cărui rezistență la intemperii este garantată pentru jumătate de secol.

În variantele cromatice Natur, Roșu și Maro, gama Standard se dorește a fi opțiunea celor care tind spre o estetică a bunului gust asociat ideii de ”acasă” – tradiționalul, familiarul pur și simplu, care nu se demodează niciodată.

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri
BifeSim 2017