Ursa

Industriale

Scanarea Laser 3D și BIM

09 ianuarie 2019
Viziunea generală asupra tehnologiei de scanare 3D este faptul că reprezintă doar o metodă mai avansată de măsurare în domeniul topografiei – o metodă de achiziție de date mai precisă, mai detaliată și mai rapidă. Deși toate aceste proprietăți ale scanării laser 3D sunt adevărate, tehnologia respectivă aduce în plus nenumărate oportunități pentru clienți/proprietari, manageri de proiect și ingineri în ceea ce privește monitorizarea, analiza și evaluarea datelor concrete capturate din mediul înconjurător.

Acoperișul și zgomotele lui

26 septembrie 2018
Acustica este o parte a fizicii care se ocupă cu studiul fenomenelor de producere, propagare, recepție a sunetelor, precum și cu efectele acestora. Pentru om, domeniul audibil este, ca frecvențe, între 16 și 16.000 Hz, iar ca nivel sonor, între 0 dB ( natură statică, fără vânt) și 120 dB (avion cu reacție).

Lucrul pe acoperiș și riscurile lui (III)

03 iulie 2018
Dacă în edițiile trecute ale acestui serial am vorbit în principiu despre riscurile de accidentare ale montatorilor de acoperiș (dar și ale celor care ajung din diverse motive pe șantier sau în apropierea lui) din cauza căderilor de la înălțime, neasigurării corecte a condițiilor de lucru sau dezordinii de pe șantier, este momentul să vorbim și despre alte probleme la fel de specifice, precum bolile profesionale, nu mai puțin importante pentru specialiștii din domeniu, pentru buna desfășurare a lucrărilor și pentru eficiența muncii lor.

Lucrul pe acoperiș și riscurile lui (II)

07 martie 2018
Am început în ediția trecută un mic serial despre securitatea muncii pe acoperiș, trecând în revistă principalele riscuri la care sunt supuși montatorii, ponderea accidentelor specifice acestei meserii și câteva accente asupra lucrului pe acoperișuri fragile.

Lucrul pe acoperiș și riscurile lui (I)

19 ianuarie 2018
Munca în domeniul construcțiilor se desfășoară, pe majoritatea segmentelor, sub marcajul extrem de strict al protecției și siguranței în muncă, iar montajul de acoperișuri și fațade poate fi considerat vârful tuturor exigențelor, pentru că se lucrează la înălțime. Nu este prea plăcut, dar trebuie să începem cu niște statistici: peste 40% dintre accidentele de muncă sunt determinate de căderea de la înălțime, iar lucrătorii pe acoperișuri reprezintă cea mai afectată categorie: ei înregistrează un sfert dintre decesele cauzate de căderea de la înălțime!

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri