Ursa
Construct Expo 2018

Invelitori

Casele de piatră din Cotswolds

07 martie 2018
Da, suntem mândri de patrimoniul nostru material și spiritual, dar... nu prea ne ocupăm de el. Cât timp vom mai avea meșteri care să știe cum se construiește un acoperiș din șindrilă, sau din stuf? E o întrebare retorică, la care răspundem din obișnuință cu scuze: viața modernă, statul care nu face, tineretul care nu învață etc.

Turnul Primăriei din Cluj-Napoca

07 martie 2018
n zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, nu departe de Piața Unirii, iese în evidență o clădire eclectică de sfârșit de secol XIX, proaspăt renovată, cu un turn impunător, amplasat la intersecția a două străzi, Calea Moților și Petru Maior.

Seria stadioanelor acoperite cu membrane Low & Bonar continuă

07 martie 2018
După stadioanele din Polonia (Miejski Stadium Poznan), Turcia (Konya Torku Arena), Germania (Schalke – Veltins Arena și Mercedes Benz Arena Stuttgart), a fost finalizat și stadionul din Volgograd – Rusia, modernizat special pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2018.

Renașterea din cenușă a unui oraș - Dresda

19 ianuarie 2018
Atmosfera din centrul orașului Dresda pare un pic stranie: clădiri cu forme și decorațiuni vag baroce, unele monumentale, sugestive pentru acest curent al arhitecturii, altele stilizate, toate noi-nouțe, ca ”scoase din cutie”. Din loc în loc, blocuri standardizate, construite în cea mai plictisitoare manieră comunistă, dar refinisate decent ...

Titan-zinc și ardezie la Palatul Creditului Industrial

19 ianuarie 2018
Palatul Creditului Industrial, clădire reprezentativă pentru zona centrală a Capitalei, beneficiază în prezent de o renovare în detaliu, una dintre etapele majore fiind refacerea acoperișului - lucrare importantă pentru protejarea edificiului, pentru arhitectura lui, care a început efectiv în august 2017 și se va încheia la începutul primăverii lui 2018.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri