Ursa

ULTIMELE STIRI

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, ...

BIFE-SIM 2017 vă invită să descoperiți fascinanta lume a mobilei!

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă...

FII DIFERIT! Alege acoperisul GERARD. Promotie pana la 31 iulie.

Final Distribution, importatorul  exclusiv in Romania a...

Novatik Slate si Novatik Wood – cele mai noi profile din portofoliul Final Distribution

Final Distribution, producatorul brand-ului Novatik, a lansa...


Invelitori

Londra și cărămida ei aparentă

13 septembrie 2017
Este un fapt cunoscut că insulele britanice excelează în clădiri din cărămidă, de cele mai multe ori lăsată aparentă, conferind peisajului urbanistic acea inconfundabilă culoare roșiatică și un aspect general unitar, specific. Britanicii și mai cu seamă englezii din Londra și zona adiacentă, țin foarte mult la acest aspect – într-atât încât, dincolo de considerente economice, în cadrul lucrărilor de reabilitare termică a vechilor construcții, își plachează casele cu materiale termoizolante și apoi aleg drept finisaj tot o cărămidă aparentă.

Sintra și Queluz – palatele de vară ale regilor portughezi

13 septembrie 2017
Monarhia portugheză și-a avut reședința principală în capitala Lisabona, așa cum era firesc. A funcționat în Palatul Ribeira până la marele cutremur (urmat de tsunami) din 1755, când acesta a fost distrus, apoi a construit un sediu neoclasic – Palatul Ajuda.

Reguli pentru învelitorile din lemn, stuf și paie

13 septembrie 2017
Utilizate timp de milenii, învelitorile din lemn, stuf și paie sunt încă întâlnite la clădirile de mici dimensiuni din epoca noastră, fie că sunt vechi sau nou construite. Curentul Eco a dat un nou impuls acestora, făcându-se eforturi serioase (inclusiv financiare) de păstrare a tradiției, a modului de execuție, după metode străvechi.

Nanotehnologie și artă: Mehatop N și Mehgies Wallpaper

13 septembrie 2017
Materialele PES-PVC moderne, folosite în arhitectura tensionată, pot da o altă formă spaţiului, permițându-le arhitecţilor să „sculpteze” tridimensional, într-o manieră aproape imposibilă pentru orice alt tip de material. Arhitectura tensionată oferă chiar mai mult: designerul se poate juca cu lumina, mai ales cea naturală, prin ondularea contururilor, unghiuri surprinzătoare, uniri între spații.

SOLUŢII COMPLETE PENTRU UN ACOPERIŞ DURABIL

13 septembrie 2017
Atunci când îţi proiectezi casa mult visată și ajungi la etapa de acoperiş, ar fi bine să îi acorzi atenţia necesară şi să iei în considerare mai multe aspecte precum: etanşeitatea, evitarea pierderilor de căldură, izolarea fonică, rezistenţa etc.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri
BifeSim 2017