Ursa

ULTIMELE STIRI

COILPROFIL a preluat denumirea celui mai puternic brand din portofoliu: METIGLA

Compania belgiană Coilprofil și-a schimbat din această va...

BIFE-SIM 2018 în casă nouă!

BIFE-SIM, cel mai important târg internațional dedicat ind...

Viitorul construcțiilor și tendințe în amenajări la Construct-Ambient Expo 2019

Romexpo redefinește târgurile Construct Expo și Ambient E...Invelitori

Edinburgh – un festival modern al istoriei

09 ianuarie 2019
Cu puțin peste 500.000 de locuitori, capitala Scoției se află pe al doilea loc în Marea Britanie ca număr de turiști, după Londra (peste un milion de turiști străini anual, peste 4 milioane de turiști în total). Aceștia vin să vadă unele obiective istorice precum castelul orașului, Palatul Holyroodhouse, numeroasele biserici monumentale (St. Giles, Greyfriars sau Canongate), dar și zona centrală a orașului cu clădiri georgiene din secolele XVIII-XIX, înscrise în patrimoniul UNESCO.

Țigla ceramică: pământ, apă, foc

09 ianuarie 2019
Prin secolul al VIII-lea î.Hr., templele lui Apolo și Poseidon din Corintul grecesc erau încă acoperite cu învelitori vegetale, probabil cu paie; dar cineva a venit cu minunata idee de a arde argila amestecată cu apă și a-i da forme care să permită îmbinarea, pentru a deveni un alt gen de protecție pentru lăcașul de cult, mai rezistentă și mult mai puțin perisabilă. Și marmura era un material utilizat uneori pentru acoperiș, dar greutatea mare și dificultatea prelucrării constituiau un impediment major pentru lucrări ample.

Castelul Balmoral – casa de vacanță a monarhilor britanici

26 septembrie 2018
Castelul Balmoral nu are nevoie de multe prezentări – presa din întreaga lume relatează în fiecare an, în august, despre sosirea aici a familiei regale britanice pentru un concediu de câteva săptămâni. Domeniul în sine este superb, în buna tradiție britanică, durată pe stil, etichetă și decență.

Cetatea Făgăraș, după șapte secole

26 septembrie 2018
Cetatea Făgăraş este considerată al doilea cel mai frumos castel din lume, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificării călătoriilor, şi prezentat de Huffington Post. ”Este printre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est”, detaliază celebrul site de știri american, și a fost clasat între Castelul Neuschwanstein din Germania (locul I, dar un castel totuși ”nou”, romantic, de secol XIX) și Durham Castle din Anglia, care are, ce-i drept o vechime considerabilă (secolul al XI-lea).

Biserica Mănăstirii Curtea de Argeş

03 iulie 2018
După ce isprăvesc de construit, cei „nouă meşteri mari,/ Calfe şi zidari/ Şi Manoli – zece,/ Care-i şi întrece” se odihnesc pe acoperişul bisericii, mândri de opera lor. Manole era tulburat, desigur, pentru că tocmai îşi zidise soţia într-un perete, pentru a confirma faptul că orice mare realizare are nevoie de un sacrificiu – de data aceasta un sacrificiu uman, cu rezultate pe măsură.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri