Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...Invelitori

Cât de rezistent este lemnul pentru construcții și cum îl protejăm

14 mai 2021

Lemnul este, chiar și în zilele noastre, unul dintre materialele importante folosite în construcții, doar că legislația, gândirea ecologică și climatul economic ne determină să îl folosim cu mai multă responsabilitate, fiind o resursă cu capacitate limitată de regenerare și tot mai greu de procurat. Arhitectura actuală îl prevede în proiectele sale, pentru diverse structuri, amenajări interioare și exterioare, dar mai ales pentru șarpantele caselor rezidențiale sau în stil tradițional, cu destinații dintre cele mai diverse.


Repararea acoperișului împreună cu vecinii coproprietari

12 mai 2021
În domeniul nostru ne confruntăm cu probleme care nu sunt doar de natură tehnică sau estetică, ciși juridică. Tematica poate fi extrem de vastă: calitatea neconfirmată a produsului sau montajului, contractele de mentenanță, protecția muncii, efectuarea plăților, responsabilități ale diverșilor actori implicați într-o lucrare sau chestiuni de proprietate.Despre acestea și altele asemenea ne va vorbi doamna avocat Simona Mitrănescu, în această nouă rubrică pe teme juridice pe care v-o supunem atenției, convinși că vă va fi de ajutor

Fortificații normande din sudul Angliei

28 aprilie 2021
Când vorbim despre fortificațiile medievale din insulele britanice, probabil cele mai reprezentative sunt castelele și cetățile normande, construite începând cu 1066, anul în care conducătorii anglo-saxoni au pierdut controlul asupra acestor teritorii. Normanzii invadatori au venit aici cu o concepție bine stabilită, fiind conștienți că puterea se păstrează doar prin afișarea ei permanentă, în fața unui popor nu totdeauna docil. Așadar, au construit temeinic, cu multă piatră, deciși să rămână și să administreze, la un nivel superior predecesorilor lor, chiar și romanilor care au stat pe aici 350 de ani.

Biserica și Claustrul Mănăstirii Franciscanilor din Gherla, un monument transilvan redat vieții contemporane

29 ianuarie 2021
Proiectul de „Reabilitare a Bisericii și Claustrului Mănăstirii Francis­ca­nilor din Gherla în vederea intro­ducerii în circuitul turistic cultural” se apropie cu pași repezi de momentul deschiderii pentru pu­blicul larg și comunitatea eno­riașilor săi din Gherla. Obiectivul este de o importanță culturală și istorică deosebită, fiind un exemplu tipic pentru arhitectura ba­rocă a secolului al XVIII-lea din Transil­vania.

Acoperiș în sistem complet Bauder la Muzeul de artă Ravensburg

29 ianuarie 2021
Proiectul Kunstmuseum Ravensburg a primit numeroase premii și distincții de la realizarea lui în 2013 – Premiul German de Arhitectură (2013), Premiul de Arhitectură al Muzeului din Frankfurt (2014) și diferite premii de sustenabilitate. În plus, a fost pe lista scurtă de 5 finaliști la Premiul de Arhitectură al Uniunii Europene, Mies van der Rohe. Muzeul este primul din lume realizat la standard de casă pasivă și găzduiește poate cea mai mare colecție privată din sudul Germaniei, reunind peste 200 de opere de artă detinuțe de Peter și Gudrun Selinka.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri