Ursa

ULTIMELE STIRI

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, ...

BIFE-SIM 2017 vă invită să descoperiți fascinanta lume a mobilei!

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă...

FII DIFERIT! Alege acoperisul GERARD. Promotie pana la 31 iulie.

Final Distribution, importatorul  exclusiv in Romania a...

Novatik Slate si Novatik Wood – cele mai noi profile din portofoliul Final Distribution

Final Distribution, producatorul brand-ului Novatik, a lansa...


Invelitori

Nanotehnologie și artă: Mehatop N și Mehgies Wallpaper

18 iunie 2017
Materialele PES-PVC moderne, folosite în arhitectura tensionată, pot da o altă formă spaţiului, permițându-le arhitecţilor să „sculpteze” tridimensional, într-o manieră aproape imposibilă pentru orice alt tip de material. Arhitectura tensionată oferă chiar mai mult: designerul se poate juca cu lumina, mai ales cea naturală, prin ondularea contururilor, unghiuri surprinzătoare, uniri între spații.

Domul din Milano

19 martie 2017
V-ați dori cu siguranță să vedeți un acoperiș cu învelitoarea realizată integral din marmură de cea mai bună calitate, din plăci imense așezate ca niște țigle, după un proiect de secol XVII. El aparține unui edificiu iconic pentru arhitectura europeană și mondială: Domul din Milano, la construcția căruia nu s-a vorbit niciodată de materiale prea scumpe, de arhitecți prea puțin curajoși, de simplitate, chiar de finalizarea completă.

Învelitori bituminoase, din fibrociment și ardezie

19 martie 2017
Am publicat în edițiile anterioare, sub această rubrică a normativelor, regulile de execuție corectă a structurii unui acoperiș pentru a rezista la greutatea zăpezii și intemperii, normative privind învelitorile din tablă și multe alte subiecte care reflectă ce și cum este corect să se monteze.

Orașul văzut de sus – Nottingham

19 martie 2017
Am publicat anul trecut o serie de articole în care propuneam o anumită perspectivă asupra modului în care se construiește la noi - orașele văzute de sus. Unghiul nu este prea măgulitor pentru multe dintre localitățile autohtone și, pentru a fi riguroși trebuie să oferim și termene de comparație. Iată de ce ne-am oprit asupra unui exemplu din afara țării, care nu este tocmai un reper de arhitectură, ci un simplu oraș industrial britanic dezvoltat cu precădere în ultimele două secole: Nottingham.

Sherwood Forest și acoperișurile din șindrilă bituminoasă

19 martie 2017
Vă puteți imagina că anual 500.000 de oameni din toată lumea vin să vadă un simplu copac, un stejar englezesc destul de comun din specia Quercus robur, întâlnită peste tot în Europa, din Caucaz până în nordul Spaniei? Ce-i drept, are dimensiuni impresionante: circa 10 m circumferința trunchiului, iar coronamentul are un diametru de 28 de metri. Ceea ce îl face însă deosebit este legătura acestui stejar cu un personaj faimos în lumea întreagă: Robin Hood.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri
BifeSim 2017