Ursa

ULTIMELE STIRI

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, ...

BIFE-SIM 2017 vă invită să descoperiți fascinanta lume a mobilei!

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă...

FII DIFERIT! Alege acoperisul GERARD. Promotie pana la 31 iulie.

Final Distribution, importatorul  exclusiv in Romania a...

Novatik Slate si Novatik Wood – cele mai noi profile din portofoliul Final Distribution

Final Distribution, producatorul brand-ului Novatik, a lansa...


Invelitori

Terran - sisteme complete de acoperiș

11 iulie 2016
O învelitoare din țigle de beton de calitate superioară, așa cum sunt cele produse sub brandul Terran, poate fi recunoscută cu ușurință - acoperișul are un aspect ireproșabil, riguros, cu o cromatică uniformă, distinctă, elegantă.

Fortificații Vauban, între Alba Carolina și Fort Thüngen

10 aprilie 2016
Marchizul de Vauban a devenit faimos prin inovațiile aduse în domeniul construcției de fortificații, creând de altfel și stilul ce îi portă numele. Introdus în Transilvania în secolul al XVIII-lea, sistemul Vauban a fost aplicat la câteva cetăți importante, printre care se remarcă Alba Iulia. Iar ca să vedem modul în care a fost aplicat acest sistem în Europa Occidentală, vom face o scurtă incursiune și în Fortul Thügen din Luxemburg.

Influențe secuiești în arhitectura din Transilvania

10 aprilie 2016
Minoritatea maghiară a avut un rol important din punct de vedere cultural pentru anumite zone din Transilvania, acest lucru putând fi remarcat, de exemplu, în influențele arhitecturale din orașe precum Sfântu Gheorghe, Covasna ori Târgu Secuiesc, dar și în orașe mai mari ca Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Oradea sau Arad. Și pentru a exemplifica aceasta, în cele ce urmează vom face o scurtă incursiune în istoria arhitecturii transilvănene și vă vom prezenta câteva monumente semnificative.

Acoperișurile ultimului secol – de la paie și stuf, la șindrilă bituminoasă și beton

10 aprilie 2016
Atunci când vorbim despre arhitectura românească, nu putem trece cu vederea un element important: învelitoarea, despre care putem spune că diferă ca material de la o zonă la alta în mod tradițional. Vom încerca să vedem cum a evoluat acest element arhitectural pe teritoriul țării noastre în ultimul secol și care sunt tipurile de învelitori folosite preponderent în prezent.

TERRAN – țigla dumneavoastră pentru următorii 50 de ani, cel puțin

10 aprilie 2016
Un acoperiş de calitate reprezintă garanția unei construcții sigure și rezistente în timp, prin urmare nu trebuie văzut ca o soluție provizorie, doar pentru câțiva ani. Acoperișul trebuie gândit pentru toată viața, iar învelitoarea este produsul cheie cu ajutorul căruia vă puteți atinge acest scop. De aceea, țiglele TERRAN au fost concepute să reziste pe termen lung, având o garanție scrisă pe o perioadă de 50 de ani.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri
BifeSim 2017