Ursa

ULTIMELE STIRI

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, ...

BIFE-SIM 2017 vă invită să descoperiți fascinanta lume a mobilei!

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă...

FII DIFERIT! Alege acoperisul GERARD. Promotie pana la 31 iulie.

Final Distribution, importatorul  exclusiv in Romania a...

Novatik Slate si Novatik Wood – cele mai noi profile din portofoliul Final Distribution

Final Distribution, producatorul brand-ului Novatik, a lansa...


Mansarde

Orice acoperiș are o soluție Bauder

09 ianuarie 2017
Fiecare tip de acoperiș necesită și merită o abordare particulară, în funcție de mai mulți factori: destinația clădirii (rezidențială, industrială, de birouri etc.), destinația spațiului obținut, tipul de structură al construcției, natura stratului suport (beton, lemn, tablă profilată), dacă este vorba despre o construcție nouă sau o renovare.

Mansardarea – o idee bună cu aplicare problematică

24 decembrie 2015
Mansardarea blocurilor de locuințe multietajate construite până la începutul anilor 1990 a stârnit în egală măsură valuri de entuziasm și reacții dure de opoziție. Pe de o parte există necesitatea creării de noi spații locative, în orașele în care se justifică această extindere pe verticală (cu un câștig rezonabil pentru proprietarii de apartamente din acele blocuri), iar pe de altă parte trebuie luate în calcul dificultățile create asociațiilor de locatari, problemele legislative nerezolvate și faptul că mansardarea nu este totdeauna permisă de structurile acelor blocuri.

Scările de mansardă – tot mai mult lemn

15 septembrie 2015
Scara rămâne o lucrare de mare responsabilitate, din perspectiva rezistenței și a esteticii, fiind realizată tot mai frecvent de montatori specializați. În cazul mansardelor, indiferent de tipul structurii construcției, lemnul este întâlnit din ce în ce mai des ca o soluție pentru treaptă, contratreaptă, balustradă și mână curentă, ba chiar pentru structura integrală a scării, fapt ce conferă o notă de eleganță, căldură, falimiaritate și confort la călcare. Iată de ce am cerut opinia unor specialiști pentru a identifica preferințele beneficiarilor și arhitecților, deopotrivă cu motivele pentru care se iau decizii în legătură cu acest subiect.

Plăcile OSB de la Egger – ideale pentru construcția mansardei și acoperișului

24 martie 2015
Utilizarea plăcilor OSB în zona acoperișului și mansardei este o practică frecventă, preferată de către constructori, montatori și arhitecți datorită proprietăților generale ale acestui produs, eficienței economice și perspectivelor largi pe care le oferă din punctul de vedere al arhitecturii
și amenajărilor interioare. OSB-ul este un material care favorizează și încurajează creativitatea prin faptul că este simplu de prelucrat și de montat, asigurând în același tip o protecție reală și de durată a construcției.

Bauder în Europa de Sud-Est

24 martie 2015
Deja sunt mai mult de 150 de ani de când în compania noastră au apărut primele produse referitoare la tot ceea ce înseamnă acoperişuri. Începând din 1982, Gerhard şi Paul-Hermann Bauder conduc compania ca a treia generaţie Bauder.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri
BifeSim 2017