Ursa

ULTIMELE STIRI

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, ...

BIFE-SIM 2017 vă invită să descoperiți fascinanta lume a mobilei!

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă...

FII DIFERIT! Alege acoperisul GERARD. Promotie pana la 31 iulie.

Final Distribution, importatorul  exclusiv in Romania a...

Novatik Slate si Novatik Wood – cele mai noi profile din portofoliul Final Distribution

Final Distribution, producatorul brand-ului Novatik, a lansa...


Mansarde

Sustenabilitate și dezvoltare durabilă la EGGER

22 aprilie 2014
Lemnul este fără doar şi poate una dintre puţinele resurse naturale regenerabile, cu rol vital în protejarea ecosistemelor (flora, fauna) şi în menţinerea echilibrului ecologic din natură, datorită incredibilei sale capacităţi de captare şi retenţie a monoxidului de carbon din atmosferă.

Studio de televiziune fonoizolat cu Knauf Silentboard

14 octombrie 2013
În vara acestui an, postul românesc de televiziune Digi 24 și-a construit un sediu nou în zona centrală a Bucureștiului, care să includă și un modern studio dedicat realizării emisiunilor. Spaţiul aferent studioului propriu-zis a necesitat o izolare fonică sporită, iar pentru această lucrare specializată au fost alese sistemele Knauf care au la bază panourile din gips-carton Silentboard.  

RECOMANDĂRI GENERALE PRIVIND LUCRUL CU PLĂCILE EGGER OSB 3 - PARTEA 2

14 octombrie 2013
OSB-ul (Oriented Strand Board) este o placă lemnoasă rigidă triplu stratificată, cu excelente caracteristici mecanice şi o remarcabilă stabilitate dimensională. Aceste proprietăţi îl recomandă ca pe unul dintre cele mai versatile produse utilizate în acest moment în construcţii, însă aria sa de utilizări posibile este mult mai vastă, produsul oferind soluţii de calitate şi altor industrii (auto, ambalaje,etc).

Alternative ecologice: Case din baloți de paie

14 iulie 2013
Primele case din baloţi de paie au fost construite în Nebraska, S.U.A., la sfârşitul secolului al XIX-lea, iar unele dintre aceste clădiri sunt funcţionale şi azi. În anii 1980, tot în S.U.A., s-a petrecut o renaştere a tehnicilor de construcţie de acest tip, iar interesul este în continuă creştere.

Soluții pe termen lung împotriva degradării lemnului – produsele Bochemit

14 iulie 2013
Lemnul este un material natural, un organism viu care interacţionează permanent cu mediul în care se află. Din acest motiv, prezintă şi unele dezavantaje. Astfel, lemnul este higroscopic, eterogen, anizotrop și combustibil. Dar, mai ales, lemnul este supus în permanenţă riscului de a fi atacat de dăunătorii biotici.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri
BifeSim 2017