Ursa

Mereu la înălțime, cu plăcile EGGER Roofing Board

Mansarde » Structuri | 07 martie 2018

 

Mihai Căplescu, manager al companiei Roof Actual, vede în programele profesionale EGGER nenumărate avantaje, de care firma profită dincolo de parteneriatul de lungă durată. Pornind de la motto-ul ”Împreună obținem mai mult“, apreciază nu doar serviciile oferite, ci şi relaţionarea strânsă.

 

Sub motto „lucru bine făcut, dar și plătit pe măsură“, Mihai Căplescu și-a croit drumul într-o manieră mai rar întâlnită în România. În 1998 lucra deja în domeniul învelitorilor, dar abia în 2007 a avut curajul de a înființa societatea care vindea învelitori. În acel an, când piața mergea cu motoarele din plin, s-a bucurat de un mare succes, confruntându-se însă constant cu slaba calitate a lucrărilor de montaj al sistemelor de învelitori din acea perioadă. Așa a apărut ideea de a se ocupa exclusiv cu montajul acoperișului. Lucrul la înălțime nu îl sperie, ci mai degrabă îl ambiționează din punct de vedere profesional, să rămână la fel de sus. La una din conversațiile telefonice pe care le-am avut cu Mihai, acesta era pe acoperișul unui bloc cu 4 etaje, dar părea la fel de relaxat ca și cum ar fi fost în confortul de la biroul său. Este un serviciu destul de periculos pentru cei care nu sunt în domeniu, dar nu și pentru el, deoarece are în spate ani de experiență și mult profesionalism. În ultimul timp, din ce în ce mai mulți antreprenori și dezvoltatori decid să lase montajul învelitorilor în seama profesioniștilor, externalizând această etapă către firme specializate, capabile să ofere garanția calității serviciilor prestate. Astereala trebuie să fie solidă, stabilă și fără abateri de planeitate, o suprafață pe care aplicarea șindrilelor să se poată face facil și în condiții de securitate deplină pentru montator. Soluția oferită de EGGER  pentru aceste solicitări este noua placă ergonomică – EGGER Roofing Board. Este un produs inovator care oferă un substrat rigid pentru acoperiș. Bazată pe o placă de OSB 3, placa pentru acoperiș se caracterizează prin dimensiunile sale reduse, greutatea redusă și profilul inovator al muchiilor obținute prin frezare.

 

 

Mihai Căplescu – Roof Actual (www.roofactual.ro): „Înălțimea la care lucrez nu mă sperie, ci mai degrabă mă ambiționează din punct de vedere profesional să rămân la fel de sus.“

 

Piatra de temelie pentru businessul cu astereală a fost dorința lui Mihai de a face lucruri de  calitate, folosind produse inovatoare cu rezultate de excepție. În 2007, acesta s-a decis să  își întemeieze propria companie. Prin cunoștințele acumulate în perioada în care a comercializat materiale de construcții a pus bazele unui mic atelier care venea cu tot felul de soluții pentru acoperiș, dar și cu exclusivități: țiglă glazurată de argilă, tablă, șindrilă precum și orice alt tip de învelitoare existent în piață. Mihai ne-a spus că este foarte important să oferi și expertiză, pentru că fiecare lucrare este diferită și trebuie ținut cont de climă, tipul construcției, dar și de dorința clientului. De la bun început a decis să se implice doar în lucrări unde se pune preț pe calitatea superioară a produselor și serviciilor. Acest principiu este prioritar şi în prezent. Din 2007, se luptă pentru schimbarea mentalității eminamente greșite, potrivit căreia prețul primează calității. „Am optat mereu pentru proiectele inovatoare din punct de vedere tehnic, pentru cele mai ridicate standarde de montaj şi pentru calitatea premium a produselor.“

 

În prezent, compania se consideră drept un furnizor de soluţii complete şi un partener de nădejde al arhitecţilor, dezvoltatorilor imobiliari si constructorilor. Filosofia „Lucrul bine făcut“ a devenit mai mult decât un simplu slogan. Împreună cu clienţii, membrii echipei Roof Actual au dezvoltat soluţii în domeniul asterelii pentru diverse tipuri de construcții: „În 2017 am avut un proiect la Buzău, unde am decis să folosim pentru prima dată plăcile de Roofing Board de la EGGER, la refacerea unui acoperiș ventilat. Peste căpriorii existenți s-a montat mai întâi o membrană de difuzie, apoi un rând de contrașipci pentru crearea spațiului de ventilație necesar, iar peste aceștia astereala din plăci Roofing Board. Cei 250 mp de astereală i-am montat efectiv într-o singură zi, însă întreaga lucrare am finalizat-o în două zile, întrucât a trebuit trebuit să atacăm pe rând fiecare pantă a șarpantei, pentru a nu lăsa întregul acoperiș descoperit peste noapte. Totul s-a făcut cu doar 3 oameni. Din punctul meu de vedere, Roofing Board este un produs extrem de util, datorită în principal dimensiunilor sale reduse care îl fac ușor de manipulat, a pierderilor foarte mici pe care le generează ca urmare a faptului că permite îmbinarea între căpriori și a rapidității excepționale de montaj. Apreciez că astereala clasică din scândură sau din plăci mari de OSB ne-ar fi ocupat cu cel puțin 50 - 60 % mai mult timp, dar foarte important este că nu am avut pierderi.“

 

EGGER Roofing Board – placa ergonomică pentru astereală

EGGER a lansat recent pe piaţă placa pentru astereală EGGER Roofing Board – un produs unic, a cărui utilizare face posibilă obţinerea unei planeităţi deosebite (condiţie obligatorie de altfel în cazul învelitorilor din şindrilă bituminoasă și nu numai). La origine fiind o placă de calitate OSB 3, produsul se individualizează printr-un format de dimensiuni reduse şi o frezare inovatoare a muchiilor. Ambele generează multiple beneficii pentru montator, care se traduc printr-o viteză sporită la montaj, pierderi reduse de material şi, deloc neglijabil, o siguranţă a muncii la punerea în operă mult îmbunătăţită faţă de celelalte produse alternative (cherestea sau placă OSB cu cant drept).

Formatele disponibile sunt: 2.800 × 600 × 12 mm (greutate totală 12,1 Kg/placă), 2.400 ×600 × 12 mm (10,4 Kg), 2.400 × 600 × 15 mm (13 Kg) și 2.400 × 600 × 18 mm (15,6 Kg). Pentru montator, beneficiile greutăţii reduse sunt evidente. Îmbinarea în plan vertical a plăcilor EGGER Roofing Board se realizează prin intermediul profilului nut-şi-feder de pe laturile scurte, având rosturi de dilataţie de 2 mm încorporate. Pe lângă precizie şi rigiditate sporită, acesta permite şi poziţionarea „în câmp“ între căpriori a îmbinării, lucru care în cazul celorlalte tipuri de astereală nu este admis. În atare condiții, vorbim de o singură debitare pe capetele de rând, deci de un randament net superior la montaj (~ 30 % mai rapid comparativ cu OSB-ul cu cant drept). Rigiditatea îmbinărilor este deosebită, astfel încât greutatea montatorilor este susținută fără probleme, inclusiv pe zona de îmbinare. Între rânduri adiacente, plăcile se îmbină prin suprapunerea laturilor lungi, prin intermediul profilului tip „falţ în trepte“ cu rosturi de dilataţie de 2 mm de asemenea încorporate. Această îmbinare „deschisă“ permite corectarea micilor abateri de planeitate ale structurii, situaţie frecvent întâlnită la căpriorii proveniţi din cherestea proaspăt debitată şi nerindeluită. Uşurinţa cu care plăcile pot culisa una în raport cu cealaltă prin suprapunerea muchiilor lungi se datorează fineţii frezării şi constituie un element de particularitate al produsului. Nu trebuie neglijat nici faptul că, odată îmbinate, plăcile rămân ferm pe poziţie până la fixarea lor definitivă pe căpriori. Avantajul este acela că riscul alunecării, deci implicit al căderii acestora de pe acoperiş, este complet eliminat, chiar şi în situaţia nedorită a unei rafale de vânt apărute în timpul montajului.

 

 

Mihai Căplescu – Roof Actual

„Roofing Board este un produs extrem de util, datorită dimensiunilor sale reduse care îl fac ușor de manvrat.“

 

 

EGGER Profiprogramme – loialitatea care vă este răsplătită

 

Mihai Căplescu se bucură de beneficiile pe care le oferă programul și își promovează compania prin echipamentele de lucru personalizate cu LOGO-ul companiei și unelte pentru montajul plăcilor de Roofing Board achiziționate prin punctele de loialitate. Parteneriatul cu EGGER nu a mai fost niciodată atât de avantajos. Un alt serviciu pe care EGGER îl oferă este aplicația Catalog de construcții care poate fi accesată gratuit de pe orice dispozitiv mobil. Această aplicație vă permite să vizualizați detalii complexe precum structurile de perete, tavan și acoperiș, în format 3D.

 

EGGER

Str. Austriei 2, 725400

Rădăuți, Suceava

Tel.: +40 737 992 998

info-rau@egger.com

www.egger.ro

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri