Ursa

ULTIMELE STIRI

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...
Să ne cunoaștem mai bine

» Mansarde si acoperisuri | 22 ianuarie 2020

Lucian NicolescuLucian Nicolescu, Redactor-șef
Încă de la început, revista noastră s-a dorit mai mult decât o platformă media: un loc de întâlnire între specialiștii din domeniu (montatori, constructori, producători) și arhitecți, cu scopul de a activa pe o piață profesionalizată, educată, aptă să disemineze valoarea reală în această avalanșă de informații greu de verificat. Totul spre binele comun și al beneficiarului, care trebuie să capete încrederea fiecăruia dintre actori. Ideal ar fi ca această întâlnire să fie mai mult decât virtuală, transformându-se într-un schimb nemijlocit de idei, propuneri, proiecte. Pentru aceasta ne străduim să fim cât mai mobili, să accesăm informații ”de la sursă”, participând la evenimente ale branșei din țară și din străinătate. Prezența noastră la manifestările expoziționale de profil, la evenimentele arhitecților, la cursuri și prezentări din domeniu ne permite să ne atingem scopul. Inclusiv această ediție va ajunge în mâinile unor participanți la cel mai mare târg de profil – Dach + Holz International, care are loc anul acesta la final de ianuarie la Stuttgart, și unde vom fi prezenți. Legătura noastră strânsă cu Federația Internațională a Pieței de Acoperișuri (IFD) este, de asemenea, un aspect care ne individualizează în cadrul presei de specialitate. Este firesc să ne raportăm la piața internațională, pentru că doar așa ne vom asigura competitivitatea.

În contextul bunei colaborări cu branșa arhitecților, susținem efortul care se face în prezent la Cercul de Tehnologie Arhitecturală din cadrul Centrului de Studii Arhitecturale și Urbane (CSAU) al UAUIM de a prezenta aici tipuri de materiale și produse specifice domeniului nostru. Studenții, doctoranzii și tinerii specialiști care vor trece pragul centrului vor avea la dispoziție mostre reprezentative, de la diverși producători, astfel încât viitorii arhitecți să cunoască mizele acestei industrii, oportunitățile pe care le oferă un produs sau altul. Important nu este doar materialul sau produsul ca atare, ci și sistemul din care face parte acesta. În același timp, evoluția produselor este extrem de rapidă, iar materialele noi, sau în variante optimizate, apar cu o frecvență greu de gestionat, pe care însă arhitecții o privesc cu deschidere și interes. Accentul se pune în egală măsură pe tradițional și pe inovativ, pe durabilitate și eficiență, iar rolul nostru este și cel de a găsi un echilibru între aceste tendințe. Dincolo de toate, suntem onorați că avem posibilitatea de a reprezenta branșa în rândul arhitecților și sperăm că astfel ne vom atinge încă una dintre ținte: respectul pentru munca fiecăruia, pentru rolul avut în realizarea unui proiect. Interesele sunt comune, desigur - eficiență, rapiditate, calitate, soluții durabile, concretizate cu resurse regenerabile.

Trăim o perioadă în care comunicarea este atât de importantă, încât orice sincopă la acest nivel are efecte. Montatorul și arhitectul trebuie să colaboreze și să-și respecte între ei rolurile, au nevoie de înțelegere reciprocă, de găsirea unor soluții comune. Ideal ar fi ca ei să colaboreze încă dinainte de proiectare – acest lucru ar însemna o economie neprețuită de timp și resurse, iar rezultatele ar fi predictibile. Este un lucru perfect realizabil, așa cum vedem că se întâmplă în țările cu o tradiție mai lungă în... comunicare. Faptul că aceste țări au și mai multe resurse nu este întâmplător, deoarece actorii au o experiență pozitivă în a lucra împreună, în a fi deschiși la realitățile celorlalți.

Suntem la începutul unui an care promite. Se caută noutatea, interacțiunea, dezbaterea subiectelor cu adevărat importante. Cu toate schimbările care au avut loc în ultimii ani, din perspectiva acționariatelor și a rebranduirilor, produsele reprezentative pentru industrie au rămas în top, ba chiar au reușit să elimine din piață fake-urile, competitivitatea neloială, improvizațiile. Inovația a rămas privilegiul celor cu adevărat capabili și responsabili, iar beneficiarii sunt mult mai bine pregătiți să ia o decizie și să înțeleagă noutatea. Poate este și meritul nostru, într-o mică măsură, după nouă ani de când încercăm să facem un pic de lumină în ceea ce la început părea imposibil de structurat. Noi ne bazăm în continuare pe interesul dumneavoastră în a ne urmări și a ne susține.

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri