Ursa
Construct Expo 2018

SICERAM: ţiglă ceramică premium, din România

Invelitori » Tigla Ceramica | 03 aprilie 2013
Ţiglele ceramice de la SICERAM S.A. sunt 100% naturale, fiind astfel alegerea perfectă pentru acoperirea spaţiilor locuite, deorece nu influenţează negativ calitatea vieţii sau a mediului înconjurător. Putem spune deci că sunt produse în armonie cu natura...

În anul 1907, în Sighişoara, la industria existentă în acel moment s-a adăugat şi fabrica de cărămizi şi ţigle ceramice cu denumirea „FRAŢII LETZ”, construită pe actualul amplasament al S.C. SICERAM S.A. Din 1907 şi până în prezent, fabrica a trecut printr-o serie de transformări, modernizări şi retehnologizări, iar producţia ţiglelor ceramice a continuat şi continuă şi în prezent, când SICERAM S.A. este singurul producător de ţigle ceramice din România. Ultima modernizare a fabricii a avut loc în anul 2008, moment când s-a schimbat şi argila folosită la producerea ţiglelor. În prezent, pentru realizarea ţiglelor se aduce argilă din cariera proprie de la Bodoc, această argilă având un grad ridicat de rezistenţă la îngheţ-dezgheţ, fapt ce permite acordarea unei garanţii de 40 de ani pentru toate modelele de ţiglă realizate aici.

Din gama de învelitori TERRA ROSA® se poate opta pentru modele de ţiglă mică (cu un necesar de 15 - 16 buc./mp) cum ar fi MARSILIA, PORTUGHEZĂ, VALAHIA, dar şi pentru modele de ţiglă mare (cu un necesar de 10 – 12 buc./mp) cum ar fi BALTICA, FRANCIA, CARPATHIA sau BAVARIA DUO.

Pentru restaurarea clădirilor vechi, a bisericilor şi monumentelor cu valoare istorică sau arhitecturală, SICERAM S.A. produce două dimensiuni de olane (ţigla ANDALUSIA) şi trei modele de ţiglă tip solzi: BAVARIA (solz clasic), SAXONIA (solz ascuţit) şi BISTRIŢA (solz tip „coadă de rândunică”). Ultimul model de ţiglă solzi, BISTRIŢA, a fost folosit la restaurarea acoperişului Bisericii Evanghelice din centrul oraşului Bistriţa, modelul fiind special creat pentru această lucrare - de aici şi denumirea sortimentului. După refacerea acoperişului Bisericii Evanghelice, SICERAM a înregistrat multe cereri vizând acest model de ţiglă, pentru alte biserici sau chiar pentru locuinţe private.
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri