Ursa

Sisteme complete de la CREATON: ceramică, beton, fibrociment

Invelitori » Tigla Ceramica | 19 ianuarie 2018

 

CREATON, brand al concernului belgian Etex Group, este prezent pe piața românească prin mai multe tipuri de produse pentru învelitoare, care conturează o ofertă extrem de variată, pentru diverse tipuri de construcții și soluții arhitecturale: țiglă ceramică, o gamă nouă și diversă de țigle din beton, plăci plane şi ondulate naturale din fibrociment, toate la un excelent nivel de calitate.

 

Țiglă ceramică premium

Pentru acele proiecte de construcție sau renovare concepute cu imaginație, pasiune și generozitate, acoperișul trebuie să reprezinte un etalon al calității, o valorizare a acelui proiect care să reflecte aspirațiile de estetică și durabilitate ale arhitectului, beneficiarului sau constructorului. Iar când vorbim de țiglă ceramică, brandul CREATON este similar cu produsele premium, de o calitate ireproșabilă, cu o notorietate obținută încă din 1884, când a fost construită prima fabrică modernă în Wertingen – Germania.

În cei peste 130 de ani de experiență, CREATON a dezvoltat numeroase game de țiglă ceramică, de forme dintre cele mai diverse, de la țigla solzi, netedă sau reformată, la cea profilată, fălțuită sau cu forme speciale (precum cele cu aspect mediteraneean). Orice tip de casă, de inspirație clasică sau modernă, a găsit aici o țiglă de formă, nuanță sau textură care să o definească, ba chiar să îi ridice standardele. În prezent, când tehnologia permite și încurajează inovația în acest domeniu, pot fi obținute forme și dimensiuni care duc la un alt nivel creativitatea, dar și eficiența investiției sau montajului.

 

·        preţ competitiv

·        consum redus de manoperă, eficiență la montaj datorită formatului mare

·        manipulare rapidă, uşurinţă în montaj

·        greutate redusă pe metru pătrat

·        durată mare de viață

·        izolare termică superioară

 

Materiile prime naturale şi procesul de ardere modern, fără contact, în casete de ardere orizontale, precum şi optimizarea permanentă a procesului de producţie garantează calitatea cea mai bună. În plus, CREATON oferă angobe excepționale, cu aspect mat sau strălucire nobilă, rezistente timp de decenii la decolorare, zgârieturi, lovituri și factori de mediu agresivi. Angoba, acel strat exterior de argilă colorată care acoperă țigla, este de asemenea un material natural, care pe parcursul arderii se unifică cu materia de bază, devenind parte a ţiglei.

 

 

Modele de țiglă CREATON

Țiglă solzi: Klassik, Profil, Ambiente, Sakral, Antik, Manufaktur.

Țiglă profilată: Magnum, Balance, Futura, Premion, Viva, MZ3, Harmonie, Titania

Țiglă reformată: Terra Optima, Eleganz, Cantus

Țiglă netedă: Domino

Țiglă fălțuită cu adâncitură dublă:Rapido, Ratio Höngeda, Rustico

Țiglă de format mare: Maxima

Forme speciale: Romano, Herzziegel

Țiglă uluc: Sinfonie, Melodie

 

În lista de accesorii originale de la CREATON veți găsi tot ceea ce face un acoperiș într-adevăr sigur și frumos - sisteme de parazăpezi și trepte de urcare, ferestre de acces pe acoperiș perfect etanșe (cu profil de cauciuc și îmbinare metalică), tuburi de aerisire din ceramică, țigle de trecere pentru panouri solare și antene ș.a.m.d. Pentru parcurgerea acoperșului, de exemplu pentru lucrări ale hornurilor, CREATON a dezvoltat sisteme de urcare ce sunt caracterizate prin suprafețe de rezemare sigure, anti-alunecare și care se adaptează ideal acoperișului din punct de vedere vizual.

 

 

Țiglă din beton Creaton ”powered by Eternit”

 

CREATON și-a lărgit recent gama de produse devenind un furnizor complet de sisteme de acoperișuri. Astfel aveți la dispoziție, pe lângă țiglele ceramice de o calitate recunoscută pe plan mondial, patru game de țigle din beton „powered by Eternit“. În cadrul acestei repoziționări strategice pe piață, Creaton a îmbunătățit împreună cu Eternit calitatea suprafeței, obținând noi texturi și accente cromatice. Datorită unei mixări speciale a nisipului utilizat, noile țigle din beton CREATON au calități superioare:

-         Rezistență sporită la tensiuni interne (nu apar crăpături)

-         Rezistență mai mare în timp

-         Suprafață mai netedă și impermeabilă

-         Canturi riguroase, geometrie stabilă

-         Certificare DIN plus

 

Gamele de țigle din beton CREATON sunt caracterizate prin cîteva trăsături care le individualizează în rândul produselor de gen: caneluri superioare și laterale care asigură drenajul și etanșeitatea învelitorii (împiedicând pătrunderea ploii, zăpezii și vântului), forme rotunjite care asigură scurgerea rapidă a apei, o geometrie originală care conferă personalitate învelitorii. Țiglele CREATON sunt dezvoltate pe două linii de produse, fiecare cu două tipuri de suprafețe / texturi și o gamă cromatică generoasă, atractivă:

 

·        Universal: țigle cu aspect mat sau lucios pentru acoperișuri durabile și estetice;

·        Planar: țigle cu o suprafață mai fină, mai netedă, în variante mate sau lucioase, care păstrează acoperișul mai curat, pe o durată de timp mai îndelungată. 

 

Gamele și trăsăturile lor

·        HEIDELBERG – țiglă de beton în stil clasic, cu forme armonioase, potrivite oricărui tip de construcție.

·        GÖTEBORG – cu un profil puternic, dinamic, de inspirație nordică, care pune în valoare orice acoperiș, inclusiv pe cele de dimensiuni mici; formele rotunjite și ample permit scurgerea rapidă a apei și evitarea murdăririi marginilor.

·        VERONA – stil mediteraneean, original, cu impact pentru clădirile care beneficiază de spațiu și pot fi admirate de la distanță; țiglă premiată cu renumitul ”Red Dot Design Award” .

·        KAPSTADT – formă rectangulară, modernă, dimensiuni riguroase, prindere sigură, potrivită în mod excepțional pentru acoperișuri cu panouri solare.

 

 

Plăci ondulate și plane din fibrociment ETERNIT

Eternit are o tradiţie de peste 100 de ani în fabricarea materialelor pentru acoperişuri și fațade, producând prin tehnologii moderne și ecologice plăci plane şi ondulate naturale din fibrociment.

Fibrocimentul CREATON este confecţionat din materii prie naturale - ciment Portland, fibre de celuloză, calcar măcinat, apă şi aer. Datorită proprietăților sale (durabilitate, rezistență la intemperii), este un material ideal pentru acoperişuri şi faţade, montajul simplu asigurând multiple posibilităţi arhitecturale.

 

Plăcile plane, în 35 de variante dimensionale și 30 de nuanțe, cu suprafață netedă sau structurată,  pot fi utilizate pentru proiecte unice: clădiri noi, moderne, renovări sau reveniri la linii clasice. Plăcile de fibrociment se pot aplica prin sisteme speciale atât la nivelul fațadei, cât și al acoperișului, în diverse moduri.

 

Plăcile ondulate, utilizate în construcţiile moderne, cu precădere la cele agricole și industriale, dar și pentru locuințe sau alte tipuri de clădiri, au o serie de avantaje care le dovedesc utilitatea deosebită:

·         Placile ondulate ETERNIT pot fi montate începând la o înclinare a acoperișului de la 7° până la 90° (pentru fațade).

·         Masa redusă este importantă pentru statica acoperișului, dar și în procesul de montaj.

·         Permit punerea în operă rapidă şi simplă, fără o pregătire profesională specială, cu scule uzuale.

·         Formatul mare al plăcilor permite o execuţie rapidă şi eficientă, cu costuri mai mici.

·         Pot fi folosite la clădiri cu risc mare la incendiu - nu sunt inflamabile, nu se topesc și nu degajă la incendiu gaze nocive - clasa A2-s1 d0 (MSZ EN 13501-1)

·         Sunt rezistente la coroziune, la atacul organismelor dăunătoare (mușchi, ciuperci etc.) și nu necesită întreţinere.

·         Fibrocimentul este un material de construcții rezistent la ger, vânt, intemperii, radiaţii UV şi contribuie la izolarea termică şi fonică a clădirii.

·         Permit un transfer optim al umezelii, prevenind condensul în interiorul clădirii.

·         Produsele ETERNIT au în compoziție materii prime naturale, putând fi utilizate la realizarea de construcţii ecologice.

·         Nu se încarcă electrostatic și nu perturbă propagarea undelor radio, precum învelitorile metalice.

·         Învelitorile din plăci ondulate ETERNIT sunt disponibile în sistem complet, cu toate accesoriile, inclusiv cu plăci transparente, pentru iluminare interioară naturală.

 

Produsele premium Creaton si noutățile companiei vor fi prezente între 20 si 23 februarie la cel mai mare târg mondial de acoperisuri, Dach und Holz Koln, si pot fi vizitate în pavilionul 6, standul 6.109.

 

Creaton South-East Europe Kft.

București, Str. Vulturilor Nr. 98

Tel.: +40 21 26 920 174

Fax: +40 21 26 920 175

E-mail: info@creaton-eternit.ro

www.creaton.com.ro

www. eternit.com.ro

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri