Ursa

ULTIMELE STIRI

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, ...

BIFE-SIM 2017 vă invită să descoperiți fascinanta lume a mobilei!

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă...

FII DIFERIT! Alege acoperisul GERARD. Promotie pana la 31 iulie.

Final Distribution, importatorul  exclusiv in Romania a...

Novatik Slate si Novatik Wood – cele mai noi profile din portofoliul Final Distribution

Final Distribution, producatorul brand-ului Novatik, a lansa...Sistemele MasterSeal® Roof, Soluții pentru toate necesitățile acoperișului dumneavoastră

Mansarde » Hidroizolatii | 19 iunie 2017

Cladiri hidroizolatii

Lucrând cu unii dintre cei mai importanți constructori și dezvoltatori de proiecte din întreaga lume, BASF a conceput și vă poate oferi soluții personalizate, complete, pentru a satisface nevoile de impermeabilizare ale oricărui tip de clădire, mai ales la nivelul acoperișului. Gama sistemelor respective reduce riscul degradării clădirii din cauza apei în timpul construcției sau al renovării, furnizând soluții cu durată lungă de viață.

 

MasterSeal®Roof utilizează materiale poliuretanice și poliureice hibride, pentru a crea sisteme cu membrană elastomerică durabilă, lipită pe întreaga suprafață. Utilizate la nivel global pentru mai mult de 20 de ani și îmbunătățite constant în urma cercetărilor, pentru a satisface nevoile domeniului construcțiilori, sistemele MasterSeal Roof se află în prim-planul soluțiilor pentru acoperișuri.

Peste 15 milioane de metri pătrați de acoperiș MasterSeal Roof au fost aplicați la nivel mondial în ultimii 10 ani. Aceste sisteme sunt potrivite pentru toate condițiile climatice cu care se confruntă pe orice continent, de la iernile severe din Mongolia până la atmosfera tropicală din Singapore și la căldura uscată din Australia. Sunt disponibile pentru abordarea acoperișurilor având diverse tipuri de substrat, cu zone de trafic sau nu, în cadrul unor sisteme de terasă clasică sau inversată. Lichidul fiind aplicat prin pulverizare, sau prin aplicarea manuală, sistemele devin continue, fără sudură, capabile să se adapteze celor mai complexe suprafețe, profiluri și detalii.

Sistemele de acoperiș MasterSeal cuprind în principal trei straturi - un grund, o membrană elastomerică și o acoperire rezistentă la radiații UV. În cazul unei încărcări semnificative a traficului, se poate adăuga un strat suplimentar de uzură, devenind astfel un sistem MasterSeal Traffic.

 

Avantaje

·        Acțiune rapidă: protecție la apă după numai un minut de la aplicare;

·        Execuție rapidă: prin pulverizare, se pot aplica până la 700 m2 pe zi, inclusiv pe suprafețe verticale necirculate;

·        Suprafață perfect continuă:apa nu poate pătrunde prin rosturi sau crăpături;

·        Siguranță la alunecare: strat final potrivit pentru suprafețe plate și rampe;

·        Funcționarea ca strat de uzură: strat de acoperire separat, cu rezistență mecanică și la acțiunea soarelui, pentru protejarea membranei hidroizolante;

·        Fără solvenți: asigură sănătatea aplicatorilor și are un miros insesizabil, ceea ce permite utilizarea la clădiri aflate în funcțiune;

·        Traficabil intens: permite traficul auto, inclusiv cel de tonaj redus;

·        Ușor de întreținut: reparații rapide cu materiale compatibile aplicate manual;

·        Verificarea calității la fața locului: testarea impermeabilității la apă se poate face cu testerul portabil înainte de aplicarea stratului final; de asemenea, se poate verifica foarte simplu  grosimea sistemului și aderența la suport.

 

Primerul/grundul

Curățarea și pregătirea substratului pe care este aplicat sistemul de acoperiș MasterSeal trebuie să lase o bază solidă pentru aplicație. Sistemele MasterSeal Roof pot fi aplicate pe o varietate de substraturi, de la beton armat la placaj, PVC, oțel vopsit, cupru, diverse alte metale, piatră, țiglă (glazurată sau nu), cărămidă, gresie ceramică, polistiren și beton acoperit cu bitum etc. Există primeri speciali pentru toate acestea, având formule atât epoxidice, cât și poliuretanice, pentru a se oferi garanția că sistemele MasterSeal Roof se pot lipi complet de substratul ales. La primeri se poate adăuga nisip de cuarț, în fucție de sistem.

 

Membrana de impermeabilizare

Sistemele de acoperiș MasterSeal și membranele elastomerice de impermeabilizare aplicate manual sunt o alternativă reală față de metodele convenționale de impermeabilizare furnizate de membranele din folie bituminoasă și membranele din folie polimerică. Aceste membrane lichide fără solvenți sunt excelente pentru suprafețele neregulate, rezultatul fiind o acoperire fără suprapuneri, suduri, cusături sau ancorări, o membrană fără puncte slabe care să permită intrarea apei.

În același timp, tehnologia de pulverizare a evoluat, iar acum sunt disponibile atât materiale tradiționale, cât și amestecuri (1 : 1). Astfel este permisă instalarea mai rapidă pe substraturi complexe decât aplicarea manuală și sunt evitate materialele de detaliu sau de colț pentru trecerile de la orizontală la verticală. În doar 30 de secunde de la pulverizare se formează o membrană elastomerică monolită solidă și impermeabilă, care nu poate fi afectată de ploaie după primul minut de existență. Ca și în cazul aplicării manuale, are avantajul unic de a se conforma tuturor suprafețelor neregulate sau curbe, eliminând nevoia de elemente prefabricate și tot felul de accesorii. Datorită acestor aspecte, un sistem MasterSeal Roof se aplică cu până la de 20 de ori mai rapid decât un sistem cu execuție tradițională.

 

Izolația termică

Multe renovări și construcții noi încorporează acum izolația termică în sistemul de acoperiș. Sistemele MasterSeal Roof, prin grundurile și membranele lor lichide, sunt perfect compatibile cu materiale termoizolante precum spuma poliuretanică și polistirenul expandat. Soluțiile specifice sunt create împreună cu proiectantul pentru a obține rezultatul dorit de termoizolare și impermeabilizare.

 

Stratul final

Finalul unei aplicări de sistem MasterSeal Roof implică un strat de protecție la degradarea prin radiații UV și intemperii, fără de care capacitatea membranei de impermeabilizare de a face față mișcărilor termice ale acoperișului ar avea de suferit. Această ultimă aplicare este recomandată pentru a avea garanția că stratul impermeabil va rezista fără probleme vreme de mulți ani de la aplicare. Durata de viață a stratului superior este determinată în principal de condițiile de mediu și, în consecință cu cât acestea sunt mai aspre, cu atât mai des trebuie asigurată mentenanța. Selectarea stratului superior este legată și de tipul de utilizare a acoperișului (de exemplu traficul pietonal necesită astfel diverse metode antiderapante), o estetică deosebită (culoare, textură), atribute suplimentare precum gradul de reflexie solară. Sistemele de acoperiș MasterSeal încorporează o gamă largă de straturi de acoperire pentru a furniza aceste atribute personalizate. În general, pentru instalarea unei grădini de acoperiș (terasă verde) sau dacă ulterior se intervine cu un pavaj, peste MasterSeal Roof nu este necesar un strat de protecție final. Totuși, este bine ca membrana de impermeabilizare să nu fie lăsată multă vreme în bătaia soarelui sau a înghețului, fără o protecție oarecare.

 

 

MASTERTOP®Balcony Waterproofing Systems

Balcoanele, terasele exterioare și zonele pietonale peste spații construite sunt realizate, de obicei, din beton, eventual impermeabilizate cu bitum sau alte materiale. Fără o protecție suplimentară, substraturile respective se vor deteriora în mod inevitabil cu timpul. Acest lucru poate duce la infiltrarea apei în construcție, la nivelurile inferioare, degradarea prin îngheț și coroziunea oțelului – fenomene care aduc pagube importante structurii.

Efectul condițiilor extreme trebuie luat în considerare atât în faza de proiectare a structurii, cât și în alegerea sistemului de protecție a balconului. Criteriile de opțiune trebuie să includă impermeabilizarea suprafețelor, stabilitatea la raze UV, soluții anti-alunecare pe zona de călcare. În cazul în care au apărut fisuri, este obligatorie o soluție de reparare cu un material dedicat.

Având în vedere aceste situații, BASF au dezvoltat o serie de sisteme de protecție speciale pentru balcoane, funcționale și decorative în același timp: MASTERTOP®Balcony Waterproofing Systems. Aceste sisteme și-au demonstrat eficiența, versatilitatea și durabilitatea în multe locuri din întreaga lume, cu condiții meteorologice diverse. Fiecare situație sau necesitate specifică are un corespondent în oferta dedicată de la BASF, produsele MASTERTOP®Balcony Waterproofing Systems având ca numitor comun ușurința aplicării și timpul scurt de uscare. De obicei, un balcon poate fi acoperit prin această metodă în maximum câteva ore, deci se poate proteja rapid de intemperii chiar și imediat înainte de a se confirma o prognoză meteo nefavorabilă.

 

Avantaje

·        Aplicare la majoritatea tipurilor de substrat

·        Permeabilitate la vapori (nu și la apă în stare lichidă

·        Rezistență la alunecare

·        Aplicare rapidă

·        Întreținere ușoară

·        Suprafață continuă, fără rosturi și suduri

·        Rezistență la radiații UV și intemperii

·        Durată lungă de viață

·        Gamă largă de culori și texturi

 

Prin divizia sa specializată, BASF este cel mai mare furnizor mondial de produse chimice pentru construcții, reparații și renovări. Pe lângă dobândirea expertizei în urma a numeroase proiecte realizate în întreaga lume, BASF investește continuu în cercetare, în dezvoltarea de sisteme noi și îmbunătățirea celor existente. În parteneriatele desfășurate, abordarea este atât cea de furnizor de produse, cât și de personalizare a sistemelor și serviciilor, în cadrul unui concept holistic asupra construcției.

 

www.master-builders-solutions.basf.ro

www.master-builders-solutions.com

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri
BifeSim 2017