Ursa

Soluții infinite pentru acoperiș

Invelitori » Tigla Ceramica | 14 martie 2019

 

Țigla ceramică modernă păstrează trăsăturile acestui material natural, familiar, dar vine și cu ceva nou: prin angobare sau glazurarepot fi obținute nenumărate variante cromatice, în plus față de tradiționalul cărămiziu. Sub renumitul brand german CREATON, puteți alege din peste 50 de culori și nuanțe, mai pastelate, mai animate sau mai închise, cu o textură unică, luminoasă. Astfel vă puteți adapta mai bine proiectului dumneavoastră, sau veți porni la drum realizând acea compatibilitate cromatică între casă și acoperiș pe care v-o doriți. În plus, angoba sau glazura ce acoperă ceramica vor aduce o durabilitate sporită învelitorii. Suprafața, devenită netedă și mai puțin aderentă, devine mai ușor de curățat, iar apa se scurge mult mai rapid, ceea ce îi prelungește durata de viață. Această protecție rezistentă la ploi acide și radiații UV poate fi formată dintr-un singur strat (Finesse), sau două (Noblesse). Împreună cu numeroasele forme de decupaj ale țiglelor, vă puteți realiza un acoperiș personalizat, așa cum l-ați visat, fie că este vorba de o casă nouă sau renovată, ori o clădire istorică ce trebuie readusă în actualitate, îmbogățindu-i arhitectura originală.

 

Modelele CREATON sunt numeroase, potrivite oricărui stil arhitectural, de la rustic sau tradițional la contemporan și minimalist, trecând prin influențe mediteraneene, nordice sau inspirate de istorie. Unicitatea este dată însă și de finisaj, care poate fi cel natural, de argilă arsă, cu aspect neted sau periat, dar și cu altă textură sau culoare. În toate cazurile, este vorba despre materiale de asemenea naturale, cu pigmenți fără conținut de cadmiu sau seleniu, deci fără riscul de a afecta sănătatea utilizatorilor și a montatorilor de învelitori.

Tehnologia de fabricare a țiglelor fălțuite sau a celor cu forme complexe presupune matrițe  de ghips, care asigură obținerea unor detalii riguroase, fine. Datorită acestui lucru, țiglele sunt nu doar foarte frumoase, ci și mult mai ușoare. În plus, ele asigură o protecție superioară la pătrunderea apei sub învelitoare, ceea ce înseamnă că în anumite cazuri pot fi realizate acoperișuri cu pante mici, chiar până la 7º!

 

·        NUANCEeste special prin faptul că, în timpul procesului de ardere (coacere fără contact), la peste 1000 ºC, particulele de argilă se îmbină cu angoba într-un tot unitar și suprafața devine mată, nobilă, protectoare.

·        FINESSEeste o glazură naturală, formată din minerale pre-topite care acoperă țiglele ca un strat protector și le mărește rezistența. Glazura cu suprafața foarte netedă protejează de murdărie mai mult timp, iar lipsa de aderență nu permite dezvoltarea mușchilor și lichenilor pe versanții amplasați spre nord sau la umbră. Indiferent de modelul de țiglă, acest finisaj strălucește în multe culori și oferă un raport preț-performanță de clasă superioară.

·        NOBLESSE este un finisaj premium, dezvoltat inițial pentru o colecție exclusivă de țiglă Biberschwanz („coadă de castor”). Ulterior, a fost aplicat și pe țigle presate de alte forme, dezvoltând noi culori și nuanțe și încurajând astfel o multitudine de oportunități de realizare a acoperișului.

·        KERALISreprezintă o altă procedură de fabricare prin intermediul căreia se obțin țigle de cea mai bună calitate, similare ceramicii fine. Materia primă, sub formă de praf, se presează și se extrudează, apoi, după umectare controlată, este coaptă la 1100 ºC, ceea ce face ca produsul să aibă un aspect vitrificat.

 

Caracteristicile materiei prime și tehnologia rafinată de fabricare asigură frumusețea suprafeței țiglelor, naturalețea și posibilitatea de adaptare la arhitectura construcției. Fie ca este vorba despre țigle netede naturale, sau cu suprafețele tratate, toate au caractere unice. Materialul solid, temperatura de coacere mai mare de 1000 ºC și angoba cu care sunt tratate suprafețele anumitor produse asigură țiglelor ceramice CREATON o absorbție de apă extrem de redusă, și astfel rezistență crescută împotriva intemperiilor, a înghețului care afectează o țiglă obișnuită. Datorită acestora, țiglele au o durată de viață lungă, și din acest motiv CREATON poate oferi o garanție de 50 de ani pentru țiglele ceramice.

 

CREATON South-East Europe Kft.

București

Str. Vulturilor Nr. 98

Tel.: +40 21 26 920 174

E-mail: info@creaton-eternit.com

www.creaton.ro

 

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri