Ursa

ULTIMELE STIRI

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, ...

BIFE-SIM 2017 vă invită să descoperiți fascinanta lume a mobilei!

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă...

FII DIFERIT! Alege acoperisul GERARD. Promotie pana la 31 iulie.

Final Distribution, importatorul  exclusiv in Romania a...

Novatik Slate si Novatik Wood – cele mai noi profile din portofoliul Final Distribution

Final Distribution, producatorul brand-ului Novatik, a lansa...Special pentru acoperișuri și terase

Terase » Termoizolatii | 11 ianuarie 2012
Pe lângă soluțiile clasice de hidroizolare a teraselor și acoperișurilor, ARCON oferă și noi sortimente de membrane bituminoase, cu aplicații sub învelitorile clasice și pentru terasele verzi.

ARCO RESPIRANTE

Este o folie bituminoasă specială pentru acoperișuri, realizată cu elasto-plastomeri, hidroizolantă și anticondens, care poate fi utilizată sub țigle metalice, țigle ceramice sau șindrile bituminoase.

Masa bituminoasă asigură produsului excelente caracteristici de rezistență la îmbătrânire și stabilitate la temperaturi ridicate (+150°C). Armătura utilizată este ușoară, flexibilă, cu rezistență deosebită la rupere și sfâșiere.

ARCO ANTIROOT

Este o gamă de membrane pe bază de bitum distilat, modificat cu polimeri plastomeri (APP ), având o armatură compozită, formată din împâslitură de poliester armată cu filamente de fibră de sticlă dispuse în rețea (GRID). Masa bituminoasă este aditivată cu substanțe specifice ce împiedică penetrarea rădăcinilor în structura membranei. Aceste substanțe înglobate rezistă la temperaturi înalte, generate de exemplu de încălzirea suprafeței membranei cu flacără, nu migreaza în sol și nu sunt spălate de apă.

Compoziția membranei oferă proprietăți excelente împotriva îmbătrânirii, elasticitate, flexibilitate la rece (-50°C), durabilitate și rezistență mecanică datorată armăturii poliesterice.

Astfel, membranele ARCO ANTIROOT se utilizează atât la impermeabilizarea structurilor îngropate în pământ (tunele, lucrări hidrotehnice, fundații etc.) cât și pentru terasele verzi, ca ultim strat în contact cu pământul.

Avantajele foliei bituminoase ARCO RESPIRANTE:

  • hidroizolare – produsul are caracteristici complete de hidroizolare;
  • previne apariția condensului între folie și astereală, permițând migrația vaporilor;
  • durabilitate – produs cu caracteristici mari de rezistență la rupere, sfâșiere și perforare, cu o durată de viață de peste 20 de ani;
  • fiind stabil la temperaturi de până la 150°C, nu este descompus de căldura apărută la nivelul acoperișului; astfel, este un produs net superior altor folii pe bază de polietilenă sau polipropilenă;
  • previne alunecarea aplicatorului prin finisajul aderent de polipropilenă TNT; 
  • are greutate mică, ceea ce înseamnă punere în operă și manevrabilitate ușoare.

De reținut la aplicarea membranelor:
  • temperatura minimă a flexibilității la rece nu reprezintă temperatura mediului pentru o exploatare optimă;
  • la aplicarea corectă a membranelor în urma utilizării flăcării, siglele de pe folia termofuzibilă nu trebuie să rămână vizibile;
  • nu se recomandă aplicarea într-un singur strat a membranelor cu armătură din fibră de sticlă;
  • hidroizolarea teraselor trebuie să țină cont de pantele de scurgere, de dimensiunea gurilor de scurgere pentru preluarea apelor pluviale și de numărul de guri de aerisire necesare acestora!


150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri
BifeSim 2017