Ursa

Stil, eficiență și durabilitate de la Creaton: Magnum, Melodie, Sinfonie

Mansarde » Structuri | 19 iunie 2017

Tigla ceramica Creaton

Pentru acele proiecte de construcție sau renovare concepute cu imaginație, pasiune și generozitate, acoperișul va trebui să reprezinte un etalon al calității, o valorizare a acelui proiect care să reflecteze aspirațiile estetice și de durabilitate ale arhitectului, beneficiarului sau constructorului. Iar când vorbim de țiglă ceramică, brandul Creaton este similar cu produsele premium, de o calitate ireproșabilă, cu o notorietate obținută încă din 1884, când a fost construită prima fabrică modernă în Wertingen – Germania.

 

În cei peste 130 de ani de experiență, Creaton a dezvoltat numeroase game de țiglă ceramică, de forme dintre cele mai diferite, pentru proiecte arhitecturale dintre cele mai variate, de la țigla solzi, netedă sau reformată, la cea profilată, fălțuită sau cu forme speciale (precum cele cu aspect mediteraneean). Orice tip de casă, de inspirație clasică sau modernă, a găsit aici o țiglă de formă, nuanță sau textură care să o definească, ba chiar să îi ridice standardele. În prezent, când tehnologia permite și încurajează inovația în acest domeniu, pot fi obținute forme și dimensiuni care duc la un alt nivel creativitatea, dar și eficiența investiției sau montajului. Vom lua ca exemple câteva game de la Creaton: Magnum, Melodie și Sinphonie.

 

Magnum

Gama Magnum deschide o nouă eră în materie de eficienţă a costurilor şi a designului, pentru proiecte de arhitectură clasică, rustică sau modernă; având un format foarte mare, este fabricată într-o manieră perfectă cu ajutorul celor mai noi tehnologii, la cea mai modernă fabrică din Europa. Cu un necesar de 8,2 plăci/m2, țigla Magnum se remarcă prin durabilitate și un grad superior de termoizolare și fonoizolare.

Incidența din ce în ce mai mare a vânturilor de forfecare la sol, care pot afecta construcțiile și mai ales acoperișurile, determină folosirea unor sisteme mai bune de prindere, respectiv a clemelor antifurtună pentru țigle. Țigla Magnum este prevăzută cu astfel de cleme, care sunt incluse în pachetul oferit de Creaton, alături de folia anticondens autoadezivă DUO. Testele au confirmat protecţia superioară conferită de modelul Magnum la acțiunea factorilor de mediu, a coroziunii, iar sistemul complex de interconectare a țiglelor permite protecţia împotriva infiltrării apei chiar şi în cazul acoperişurilor cu pante mici, prin folosirea sub țigle a membranelor Creaton.

 

·         preţ competitiv pe metru pătrat

·         consum redus de manoperă, eficiență la montaj datorită formatului mare

·         manipulare rapidă, uşurinţă în montaj

·         greutate redusă pe mp

·         durată mare de viață

·         izolare termică superioară

 

 

Melodie

Atunci când vorbim de marja lungimii acoperite, putem spune: ”cu cât mai mult, cu atât mai bine”. Gama Melodie oferă, cu o marjă de 35 mm, o ajustare optimă a distribuției șipcilor,  avantaj net pentru un montaj mai simplu și mai rapid. În plus, formatul flexibil și mignon (circa 14,5 plăci/ m2) avantajează în special la învelitorile cu suprafețe mici, bogate în detalii. Gama Melodiese remarcă așadar prin fălțuirea pronunțată, care permite o suprapunere optimă, chiar și la marja maximă de montaj. Astfel, și în condiții meteo extreme, se garantează o protecție excelentă împotriva infiltrării ploii. Din perspectivă estetică, avem în față un format de țiglă tip uluc cu tradiție, în 5 variante de culoare clasice, dar care capătă o nouă expresie, potrivită inclusiv acoperișurilor nordice. Tehnologia de fabricație are la bază procedeul ”ardere fără atingere” și utilizarea unor materii prime de înaltă calitate, ca toate țiglele Creaton de altfel.

 

Sinfonie

Această gamă păstrează aspectul popular al plăcilor în formă de ”S", dar vine în acelaşi timp cu un format mare, ceea ce crează o imagine de ansamblu originală și crește eficiența costurilor. Sunt necesare 10,9 plăci/m², cu 30% mai puțin decât în cazul plăcilor de format mic, ceea ce constituie vârful tehnologiei olanelor interconectabile concave, din perspectiva raportului cost - eficienţă. Gama Sinfonie oferă un capăt special şi interconectare pe laterală, având o marjă de montaj de aproximativ 29 mm, fapt care se traduce printr-o flexibilitate crescută şi un timp scurt de montaj.

 

 

CREATON, brand al concernului belgian Etex Group, este prezent pe piața românească prin mai multe tipuri de produse pentru învelitoare, care conturează o ofertă extrem de variată, pentru diverse tipuri de construcții și soluții arhitecturale: țiglă ceramică, o gamă nouă și diversă de țigle din beton, plăci plane şi ondulate naturale din fibrociment, toate la un excelent nivel de calitate.

 

 

CREATON South-East Europe Kft.

București

Str. Vulturilor Nr. 98

Tel.: +40 21 26 920 174

Fax: +40 21 26 920 175

E-mail: info@creaton-eternit.com

www.creaton.com.ro 

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri