Ursa

ULTIMELE STIRI

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, ...

BIFE-SIM 2017 vă invită să descoperiți fascinanta lume a mobilei!

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă...

FII DIFERIT! Alege acoperisul GERARD. Promotie pana la 31 iulie.

Final Distribution, importatorul  exclusiv in Romania a...

Novatik Slate si Novatik Wood – cele mai noi profile din portofoliul Final Distribution

Final Distribution, producatorul brand-ului Novatik, a lansa...


Mansarde » Structuri

EGGER Roofing Board – placa ergonomică pentru astereală

13 septembrie 2017
În decursul acestei veri, Egger a promovat în cadrul unor demonstrații practice noua placă ergonomică pentru astereala acoperișului EGGER Roofing Board, un produs deosebit de avantajos pentru beneficiari, antreprenori și montatorii de acoperișuri.

Stil, eficiență și durabilitate de la Creaton: Magnum, Melodie, Sinfonie

19 iunie 2017
Pentru acele proiecte de construcție sau renovare concepute cu imaginație, pasiune și generozitate, acoperișul va trebui să reprezinte un etalon al calității, o valorizare a acelui proiect care să reflecteze aspirațiile estetice și de durabilitate ale arhitectului, beneficiarului sau constructorului. Iar când vorbim de țiglă ceramică, brandul Creaton este similar cu produsele premium, de o calitate ireproșabilă, cu o notorietate obținută încă din 1884, când a fost construită prima fabrică modernă în Wertingen – Germania.

EGGER Roofing Board – placa ergonomică pentru astereală

19 iunie 2017
Prin multiplele funcţiuni pe care le îndeplineşte, acoperişul joacă unul din rolurile cele mai importante în configuraţia unei construcţii. El trebuie să asigure concomitent: protecţie la intemperii, izolare termică şi fonică, rezistenţă la acţiuni dinamice (vânt, seism) şi statice (zăpadă). De aceea, proiectarea şi execuţia acestuia necesită o atenţie deosebită.

Mansardarea – o idee bună cu aplicare problematică

24 decembrie 2015
Mansardarea blocurilor de locuințe multietajate construite până la începutul anilor 1990 a stârnit în egală măsură valuri de entuziasm și reacții dure de opoziție. Pe de o parte există necesitatea creării de noi spații locative, în orașele în care se justifică această extindere pe verticală (cu un câștig rezonabil pentru proprietarii de apartamente din acele blocuri), iar pe de altă parte trebuie luate în calcul dificultățile create asociațiilor de locatari, problemele legislative nerezolvate și faptul că mansardarea nu este totdeauna permisă de structurile acelor blocuri.

Scările de mansardă – tot mai mult lemn

15 septembrie 2015
Scara rămâne o lucrare de mare responsabilitate, din perspectiva rezistenței și a esteticii, fiind realizată tot mai frecvent de montatori specializați. În cazul mansardelor, indiferent de tipul structurii construcției, lemnul este întâlnit din ce în ce mai des ca o soluție pentru treaptă, contratreaptă, balustradă și mână curentă, ba chiar pentru structura integrală a scării, fapt ce conferă o notă de eleganță, căldură, falimiaritate și confort la călcare. Iată de ce am cerut opinia unor specialiști pentru a identifica preferințele beneficiarilor și arhitecților, deopotrivă cu motivele pentru care se iau decizii în legătură cu acest subiect.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri
BifeSim 2017