Ursa

ULTIMELE STIRI

COILPROFIL a preluat denumirea celui mai puternic brand din portofoliu: METIGLA

Compania belgiană Coilprofil și-a schimbat din această va...

BIFE-SIM 2018 în casă nouă!

BIFE-SIM, cel mai important târg internațional dedicat ind...

Viitorul construcțiilor și tendințe în amenajări la Construct-Ambient Expo 2019

Romexpo redefinește târgurile Construct Expo și Ambient E...Mansarde » Structuri

Mansardarea – o idee bună cu aplicare problematică

24 decembrie 2015
Mansardarea blocurilor de locuințe multietajate construite până la începutul anilor 1990 a stârnit în egală măsură valuri de entuziasm și reacții dure de opoziție. Pe de o parte există necesitatea creării de noi spații locative, în orașele în care se justifică această extindere pe verticală (cu un câștig rezonabil pentru proprietarii de apartamente din acele blocuri), iar pe de altă parte trebuie luate în calcul dificultățile create asociațiilor de locatari, problemele legislative nerezolvate și faptul că mansardarea nu este totdeauna permisă de structurile acelor blocuri.

Scările de mansardă – tot mai mult lemn

15 septembrie 2015
Scara rămâne o lucrare de mare responsabilitate, din perspectiva rezistenței și a esteticii, fiind realizată tot mai frecvent de montatori specializați. În cazul mansardelor, indiferent de tipul structurii construcției, lemnul este întâlnit din ce în ce mai des ca o soluție pentru treaptă, contratreaptă, balustradă și mână curentă, ba chiar pentru structura integrală a scării, fapt ce conferă o notă de eleganță, căldură, falimiaritate și confort la călcare. Iată de ce am cerut opinia unor specialiști pentru a identifica preferințele beneficiarilor și arhitecților, deopotrivă cu motivele pentru care se iau decizii în legătură cu acest subiect.

Plăcile OSB de la Egger – ideale pentru construcția mansardei și acoperișului

24 martie 2015
Utilizarea plăcilor OSB în zona acoperișului și mansardei este o practică frecventă, preferată de către constructori, montatori și arhitecți datorită proprietăților generale ale acestui produs, eficienței economice și perspectivelor largi pe care le oferă din punctul de vedere al arhitecturii
și amenajărilor interioare. OSB-ul este un material care favorizează și încurajează creativitatea prin faptul că este simplu de prelucrat și de montat, asigurând în același tip o protecție reală și de durată a construcției.

Placa OSB cu profil Nut & Feder de la Egger – material oficial la Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri

13 ianuarie 2015
Pentru probele Campionatului Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri au fost selecționate doar produse de înaltă calitate, începând cu materialele folosite pentru realizarea postamentelor de lucru. Performanțele echipelor trebuie să fie reflectate în condiții de execuție egale pentru toți, fără a se supune riscului de a întâlni produse cu defecte sau caracteristici variabile.

Un reper al arhitecturii modulare din România: Clădirea administrativă EGGER RĂDĂUȚI

21 octombrie 2014
Pe fondul creșterii continue a prețului energiei convenționale, identificarea de soluții care să permită menținerea costurilor de întreținere ale unei locuințe în limite rezonabile a devenit o necesitate. Conceptul de arhitectură sustenabilă, bazat pe soluții constructive moderne și pe materiale inovative în locul celor neperformante, este o alternativă care se substituie din ce în ce mai mult modului tradiționalist de abordare a construcțiilor.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri