Ursa

ULTIMELE STIRI

COILPROFIL a preluat denumirea celui mai puternic brand din portofoliu: METIGLA

Compania belgiană Coilprofil și-a schimbat din această va...

BIFE-SIM 2018 în casă nouă!

BIFE-SIM, cel mai important târg internațional dedicat ind...

Viitorul construcțiilor și tendințe în amenajări la Construct-Ambient Expo 2019

Romexpo redefinește târgurile Construct Expo și Ambient E...Mansarde » Structuri

Avantajele utilizării plăcilor Egger cu profil Nut & Feder (N&F)

17 iulie 2014
Una dintre greşelile frecvente pe care montatorii o fac atunci când utilizează plăci OSB la construcţia de pereţi, planşee şi acoperişuri este faptul că îmbină plăcile fără a lăsa rosturi suficiente la capetele acestora.

Sustenabilitate și dezvoltare durabilă la EGGER

22 aprilie 2014
Lemnul este fără doar şi poate una dintre puţinele resurse naturale regenerabile, cu rol vital în protejarea ecosistemelor (flora, fauna) şi în menţinerea echilibrului ecologic din natură, datorită incredibilei sale capacităţi de captare şi retenţie a monoxidului de carbon din atmosferă.

RECOMANDĂRI GENERALE PRIVIND LUCRUL CU PLĂCILE EGGER OSB 3 - PARTEA 2

14 octombrie 2013
OSB-ul (Oriented Strand Board) este o placă lemnoasă rigidă triplu stratificată, cu excelente caracteristici mecanice şi o remarcabilă stabilitate dimensională. Aceste proprietăţi îl recomandă ca pe unul dintre cele mai versatile produse utilizate în acest moment în construcţii, însă aria sa de utilizări posibile este mult mai vastă, produsul oferind soluţii de calitate şi altor industrii (auto, ambalaje,etc).

Alternative ecologice: Case din baloți de paie

14 iulie 2013
Primele case din baloţi de paie au fost construite în Nebraska, S.U.A., la sfârşitul secolului al XIX-lea, iar unele dintre aceste clădiri sunt funcţionale şi azi. În anii 1980, tot în S.U.A., s-a petrecut o renaştere a tehnicilor de construcţie de acest tip, iar interesul este în continuă creştere.

Soluții pe termen lung împotriva degradării lemnului – produsele Bochemit

14 iulie 2013
Lemnul este un material natural, un organism viu care interacţionează permanent cu mediul în care se află. Din acest motiv, prezintă şi unele dezavantaje. Astfel, lemnul este higroscopic, eterogen, anizotrop și combustibil. Dar, mai ales, lemnul este supus în permanenţă riscului de a fi atacat de dăunătorii biotici.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri