Ursa
Construct Expo 2018

Temad – furnizor de soluţii durabile pentru hidroizolarea acoperişurilor şi teraselor

Terase » Hidroizolatii | 14 iulie 2013
Temad – furnizor de soluţii durabile pentru hidroizolarea acoperişurilor şi teraselorVântul, zăpada, ploaia şi soarele creează probleme în timp casei dumneavoastră. În special în pivniţă sau pe acoperiş apar deteriorări şi infiltraţii care trebuie neapărat înlăturate. Dacă, de exemplu, umiditatea pătrunde în zidărie, aceasta atrage după sine apariţia mucegaiului şi necesitatea de a încălzi suplimentar, ducând în final la costuri de întreţinere mai mari (întrucât încăperile cu pereţi umezi necesită mai multă energie pentru a ajunge la temperatura dorită, decât încăperile uscate).

Specialiştii TEMAD vă propun o soluţie profesională de hidroizolare pe bază de poliuretan (marca MARIS POLYMERS), care vă va ajuta sa reduceţi costurile de manoperă pentru decopertarea, repararea şi aplicarea de noi membrane de carton bituminos, va reduce semnificativ durata de desfăşurare a lucrărilor, fiind în acelaşi timp durabilă şi eficientă.

Hidroizolarea teraselor şi acoperişurilor cu MARISEAL SYSTEM®

SISTEMUL MARISEAL este folosit pentru hidroizolarea acoperişurilor din lemn sau tablă, teraselor “verzi” (terase, grădini), acoperişurilor inversate, teraselor şi balcoanelor placate cu gresie, marmură sau granit, parcărilor auto, podurilor, piscinelor, rezervoarelor de apă, iazurilor de peşti, canalelor de irigaţii, etc.
MARISEAL 250® este o membrană poliuretanică lichidă, de calitate superioară, pentru hidroizolaţie, componentă a SISTEMULUI MARISEAL, ce permite o aplicare sigură şi uşoară la rece, incomparabilă cu membrana din carton bituminos. Membranele pentru hidroizolaţie lichide se aplică direct peste hidroizolaţia existentă (membrana bituminoasă), după ce s-au făcut lucrările necesare de reparare a stratului suport. Astfel, se pot acoperi orice forme ale suprafeţelor care nu puteau fi hidroizolate eficient cu soluţiile clasice. Reparaţia membranei bituminoase vechi constă în: sigilarea şi armarea tuturor îmbinărilor membranelor din carton bituminos cu MARISEAL Fabric® – bandă de geotextil impregnată cu membrana poliuretanică lichidă şi, ulterior, acoperirea întregii suprafeţe cu două straturi succesive de Mariseal 250®. Membrana poliuretanică lichidă preia forma suprafeţei suport, făcând o hidroizolaţie completă, inclusiv a diferitelor detalii complexe (aeratoare, luminatoare, coşuri de fum şi alte detalii de pe acoperişuri). Sistemul se poate aplica atât peste membranele din carton bituminos vechi, cât şi pe acoperişurile şi terasele ce nu au fost hidroizolate anterior.

Componenţa SISTEMULUI MARISEAL
 • MARISEAL 250® – strat de bază – membrană poliuretanică lichidă monocomponentă, permanent elastică, bazată pe o tehnologie revoluţionară, utilizată pentru hidroizolaţii de lungă durată.
  Consum: 0,75kg/mp/strat, se recomandă două straturi.
 • MARISEAL 400® – strat superior pe bază de poliuretan alifatic, elastic, rezistent şi stabil UV, rezistent la trafic pietonal uşor, ce se aplică peste MARISEAL 250®.
  Consum: 125gr/mp/strat, se recomandă 1-2 straturi.
 • MARISEAL 420® – strat superior pe bază de poliuretan alifatic, dur-elastic, rezistent şi stabil UV, rezistent la trafic pietonal greu şi trafic rutier uşor, ce se aplică peste MARISEAL 250®.
  Consum: 250gr/mp/strat, se recomandă 1-2 straturi.
 • MARISEAL Fabric® – geotextil poliesteric neţesut (60-65gr/mp) utilizat pentru ranforsarea membranei de hidroizolaţiec MARISEAL 250®.


Alte articole din gama MARIS POLYMERS

Pivniţa unei case sau subsolul blocului sunt în contact permanent cu umiditatea solului. De aceea, zona aceasta trebuie neapărat protejată pentru a impiedica formarea igrasiei. MARISEAL 600® este o membrană permanent elastică pe bază de poliuretan şi bitum, cu aplicare lichidă, bicomponentă, rezistentă la apă şi la îngheţ, ce îşi păstrează proprietăţile la temperaturi între -30ºC şi +90ºC. Atunci când este aplicată, formează o membrană continuă, fără îmbinări, fără posibilitatea de scurgere, rezistentă la apă stătătoare. MARISEAL 600® este utilizată pentru impermeabilizarea şi protecţia de durată a fundaţiilor şi a zidurilor de susţinere, având proprietăţi de blocare a vaporilor.

Avantajele sistemului MARISEAL®:
 • creşte durata de viaţă a acoperişului, până la 25 de ani – certificare EOTA;
 • aplicare uşoară la rece, fără flacără, nu sunt necesare măsuri de protecţie împotriva incendiului în timpul aplicării;
 • 100% barieră impermeabilă, fără îmbinări sau suprapuneri, se elimină riscul infiltraţiilor cauzate de imperfecţiunile de aplicare;
 • rezistenţă la razele UV;
 • rezistenţă la rădăcinile plantelor;
 • rezistenţă mare la ruperea generată de mişcarea clădirilor;
 • flexibilitate mare chiar şi la -40° C;
 • eficienţă energetică sporită datorită proprietăţilor de reflexie;
 • uşor de reparat în cazul în care deteriorarea a apărut ca urmare a unor acţiuni mecanice puternice;
 • compatibilitate cu bitumul.

Specialiştii Temad vă pot oferi informaţii complete despre gama MARIS POLYMERS.
Temad Co este una din cele mai importante companii de distribuţie din România, recunoscută pe piaţa materialelor auxiliare pentru industrie, construcţii, amenajări şi decoraţiuni. Compania are un portofoliu vast de produse de calitate superioară ce acoperă o arie foarte largă de aplicaţii şi utilizări: adezivi, etanşeizanţi, spume poliuretanice, vopsele spray auto, decorative şi speciale, spray-uri tehnice, echipamente de protecţie, hidroizolaţii, sisteme de fixare, abrazive şi scule aşchietoare, profile din aluminiu şi PVC, accesorii pentru zugrăvit, accesorii pentru termoizolaţii şi pentru gips-carton, benzi adezive şi de etanşare, vopsele lavabile, tencuieli decorative, accesorii pentru baie şi bucătărie, produse de curăţat, răşini, scule de măsurare şi de grădinărit
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri