Ursa

Terase

Acoperișul verde – detalii care ne asigură protecția

14 martie 2019
Continuăm serialul cu spicuiri din ghidul pentru proiectarea și execuția acoperișurilor verzi la clădiri noi și existente, publicat de-a lungul mai multor ediții recente, din câteva considerente importante. În primul rând, trebuie să fim conștienți de faptul că un acoperiș verde nu se poate executa pe orice tip de clădire și nu oricum – este un aspect de care investitorii trebuie să țină cont și să apeleze la specialiști care să ofere consultanță, inclusiv pe partea de structură.

Secretul sistemelor performante pentru acoperiș terasă

14 martie 2019
În România, ca în toată Europa de Est, comunismul a lăsat ca moștenire mii și mii de blocuri cu o arhitectură controversată din punct de vedere estetic, dar și funcțional, realizate cu materiale ieftine, în special pe zona de finisaje, instalații, facilități legate de confort și eficiență energetică. În timp, aceste structuri au fost îmbunătățite, modernizate, dar nu toate și nu neapărat la un nivel satisfăcător.

Protejarea acoperișului cu folii MASTERPLAST

14 martie 2019
Foliile de acoperiș sunt componente de bază pentru buna funcționare a acestuia, contribuind la gestionarea optimă a umidității la nivelul șarpantei, sub învelitoare, ceea ce în termeni concreți înseamnă: împiedicarea pătrunderii apei către astereală și mai jos, către șarpantă, respectiv eliminarea surplusului de umezeală sub formă de vapori din interior către învelitoare și apoi către exteriorul casei.

Casa Hobbit din Cercu- Iași

09 ianuarie 2019
Cu toții am petrecut cel puțin câteva ore din viață pe internet, contemplând varii proiecte îndrăznețe de arhitectură și urbanism, admirând soluțiile găsite de proiectanți sau visând pur și simplu la o casă deosebită, cu un aspect inedit. În spatele fiecărui astfel de proiect se găsește însă și o poveste, un interesant fir epic, un șir de fapte și decizii care au făcut posibilă trasnformarea în realitate a unui vis frumos.

O nouă viziune, un nou mod de a construi un acoperiș

09 ianuarie 2019
Pe piața materialelor de construcții există mulți prodcători de sisteme termo-hidroizolante pentru acoperiș, dar nu toți pot garanta o calitate optimă. Multe dintre ele sunt concepute pentru lucrări cu durată de viață relativ mică, fără pretenții pentru trafic sau condiții meteo ieșite din comun, dependente în prea mare măsură de priceperea și eforturile celor care le pun în operă.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri