Ursa

Termoizolatii » Termoizolatii

Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe (III)

25 octombrie 2016
Se fac de ceva ani buni în România reabilitări termice ale blocurilor de locuințe multietajate, dar nu totdeauna rezultatele sunt cele mai sigure, date fiind materialele puse în operă. Vechile fațade sunt acoperite de decenii cu tencuială mai mult sau mai puțin stabilă, cărămidă aparentă, diverse ornamente care de cele mai multe ori nu își mai au locul în noua estetică conferită de sistemele termoizolante aplicate.

Fațade ventilate pentru blocuri de locuințe

10 aprilie 2016
Metodele utilizate în ultimii ani pentru termoizolarea fațadelor blocurilor de locuințe multietajate s-au diversificat, fiind adoptate soluții care să răspundă cât mai bine exigențelor beneficiarilor, exigențe legate de confort termic, rapiditatea execuției, siguranță, buget sau estetică. Iată în continuare un exemplu întâlnit în România, de termoizolare cu panouri tip sandwich, având miez din poliuretan și fețe din aluminiu.

Reabilitarea termică a locuințelor (II)

01 iulie 2015
În ediția trecută am început un serial dedicat reabilitării termice, cu accent pe blocurile de locuințe, subiect pe care îl continuăm cu prezentarea selectată a prevederilor ”Ghidului privind proiectarea și executarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuințe”, aprobat printr-un ordin al ministrului de resort în 2013.

Renovări performante

21 octombrie 2014
Etanșeizarea este una dintre cerințele de bază în construcția acoperișului, lucru consfințit de mai multe reglementări care au deja anumită vechime. Încă de la normele DIN 4108 din iulie 1952, privitoare la termoizolarea minimă a clădirilor înalte, se indică nu numai valorile particulare privitoare la transferul termic și economisirea energiei, ci și tema etanșeității.

Reguli pentru termoizolarea acoperișului (II)

16 iulie 2014
Continuăm serialul nostru despre termoizolarea acoperișului cu noi prevederi din normative care, chiar dacă nu sunt respectate totdeauna, ele sunt concepute pentru a asigura calitatea unui acoperiș, capacitatea acestuia de a proteja casa, pe cei aflați în ea și bugetele alocate păstrării unui climat adecvat, ca temperatură și umiditatet.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri