Ursa

Termoizolatii

Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe (III)

25 octombrie 2016
Se fac de ceva ani buni în România reabilitări termice ale blocurilor de locuințe multietajate, dar nu totdeauna rezultatele sunt cele mai sigure, date fiind materialele puse în operă. Vechile fațade sunt acoperite de decenii cu tencuială mai mult sau mai puțin stabilă, cărămidă aparentă, diverse ornamente care de cele mai multe ori nu își mai au locul în noua estetică conferită de sistemele termoizolante aplicate.

Fațada ventilată: tipuri de finisaje

13 iulie 2016
Ni se poate întâmpla uneori să stăm în fața unei fațade (ba chiar să pipăim panoul) și să nu fim foarte siguri din ce este realizată – lucru firesc, întrucât aici se depun eforturi științifice considerabile, în special din direcția chimiei, dar și din metalurgie, industria lemnului, științele construcțiilor, geologie etc..

Venex: fațade termoizolate, cu cărămidă aparentă

11 iulie 2016
Cărămida aparentă rămâne unul dintre cele mai elegante și dorite materiale pentru acoperirea fațadei, la construcții noi sau renovări, în stil clasic sau modern. Un timp, acest material a suferit un declin din cauza faptului că era destul de dificil și costisitor să îl integrezi în cadrul noilor sisteme termoizolante, care să asigure eficiența energetică a clădirii.

Fațada ventilată din HPL – între estetic și practic

10 aprilie 2016
Fațadele ventilate cu plăci din HPL reprezintă o soluție decorativă care oferă personalitate oricărei construcții. Ce presupune o astfel de fațadă și care sunt etapele de montare vom încerca să aflăm de la furnizorul produselor Formica, Monsena și arhitecta Alexandra Antohi.

Fațada ventilată: concept, principii de funcționare și execuție, materiale, recomandări

10 aprilie 2016
Conceptul de fațadă ventilată,utilizat în România pe scară largă de mai puțin de două decenii, a fost reglementat cu doi ani în urmă printr-un normativ care stabilește materialele, structurile necesare și metodele de execuție ale acestora, astfel încât rezultatul să fie o construcție eficientă energetic și sigură la diversele provocări ale naturii sau activității omului (seisme, incendii, condiții meteo, poluare, diverse incidente etc.).

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri