Ursa

ULTIMELE STIRI

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, ...

BIFE-SIM 2017 vă invită să descoperiți fascinanta lume a mobilei!

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă...

FII DIFERIT! Alege acoperisul GERARD. Promotie pana la 31 iulie.

Final Distribution, importatorul  exclusiv in Romania a...

Novatik Slate si Novatik Wood – cele mai noi profile din portofoliul Final Distribution

Final Distribution, producatorul brand-ului Novatik, a lansa...


Termoizolatii

Fațade ventilate pentru blocuri de locuințe

10 aprilie 2016
Metodele utilizate în ultimii ani pentru termoizolarea fațadelor blocurilor de locuințe multietajate s-au diversificat, fiind adoptate soluții care să răspundă cât mai bine exigențelor beneficiarilor, exigențe legate de confort termic, rapiditatea execuției, siguranță, buget sau estetică. Iată în continuare un exemplu întâlnit în România, de termoizolare cu panouri tip sandwich, având miez din poliuretan și fețe din aluminiu.

Reabilitarea termică a locuințelor (II)

01 iulie 2015
În ediția trecută am început un serial dedicat reabilitării termice, cu accent pe blocurile de locuințe, subiect pe care îl continuăm cu prezentarea selectată a prevederilor ”Ghidului privind proiectarea și executarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuințe”, aprobat printr-un ordin al ministrului de resort în 2013.

Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe (I)

24 martie 2015
Continuăm seria de articole dedicate reabilitării termice a blocurilor de locuințe, creșterii performanțelor energetice ale acestora, din perspectiva materialelor și tehnologiilor utilizate în acest scop. Sunt prevederi ce se pot aplica și locuințelor unifamiliale, dar nu și clădirilor cuprinse în lista de patrimoniu sau situate în zone protejate, ori celor realizate din alte materiale decât beton și zidărie.

Renovări performante

21 octombrie 2014
Etanșeizarea este una dintre cerințele de bază în construcția acoperișului, lucru consfințit de mai multe reglementări care au deja anumită vechime. Încă de la normele DIN 4108 din iulie 1952, privitoare la termoizolarea minimă a clădirilor înalte, se indică nu numai valorile particulare privitoare la transferul termic și economisirea energiei, ci și tema etanșeității.

Blocurile din perioada comunistă – o provocare pentru Europa de Est

17 iulie 2014
Românul pornit într-o călătorie prin emisfera nordică, de la Vladivostok sau Ulan Bator la Berlin și chiar dincolo de Rin, până la Atlantic, va întâlni din loc în loc peisaje arhitectonice familiare, ca forme cel puțin, cu diferențe legate de finisaje și proporții. Nu vorbim despre clădirile medievale, clasice sau despre cele ale epocii industriale, ci de blocurile de locuințe standardizate, care, ce-i drept, în Estul fost comunist au devenit aproape o regulă în modul de a construi și a trăi.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri
BifeSim 2017