Ursa
Construct Expo 2018

Invelitori » Tigla Ceramica

Casele de piatră din Cotswolds

07 martie 2018
Da, suntem mândri de patrimoniul nostru material și spiritual, dar... nu prea ne ocupăm de el. Cât timp vom mai avea meșteri care să știe cum se construiește un acoperiș din șindrilă, sau din stuf? E o întrebare retorică, la care răspundem din obișnuință cu scuze: viața modernă, statul care nu face, tineretul care nu învață etc.

Turnul Primăriei din Cluj-Napoca

07 martie 2018
n zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, nu departe de Piața Unirii, iese în evidență o clădire eclectică de sfârșit de secol XIX, proaspăt renovată, cu un turn impunător, amplasat la intersecția a două străzi, Calea Moților și Petru Maior.

Renașterea din cenușă a unui oraș - Dresda

19 ianuarie 2018
Atmosfera din centrul orașului Dresda pare un pic stranie: clădiri cu forme și decorațiuni vag baroce, unele monumentale, sugestive pentru acest curent al arhitecturii, altele stilizate, toate noi-nouțe, ca ”scoase din cutie”. Din loc în loc, blocuri standardizate, construite în cea mai plictisitoare manieră comunistă, dar refinisate decent ...

Sisteme complete de la CREATON: ceramică, beton, fibrociment

19 ianuarie 2018
CREATON, brand al concernului belgian Etex Group, este prezent pe piața românească prin mai multe tipuri de produse pentru învelitoare, care conturează o ofertă extrem de variată, pentru diverse tipuri de construcții și soluții arhitecturale: țiglă ceramică, o gamă nouă și diversă de țigle din beton, plăci plane şi ondulate naturale din fibrociment, toate la un excelent nivel de calitate.

Londra și cărămida ei aparentă

13 septembrie 2017
Este un fapt cunoscut că insulele britanice excelează în clădiri din cărămidă, de cele mai multe ori lăsată aparentă, conferind peisajului urbanistic acea inconfundabilă culoare roșiatică și un aspect general unitar, specific. Britanicii și mai cu seamă englezii din Londra și zona adiacentă, țin foarte mult la acest aspect – într-atât încât, dincolo de considerente economice, în cadrul lucrărilor de reabilitare termică a vechilor construcții, își plachează casele cu materiale termoizolante și apoi aleg drept finisaj tot o cărămidă aparentă.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri