Ursa

ULTIMELE STIRI

COILPROFIL a preluat denumirea celui mai puternic brand din portofoliu: METIGLA

Compania belgiană Coilprofil și-a schimbat din această va...

BIFE-SIM 2018 în casă nouă!

BIFE-SIM, cel mai important târg internațional dedicat ind...

Viitorul construcțiilor și tendințe în amenajări la Construct-Ambient Expo 2019

Romexpo redefinește târgurile Construct Expo și Ambient E...Invelitori » Tigla Ceramica

Edinburgh – un festival modern al istoriei

09 ianuarie 2019
Cu puțin peste 500.000 de locuitori, capitala Scoției se află pe al doilea loc în Marea Britanie ca număr de turiști, după Londra (peste un milion de turiști străini anual, peste 4 milioane de turiști în total). Aceștia vin să vadă unele obiective istorice precum castelul orașului, Palatul Holyroodhouse, numeroasele biserici monumentale (St. Giles, Greyfriars sau Canongate), dar și zona centrală a orașului cu clădiri georgiene din secolele XVIII-XIX, înscrise în patrimoniul UNESCO.

Țigla ceramică: pământ, apă, foc

09 ianuarie 2019
Prin secolul al VIII-lea î.Hr., templele lui Apolo și Poseidon din Corintul grecesc erau încă acoperite cu învelitori vegetale, probabil cu paie; dar cineva a venit cu minunata idee de a arde argila amestecată cu apă și a-i da forme care să permită îmbinarea, pentru a deveni un alt gen de protecție pentru lăcașul de cult, mai rezistentă și mult mai puțin perisabilă. Și marmura era un material utilizat uneori pentru acoperiș, dar greutatea mare și dificultatea prelucrării constituiau un impediment major pentru lucrări ample.

Cetatea Făgăraș, după șapte secole

26 septembrie 2018
Cetatea Făgăraş este considerată al doilea cel mai frumos castel din lume, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificării călătoriilor, şi prezentat de Huffington Post. ”Este printre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est”, detaliază celebrul site de știri american, și a fost clasat între Castelul Neuschwanstein din Germania (locul I, dar un castel totuși ”nou”, romantic, de secol XIX) și Durham Castle din Anglia, care are, ce-i drept o vechime considerabilă (secolul al XI-lea).

Half-timber work în orașul lui Shakespeare

03 iulie 2018
Da, Stradford-upon-Avon este faimos pentru faptul că aici s-a născut, a crescut și, după o perioadă în care a trăit la Londra, a murit William Shakespeare. Dar, în acest context, despre altceva ar fi potrivit să vorbim, și anume despre casele acestui orășel de lângă Birmingam, unele pe care probabil le-a văzut ridicate inclusiv ”Lebăda de pe Avon” - așa cum era numit poetul și dramaturgul englez.

Casele de piatră din Cotswolds

07 martie 2018
Da, suntem mândri de patrimoniul nostru material și spiritual, dar... nu prea ne ocupăm de el. Cât timp vom mai avea meșteri care să știe cum se construiește un acoperiș din șindrilă, sau din stuf? E o întrebare retorică, la care răspundem din obișnuință cu scuze: viața modernă, statul care nu face, tineretul care nu învață etc.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri