Ursa

ULTIMELE STIRI

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...
Tondach România susține renovările și restaurările clădirilor cu valoare istorică

Invelitori » Tigla Ceramica | 11 martie 2012


Din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să-şi dureze case care să-i protejeze de intemperii, oferindu-le totodată confort şi siguranţă. Rolul principal al acoperişurilor este cel de închidere a clădirii și de creare a unui mediu interior protejat, fiind o barieră eficace contra factorilor agresivi ai mediului exterior: variaţii de temperatură, umiditate, ploaie și vânt, zgomot etc.

Renovarea clădirilor istorice, ale căror acoperișuri necesită înlocuirea învelitorii, se face cu materiale capabile să îndeplinească o serie de exigențe de ordin estetic și tehnologic, pe care puțini producători de țiglă le pot atinge. În primul rând, se impune respectarea unei tradiții de secole, prin care edificii de mare valoare arhitecturală sunt acoperite cu țiglă ceramică, acest material apreciat ca ecologic prin prisma argilei pure utilizate în procesul de fabricație, fără adaosuri de substanțe chimice în masă sau straturi de protecție suplimentare (culorile sunt naturale). Practic, este vorba doar de argilă amestecată cu apă și arsă în cuptoare de înaltă performanță, rezultând un produs natural, simplu de reciclat și, nu în ultimul rând, rezistent la intemperii și solicitări mecanice. O clădire care și-a demonstrat trăinicia sute de ani are nevoie de un acoperiș pe măsură, care să-i pună în evidență personalitatea și să o protejeze încă multă vreme după renovare.

Producătorul de țiglă ceramică Tondach a fost considerat în măsură să răspundă tuturor exigențelor menționate mai sus; mai mult decât atât, Tondach și-a exprimat clar dorința de a contribui la aceste programe de reabilitare, de a demonstra că țigla ceramică rămâne în continuare o excelentă soluție pentru un acoperiș de valoare, durabil și chiar economic prin prisma duratei de viață. Țiglele Tondach, garantate pentru 33 de ani, pot atinge 80-100 de ani și chiar mai mult, deținând poziția de vârf în clasamentul materialelor de învelitori.

Restaurări în România, Europa Centrală și de Est

Așa cum a fost accentuat și în cadrul conferinței de arhitectură Riff 2011, Tondach România participă activ la programele de renovare şi restaurare a monumentelor istorice: Castelul Huniazilor, Cetatea Oradea, Bastionul de la Timişoara, Primăria Sectorului 1 din Bucureşti, bisericile fortificate din împrejurimile Sibiului, centrul istoric al Sibiului (Casa Artelor, Piaţa Mare şi Piaţa Mică, Strada Cetăţii etc.), Cetatea de la Miercurea Ciuc, sediul administrativ al Bisericii Evanghelice din Braşov sunt doar câteva exemple de proiecte pentru care Tondach este furnizor de soluții complete. Cele mai utilizate variante din portofoliul acestui producător, pentru lucrări destinate construcțiilor cu valoare istorică, sunt: ţigla solzi, ţigla solzi cu vârf ascuţit sau Gothic, ţigla solzi pentru monumente istorice, ţigla mur și cea tip olan.

Preocupată de situația bisericilor fortificate din Transilvania, dar și pentru a sprijini comunitățile locale care trebuie încurajate să păstreze acest patrimoniu, Tondach România

 Țigla ceramică Tondach rezistă timpului şi efectelor mediului înconjurător
  • Rezistenţă la radiaţii UV (nu se decolorează)
  • Rezistenţă la acizi (ploi acide)
  • Rezistenţă la materiale alcaline
  • Rezistenţă mecanică ridicată (grindină, greutatea zăpezii)
  • Rezistenţă la căldură, incendii
  • Rezistenţă la îngheţ


150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri