Ursa

ULTIMELE STIRI

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...
URSA SECO 0,02 o folie anticondens inovatoare

Mansarde » Hidroizolatii | 03 aprilie 2020

 

Multe dintre foliile de difuzie folosite chiar și în prezent sub învelitoare, pentru protejarea structurii aco­perișului, sunt impermeabile atât la apă, cât și la vapori, ceea ce nu este tocmai corect. Acestea favorizează apariția con­densului în straturile aco­perișului, provocând dete­riorarea termo­izo­lației și structurii, scurtând durata de viață a aco­perișului. Ca alter­nativă performantă, vă propunem URSA SECO 0,02, un produs nou pe piața românească.

 

Așa cum se practică în pre­zent, pentru a asigura func­ționarea corectă a acoperișului pe întreaga sa durată de viață, este necesară montarea unei folii de pro­tecție sub învelitoare, care să aibă rolul de a opri umiditatea să pătrundă în structura aco­perișului, per­mițând în același timp difuzia către exterior a vaporilor care se acumulează la acest nivel. Folia de difuzie este utilă în orice situație, dar este practic obli­gatorie atunci când podul sau mansarda se amenajează ca spațiu locuibil.

Cunoscută și sub numele de membrană anticondens sau folie de difuzie, are rolul de a împiedica ploaia sau zăpada să pătrundă sub astereală, iar vaporii acumulați aici, din diverse surse, sunt direc­ționați către spațiul de ventilare. Pe lângă folia de difuzie de sub înve­litoare, termoizolația aco­pe­rișului se va proteja în mod obligatoriu la interior cu o barieră împotriva vaporilor, orientată către interiorul locuinței. Aceasta se etan­șează pe toate laturile și la toate străpungerile con­struc­tive, având rolul de a împiedica vaporii din interiorul casei să pătrundă în structura acoperișului și să-l deterioreze.

 

 

Noua generație de folii anticondens URSA România

„Pentru o izolare completă și sustenabilă avem nevoie, pe lângă vata minerală premium care beneficiază de tehnologia BiOnic, și de o folie anticondens care să poată completa perfect sistemul de izolare folosit de clienții URSA. Așa a apărut URSA SECO 0,02. Este o folie permeabilă la vapori, impermeabilă la apă, cu margini autoadezive, utilizată ca strat de difuzie a vaporilor sub învelitoare. De ce este atât de inovator acest produs?

Folia URSA SECO 0,02 este impermeabilă la apă, dar permeabilă la vapori. Altfel spus, URSA SECO 0,02 permite eliminarea vaporilor din interior, oprind, în același timp, apa pătrunsă sub învelitoare.

Riscul de condens și infiltrații dispare, iar acoperișul este perfect protejat pentru o durată de viață înde­lungată.” explică Sorin Pană, director comercial URSA România.

URSA SECO 0,02 este produsul ideal pentru a vă proteja acoperișul de condens sau infiltrații de apă.

Folia URSA SECO 0,02 se poate folosi atât la acoperișurile cu astereală (din scândură sau OSB), cât și la cele fără astereală. Este potrivită pentru toate tipurile de învelitori: tablă cutată, țigle ceramice, țigle din beton, panouri din fibrobeton, învelitori din materiale naturale etc.

 

 

 

Avantajele utilizării foliei anticondens URSA SECO 0,02

Folia anticondens URSA SECO 0,02 are rezistență crescută la rupere și perforare (datorită materialului pe bază de poli­pro­pilenă țesută, în 3 straturi), rezistență la vânt, datorită mar­ginilor auto­ade­zive de pe ambele fețe ale foliei și rezistență cres­cută la agenții de protecție a lemnului. Mai mult, marcajele pentru suprapunere ușurează montajul corect pentru obținerea unei protecții optime.

„Datorită structurii complexe a materialului din care este fabricată, folia URSA SECO 0,02 îndeplinește mai multe funcții, asigurând eficiență maximă în protecția acoperișului. De exemplu, permite difuzia spre exterior a vaporilor din termoizolație și căpriori. Este așa-numita «umiditate remanentă», întâlnită mai ales în cazul con­strucțiilor noi. Folia permite eliminarea vaporilor acu­mu­lați accidental sub învelitoare din cauza execuției deficitare a barierei împotriva vaporilor și împiedică vaporii evacuați și transformați în condens să intre înapoi în astereală sau în termoizolație. URSA SECO 0,02 protejează astereala, căpriorii și termoizolația aco­pe­ri­șului de ploaia și zăpada care se infiltrează sub în­velitoare și de condensul care se formează toamna și pri­măvara, facilitând evacuarea acestuia către jghea­buri. Folia URSA SECO 0,02 este prevăzută cu benzi adezive care permit un montaj ușor și rapid, atât la acoperișurile cu astereală cât și la cele fără astereală.” detaliază Sorin Pană.

 

Cum se montează folia

l Fiecare rolă de folie are o suprafață de 75 mp. Înainte de a începe montajul, faceți un calcul pentru a afla de câte role de folie aveți ne­voie până la coamă. Reglați primul strat montat și pe cel de la coamă, astfel încât straturile de folie dispuse între acestea să fie com­plete.

l Montajul foliei pornește orizontal, de la streașină, astfel încât folia să se termine în jgheab. Aceasta permite evacuarea corectă, către jgheab, a apei de sub învelitoare. Pe verticală, fiecare strat de folie se va suprapune peste stratul anterior. În dreptul muchiilor și al doliilor, folia se dublează pe o porțiune de cca. 10 – 15 cm.

l Ultimul strat de folie se petrece peste coama acoperișului, respectându-se suprapunerea de minimum 10 cm peste foliile montate anterior. Suprapunerile se lipesc cu benzile autoadezive prevăzute la marginile foliei URSA SECO 0,02. Dacă, din cauza decupajelor de la fața locului nu pot fi folosite benzile autoadezive, atunci foliile se pot prinde la îmbinări cu capse metalice.

 

 

 

Despre URSA

URSA este o companie producătoare de materiale izolatoare termic și acustic, cu o politică de dezvoltare orientată pe eficiență energetică și dezvoltare durabilă în construcții. Astăzi, URSA este unul dintre cei mai mari producători de vată minerală și polistiren extrudat (XPS) din Europa, două materiale izolatoare com­ple­mentare ce contribuie la izolarea termică și acustică a clădirilor. URSA are o experiență de peste 60 de ani în domeniu.

Începând cu luna august 2017, URSA a devenit parte din grupul Xella, funcționând ca o unitate de business independentă. În România URSA este prezentă cu produsele sale de 20 de ani. În ultimii ani, livrările de produse URSA au cunoscut o creștere organică, compania locală URSA România ajungând să dețină o cotă de piață de circa 40% pe segmentul de vată minerală de sticlă.

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri