Ursa

Valcon Roofs - cursuri de tinichigerie pentru învelitori Rheinzink

» Mansarde si acoperisuri | 07 martie 2018

 

În perioada 24 – 26 ianuarie, la sediul firmei Valcon Roofs din București (Măgurele) a avut loc un stagiu de pregătire pentru montatorii de acoperișuri metalice, organizat în parteneriat cu Rheinzink, renumitul producător german de tablă din titan-zinc. Cei peste 20 de participanți la cursuri au beneficiat de prezența unor specialiști din Slovacia și România, care le-au arătat tehnici de montaj clasice sau mai noi, prin care să rezolve corect detaliile unei învelitori fălțuite.

 

Montatorii prezenți la cursuri, de toate vârstele, au venit atât de la Valcon Roofs, cât și de la alte firme specializate în acoperișuri metalice din România, care au înțeles importanța pregătirii profesionale continue. Fiecare cursant a avut la dispoziție un banc de lucru cu toate sculele necesare executării operațiunilor. Au fost abordate atât aspecte teoretice, de cunoaștere a materialelor, cât și demonstrații practice ale reprezentanților Rheinzink, după care toți cursanții au pus în practică ceea ce li s-a predat, sub supravegerea atentă a organizatorilor. Merită să menționăm că aprofundarea acestei meserii implică dexteritate, intuiție și imaginație, dar și cunoașterea și aplicarea unor noțiuni de geometrie, foarte importante pentru rezistența lucrării și estetica ei.    

Au fost abordate aspecte de detaliu atât pentru învelitoarea propriu-zisă (ridicarea pe un coș de fum, de exemplu), cât și pentru sisteme pluviale, cu cositorire. Metodele de lucru au avut ca repere procedurile Rheinzink, adaptate comportamentului materialelor și standardelor de calitate promovate de acest producător.    

”Valcon Roofs este cunoscută ca o firmă care montează învelitori metalice, cu un portofoliu important de lucrări, dar a devenit în timp o școală și o pepinieră de tinichigii pentru acoperișuri. În fiecare an organizăm asemenea cursuri de pregătire la sediul nostru, în contextul unei lipse acute de profesioniști în acest domeniu. Cu toții știm că, de ani buni, mulți dintre cei care activează în domeniul construcțiilor aleg să plece în străinătate, creând un deficit de forță de muncă, mai ales de lucrători specializați, pe piața românească. Nu este și cazul nostru, care am reușit să ne fidelizăm oamenii, dornici să muncească și să rămână alături de familiile lor; unii dintre ei lucrează la noi încă de la începuturile firmei. Dar se simte că este nevoie de mult mai mulți tinichigii, care să învețe să lucreze cu materiale și tehnologii de calitate, iar noi suntem printre puținii care pot pune la dispoziție asemenea facilități de training”, arată domnul Virgil Baciu, fondatorul Valcon Roofs.

 

Alături de cursurile pentru montatori, Valcon Roofs mai organizează periodic, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România – Filiala București, și cursuri pentru arhitecții interesați învelitorile metalice, potrivite atât pentru reabilitarea acoperișurilor de clădiri cu arhitectură veche, cât și a celor pentru construcții noi.

www.valconroofs.ro

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri