Ursa

ULTIMELE STIRI

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, ...

BIFE-SIM 2017 vă invită să descoperiți fascinanta lume a mobilei!

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă...

FII DIFERIT! Alege acoperisul GERARD. Promotie pana la 31 iulie.

Final Distribution, importatorul  exclusiv in Romania a...

Novatik Slate si Novatik Wood – cele mai noi profile din portofoliul Final Distribution

Final Distribution, producatorul brand-ului Novatik, a lansa...VELUX promovează Casa Activă

Sisteme iluminare » Ferestre de Mansarda | 09 ianuarie 2014
O Casă Activă este independentă din punct de vedere energetic. O astfel de clădire are componente şi soluţii tehnice care produc cel puţin atâta energie cât consumă clădirea.

Aportul solar

Ferestrele de mansardă sunt o sursă viabilă de aport la încălzire – ferestrele amplasate pe partea sudică utilizează energia solară pentru a genera energie termică.

Lumina indirectă

Ferestrele amplasate pe panta nordică asigură o iluminare uniformă atunci când roletele exterioare de pe panta sudică sunt trase, pentru a evita supraîncălzirea.
Minimalizarea pierderilor de căldură şi protecţia împotriva căldurii
Roletele exterioare reduc pierderea de căldură pe timpul iernii, iar pe timpul verii opresc razele soarelui, diminuând căldura cu până la 95%.

Tirajul natural

Ferestrele de mansardă folosite în combinaţie cu cele de faţadă realizează ventilaţia naturală şi reîmprospătează rapid aerul din interior.

Eficienţă energetică

VELUX promovează Casa Activă

Climatul interior afectează direct starea de sănătate şi confort a locatarilor clădirilor. El este determinat de factori de ambianţă: temperatură, umiditate, iluminare, calitatea aerului, ventilaţia şi nivelul de zgomot la interior. Controlul acestora în favoarea unui climat interior
sănătos şi confortabil determină consumul energetic al clădirii, iar gestiunea lor inteligentă contribuie esenţial la eficienţa energetică a clădirii, reducând sesizabil costul de utilizare.
Grupul VELUX oferă ferestre care asigură atât iluminarea naturală cât şi ventilaţia naturală, produse parasolare, sisteme inteligente de acţionare a produselor ce folosesc energia solară, care contribuie la eficienţa energetică a clădirilor. Investiţiile în cercetare, crearea proiectelor experimentale Model Home 2020 şi inovarea continuă a produselor VELUX demonstrează grija pentru mediul înconjurător.

Găsiţi detalii despre proiectele de cercetare VELUX pe www.velux.ro.

Bilanţul energetic al ferestrelor

Bilanţul energetic al unei ferestre se calculează cu ajutorul valorilor U si g, unde U este coeficientul de transfer termic şi reprezintă pierderile de căldură, iar g este aportul solar care reprezintă aportul de energie luminoasă şi depinde de poziţia ferestrei pe faţadă, de cantitatea de lumină din timpul zilei şi de materialul tâmplăriei. Bilanţul energetic este dat de diferenţa dintre aportul solar și pierderile de căldură. În contextul VELUX, bilanţul energetic se calculează cu formula: BE = g - U.


150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri
BifeSim 2017