Ursa

ULTIMELE STIRI

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, ...

BIFE-SIM 2017 vă invită să descoperiți fascinanta lume a mobilei!

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă...

FII DIFERIT! Alege acoperisul GERARD. Promotie pana la 31 iulie.

Final Distribution, importatorul  exclusiv in Romania a...

Novatik Slate si Novatik Wood – cele mai noi profile din portofoliul Final Distribution

Final Distribution, producatorul brand-ului Novatik, a lansa...Venex: fațade termoizolate, cu cărămidă aparentă

Termoizolatii » Fatade | 11 iulie 2016
Fatade cu termoizolatie Venex

Cărămida aparentă rămâne unul dintre cele mai elegante și dorite materiale pentru acoperirea fațadei, la construcții noi sau renovări, în stil clasic sau modern. Un timp, acest material a suferit un declin din cauza faptului că era destul de dificil și costisitor să îl integrezi în cadrul noilor sisteme termoizolante, care să asigure eficiența energetică a clădirii. Din fericire, în ultimul timp au fost concepute soluții prin care finisajul acesta face parte din sisteme complete pentru fațadă, ce includ și o termoizolație cu performanțe ridicate, potrivite exigențelor moderne de confort și economisire a energiei. Vă prezentăm în continuarea sistemul ISO FAȚADA, oferit pe piața românească de compania Venex din Cluj-Napoca.


Termosistemul ISO FAȚADA poate fi aplicat pe diverse tipuri de clădiri, pe strat suport din cărămidă, beton, BCA, piatră, tencuială clasică și chiar OSB, reușind să readucă în atenția arhitecților și beneficiarilor un material de finisaj clasic, cu o istorie glorioasă, de mii de ani. Calitatea termosistemului se datorează performanțelor individuale ridicate ale fiecărei componente (cărămidă aparentă, material termoizolant, adeziv de lipit, adeziv de rosturi, accesorii) dar și compatibilității acestora, rezultând o soluție de placare cu punere în operă simplă și rapidă. 

Termosistemul ISO FAȚADA a fost dezvoltat de Nelissen (Belgia), în colaborare cu CASAtherm (Germania), care împreună au pus la punct acest termosistem caracterizat prin rezistență foarte îndelungată, calități termotehnice excelente și nu în ultimul rând, o estetică deosebită.

Cărămidă aparentă antichizată

-    Arsă în cuptor la peste 1700 ⁰C;
-    Rezistență mecanică superioară (2 cm grosime);
-    Rezistență impotriva incendiilor (clasa de reacție la foc: Euroclasa A1);
-    Disponibilă în 100 de culori diferite;
-    Termosistemul include și elemente de colț în formă de „L” (2 cm grosime);
-    Cărămizile aparente de câmp și de colț antichizate sunt tăiate din cărămidă plină antichizată, rezultând produse cu calități superioare;
-    Realizată conform Normelor Europene CE (EN 771-1) și normelor belgiene BENOR (PTV 23-002);
-    Stabilitate dimensională (clasa de toleranță T2);
-    Clasa mărimii de distribuție R1;
-    Valoarea medie a rezistenței la compresiune: 25 N/mm2);
-    Aderență foarte bună la aplicare (0,15 N/mm2 pentru mortar articulat și 0,30 N/mm2 pentru mortar în strat subțire);
-    Conținut de săruri solubile active: clasa S2;
-    Absorbție optimă de apă: între 7% și 18% (rata inițială de absorbție a apei: 5,0 kg/m2);
-    Coeficientul de difuzie a vaporilor de apă: 5/10 (valoare tabelară EN 1745);
-    Conductivitatea termică: 0,47 W/ mK;
-    Rezistență la cicluri îngheț/dezgheț: clasa F2.


Componentele termosistemului ISO FAȚADA


1.    Cărămidă aparentă Nelissen de câmp și de colț arsă în cuptor la 1700 °C
2.    Plăci de termoizolație din XPS - IGNIFUGAT
Este un polistiren extrudat, special pentru fațade, cu un bun comportament la foc (ignifugat - Clasa de Reacție la foc Euroclasa E, conform EN 13501-1). Plăcile sunt pre-tăiate termic în fabrică, având un sistem nut-feder pe cele 4 canturi, și sunt frezate cu caneluri pentru sprijinirea cărămizilor aparente și cu adâncituri frezate pentru dibluri (6 pe fiecare placă). Sunt disponibile în diverse variante de grosimi, de la 2 la 20 cm, și au dimensiuni de 1,25 x 0,60 m. Conductivitate termică mică, de 0,035 W/mK  (sau 0,027 W/mK, la cerere), reflectă capacitatea materialului de a izola termic acea clădire. Trebuie menționat că este vorba despre un produs special conceput pentru acest termosistem, permițând montarea cărămizilor aparente cu lățimi de 50 și 65 mm. Produsele beneficiază de certificare CE și ATG (agrementul belgian).
3.    Dibluri
Acestea sunt certificate ETA (agrementul tehnic european pentru certificare și audit energetic) și au tijă metalică de grosimi și lungimi specifice pentru fiecare tip de zid portant (caramidă, beton, BCA, OSB etc).
4.    Adeziv pentru lipit plăcile de polistiren și cărămizile aparente
Sistemul include adezivul flexibil Casarock, rezistent la șocuri termice și la apă, conceput special pentru acest tip de polistiren și pentru cărămizile aparente.
5.    Adeziv de rostuit
Este un adeziv foarte rezistent la apă și cicluri îngheț-dezgheț, asigurând etanșeitatea perfectă a termosistemului. Pentru o estetică personalizată, se poate obține o placare uniformă sau cu elemente de contrast, datorită unei game variate de nuanțe ale adezivului de rostuit (din gama Seifert).
6.    Profile de aluminiu
Acestea asigură rezistența și rigurozitatea placării, fiind montat la bază, la începutul aplicării. Sunt produse certifiate CE, de asemenea.


Venex
Str. Miko Imre nr. 8 / 201, Cluj-Napoca
Tel.: +40 264 54 02 24, +40 746 291 895
E-mail: office@venex.ro
Website : www.venex.ro


150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri
BifeSim 2017