Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...Lucrați cu profesioniști, cât încă îi mai avem

06 septembrie 2019
Stau să mă întreb dacă nu cumva, din melancolia poetică a autorului ”singur, într-un han, departe” , un montator de învelitori s-a cățărat pe casă și – mânat de ploile bacoviene și minulesciene  – a pus învelitoarea! Este REMARCABIL efortul de aliniere a tuturor rosturilor, astfel încât apa să se scurgă direct în interiorul alcătuirii învelitorii.

Gala Anualei de Arhitectură București 2019

06 septembrie 2019
Gala Anualei de Arhitectură București 2019 a avut loc pe 10 iulie, la Muzeul Național de Artă a României, în aripa Auditorium, reunind peste 700 de arhitecți și invitații lor. Aceștia au putut vedea cele 283 de proiecte înscrise în concurs, expuse la eveniment, dintre care 30 au fost premiate în urma jurizării pe secțiuni. Prezenți ca în fiecare an la Anuală, am oferit participanților ultima ediție a revistei și vă putem transmite câteva detalii despre această importantă manifestare a arhitecților bucureșteni și nu numai.

Reabilitarea și noile ei patologii

12 iunie 2019
Ana-Maria DabijaM-am tot gândit despre ce să fie ”epistola” din acest număr al revistei... Ploile și furtunile din ultima vreme m-au făcut să mă gândesc puțin la accesorii: trăsnea voluptuos și blitz-urile luminau șantierul din fața ferestrei mele. Om mai avea instalații paratrăsnet sau doar Dumnezeu ne păzește împotriva unor incendii grandioase?!  La blocurile ”reabilitate” - aici am câteva rezerve, nu în ceea ce privește intenția (onorabilă de altfel) de a ”readuce în stare activă unele funcții [ale unui sistem: n.n.] alterate în urma unor procese patologice”, ci a modului de a realiza acest demers: păturica termică și supra-etanșarea anvelopei induc noi patologii în clădirea - altminteri sănătoasă - înaintea intervenției noastre hotărâte și radicale. Dar aceasta este o discuție pentru un alt număr de revistă.

CONSTRUCT – AMBIENT EXPO 2019

12 iunie 2019
În perioada 14 – 17 martie 2019, a avut loc în complexul expozițional Romexpo cel mai important eveniment din domeniu al anului, CONSTRUCT – AMBIENT EXPO, Târgul internațional de tehnologii, echipamente, utilaje și materiale pentru construcții, amenajări interioare și exterioare, decorațiuni și piscine. Evenimentul a înregistrat un grad de internaționalizare de 47% și a reunit firme de top din 18 țări: Austria, Bulgaria, Cehia, China (inclusiv Hong Kong), Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovenia, Spania, Turcia și Ungaria.

Contexte în cercetare și proiectare

12 iunie 2019
Pe 16 martie 2019, în Centrul de Presă al complexului expozițional Romexpo, a avut loc simpozionul cu tema ”Contexte în cercetare și proiectare”, organizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul târgului Construct – Ambient Expo, fiind deja o tradiție ca arhitecți, profesori și studenți din cadrul acestei prestigioase instituții de învățământ superior să se întâlnească la Romexpo pentru a vorbi despre temele importante și provocările branșei (prima ediție a avut loc în 2006).

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri