Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...Gala Premiilor Anualei de Arhitectură București - 2018

26 septembrie 2018
Pe 5 iulie 2018, am fost prezenți la gala de decernare a premiilor din cadrul celei de-a XVI-a ediții a Anualei de Arhitectură, organizată de Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România. Evenimentul, desfășurat pe terasa Teatrului Național București (reamenajată de curând, în contextul renovării și reconfigurării întregii clădiri), s-a bucurat de o prezență numeroasă – circa 600 de arhitecți, specialiști din domeniul construcțiilor, autorități publice, producători de materiale, presă.

Bienala Națională de Arhitectură 2018

01 septembrie 2018
Uniunea Arhitecților din România îi invită pe toți arhitecții să participe la prestigioasa expoziție-concurs desfășurată sub însemnele Bienalei Naționale de Arhitectură 2018, ediția a XIII-a, a cărei temă este „100 de ani de arhitectură în România”. Ediția din acest an a bienalei are, față de edițiile anterioare, un număr sporit de secțiuni, tocmai pentru a cuprinde mai eficient diversitatea fenomenului arhitectural din ultimii ani.

Cum, ce, unde recuperăm?

04 iulie 2018
În 9 martie 2011 celebra Directivă 89/106/CEE a Parlamentului și Consiliului european a fost abrogată, lăsând loc Regulamentului 305 / 2011. De ce ”celebra”: pentru că bună parte din legislația din domeniul construcțiilor, începând cu Legea 10 / 1995 (cu completările ulterioare, despre care poate vom vorbi cu altă ocazie), s-a bazat pe această directivă. Denumirea completă a acestui act oficial european este Directiva Consiliului din 21 decembrie 1988 privind apropierea actelor cu putere de lege și a actelor administrative ale statelor membre referitoare la materialele de construcții.

Anuala de Arhitectură – București, 2018; Gala Premiilor: 5 iulie 2018

03 iulie 2018
Anuala de Arhitectură București 2018, ajunsă la ediția a XVI-a, va avea tema ”de utilitate publică”, iar organizarea va fi asigurată, ca de fiecare dată, de Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România. Manifestarea se va desfășura în două etape: 20 iunie – 5 iulie (când se va desfășura concursul de arhitectură și se vor ține o serie de conferințe), respectiv 6 octombrie – 10 decembrie (expoziții și alte evenimente satelit, cu itinerarea Anualei prin cartierele bucureștene).

Cea de-a XXVII-a ediție a Campionatului Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri, 13 – 16 noiembrie 2018, Riga - Letonia

03 iulie 2018
La fiecare doi ani, Federația Internațională pentru Piața cu Acoperișuri (IFD) organizează Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperișuri, într-una dintre țările membere ale acestei asociații internaționale, cea mai importantă din domeniul roofer-ilor. Acum doi ani, competiția s-a desfășurat în Polonia, iar în 2014 la București, așa cum am relatat la momentul respectiv.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri