Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...Invelitori » Acesorii

Ce trebuie să știe beneficiarul despre jgheaburi și burlane

24 martie 2015
Mai înainte de toate, beneficiarul trebuie să știe că jgheaburile și burlanele trebuie să existe, montate la un sistem de acoperiș cu pantă, chiar dacă inițial are senzația că utilitatea lor este redusă, fiind pusă în balanță cu aspectul general al casei și cu bugetul limitat. Știm că există beneficiari și chiar arhitecți care ezită să ia în calcul aceste elemente indispensabile pentru siguranța și rezistența construcției din rațiuni estetice: burlanele ”nu dau bine” pe o fațadă, așa că fie nu le pun deloc, fie le proiectează subdimensionate.

Jgheaburile și burlanele în sezonul rece

13 ianuarie 2015
Sezonul rece, cu gheață, zăpadă și temperaturi scăzute, este ”proba de foc” a unui sistem pluvial aparent. În mod ideal, date fiind condițiile climatice din țara noastră, un sistem pluvial nu ar trebui să treacă prin spații neîncălzite în timpul iernii, așa cum este cazul conductelor de scurgere din imobilele multietajate cu terasă, al căror traseu este proiectat prin spații închise.

Acoperișul și clima

22 aprilie 2014
În alegerea învelitorii unui acoperiș se ține cont de o multitudine de aspecte, practice și estetice, referitoare la zona climatică, tradiție, arhitectura locală, curentul Eco și, desigur, bugetul alocat. Se vorbește deseori printre montatori și arhitecți despre faptul că alegerea învelitorii este personală, ține de sensibilitățile proprii beneficiarului. În ultimul timp, se pune un accent deosebit pe rezistența acoperișului din perspectiva precipitațiilor (în special a acumulărilor de zăpadă) și a vântului puternic, fenomene meteorologice care afectează o construcție nu neapărat din cauza frecvenței lor, ci mai degrabă din cauza intensității pe anumite intervale de timp.

Fațada modernă și climatul interior

09 ianuarie 2014
Interfață care desparte spațiul privat al locuirii interioare de spațiul public, de o importanță covârșitoare în ansamblul unui edificiu, fațada modernă a devenit învelișul inteligent al clădirii.
Astăzi structura de rezistență a unei construcții este separată de învelișul exterior, fațada fiind astfel doar o membrană ce acoperă clădirea, cu rol estetic extrem de important în desfășurarea urbanistică.

Dacă vreți într-adevăr un sistem pluvial, ALEGEȚI ZAMBELLI

13 octombrie 2013
 sistem pluvial ZAMBELLIAcoperișul este incomplet fără un sistem pluvial, iar un sistem pluvial este practic inexistent dacă nu a fost conceput pe principiile calității și proiectării adecvate. A nu avea un sistem de jgheaburi și burlane performant este ca și cum nu ai avea deloc.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri