Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...
Acoperișuri naturale cu șindrilă din lemn de cedru

Invelitori » Acesorii | 21 iulie 2020

 

Șindrila pentru acoperiș sau fațadă ventilată este tot mai căutată în ultima vreme de cei care iubesc lemnul sau au avut cel puțin o dată ocazia să simtă mirosul unei case construite tradițional din lemn. Cu toții avem în minte imaginea șindrilelor învechite ori crăpate care ne fac să optăm totuși pentru materiale moderne, când de fapt ne-am dori ceva organic, ecologic. Acum avem oportunitatea de a folosi o șindrilă naturală, dar mult mai rezistentă.

 

Șindrila din cedru, produsă pro­fe­sionist și montată ca atare, este o noutate la noi, deși disponibilă încă din 2018 prin Geo­roof. Acest tip de în­velitoare organică și sustenabilă este diferită de ceea ce foloseam în mod tradițional, pentru că lemnul de cedru, provenit din America de Nord (Canada și SUA), este extraordinar de rezistent, mai ales datorită rășinilor con­ținute. Având o creștere lentă (în circa 200 de ani), cedrul este recoltat din păduri exploatate sustenabil. Șindrila este produsă cu utilaje moderne, având un control detaliat al dimensiunilor și carac­te­ris­ticilor tehnice. Astfel, se obține o în­velitoare uşoa­ră, cu un excelent coeficient de transfer termic și o izolare perfectă la zgo­motul de impact. Denumite „shingles & shakes”, aceste șindrile se montează exclusiv cu prindere ascunsă, ferită de intemperii.

 

Rezistență de până la 100 de ani

În România, firma Georoof importă și montează două tipuri de asemenea pro­duse: WRC (Western Red Cedar Perfection) și AYC (Alaska Yellow Cedar Tapersawn), obținute ecologic, fără niciun tratament de suprafață. Europenii sunt cuceriți de material datorită rezistenței mari și patinei spec­taculoase pe care o capătă la apro­ximativ doi ani de la montaj: WRC primește o patină maro-roșiatică lucioasă, iar AYC o nuanță argintie. La amble tipuri, coloritul diferă după mediul din zona de montaj, ceea ce le face și mai dorite de cei care vor ceva unic. Tăietura se face perpendicular pe fibră, iar șindrilele sunt fără defecte pe partea vizibilă. Dimensiunile sunt standard: 45 cm lungime, lățime între 10 și 35 de cm și 16 mm grosime. Pot trece zeci de ani până la nevoia de înlocuire a câtorva șin­drile, însă acoperișul, per total, poate rezista cu ușurință 100 de ani (conform datelor Cedar Shake & Shingle Bureau).

 

Importator și montator de șindrilă din lemn de cedru

Georoof are specialiști a căror ex­pe­riență depășește 20 de ani în proiectarea și mon­tajul acoperișurilor, iar garanția inte­grală (șindrilă și montaj) pentru sistemul său este un motiv în plus pentru alegerea șindrilei de cedru. Transportul și con­sultanța sunt GRATUITE, iar directorii de vânzări ai Georoof sunt prezenți în multe dintre orașele importante ale țării, astfel că aveți întodeauna un ajutor: consultanță, montaj de specialitate, suport pe toată durata garanției și chiar și după încheierea ei.

 

Georoof

Tel: +40 723 377 000
office@georoof.ro
www.georoof.ro

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri