Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...CAUTA IN SITE

Cât de rezistent este lemnul pentru construcții și cum îl protejăm

14 mai 2021

Lemnul este, chiar și în zilele noastre, unul dintre materialele importante folosite în construcții, doar că legislația, gândirea ecologică și climatul economic ne determină să îl folosim cu mai multă responsabilitate, fiind o resursă cu capacitate limitată de regenerare și tot mai greu de procurat. Arhitectura actuală îl prevede în proiectele sale, pentru diverse structuri, amenajări interioare și exterioare, dar mai ales pentru șarpantele caselor rezidențiale sau în stil tradițional, cu destinații dintre cele mai diverse.


Lucarna - între așteptări și rezultate

12 mai 2021
Este încă prezentă în peisajul arhitectural actual, pentru că a fost, timp de sute de ani, singura soluție viabilă de a ilumina și aerisi un spațiu de sub acoperiș, o mansardă. Poate că lumina nu a fost din abundență,și nici protecția termică prea performantă, dar... acestea au fost vremurile și materialele lor. și azi mai sunt construite uneori, în câte un proiect care tinde să dea acoperișului un plus de ritm, totuși din ce în ce mai rar; au cam pierdut la capitolul costuri suplimentare și nici confortul interior asociat lor nu mai poate fi privit ca un atu, de la apariția ferestrelor de mansardă. Totuși, să nu uităm că lucarnele au fost o invenție strălucită în arhitectură, care au permis în fond apariția mansardelor locuite.

Repararea acoperișului împreună cu vecinii coproprietari

12 mai 2021
În domeniul nostru ne confruntăm cu probleme care nu sunt doar de natură tehnică sau estetică, ciși juridică. Tematica poate fi extrem de vastă: calitatea neconfirmată a produsului sau montajului, contractele de mentenanță, protecția muncii, efectuarea plăților, responsabilități ale diverșilor actori implicați într-o lucrare sau chestiuni de proprietate.Despre acestea și altele asemenea ne va vorbi doamna avocat Simona Mitrănescu, în această nouă rubrică pe teme juridice pe care v-o supunem atenției, convinși că vă va fi de ajutor

Rolul acoperișului cu șarpantă în contextul reprezentat de construcțiile nZEB - Asist. Dr. Arh. Radu SFINTEŞ

28 aprilie 2021
nZEB (Nearly Zero-Energy Buildings – clădire cu consum de energie aproape egal cu zero) reprezintă, în acest moment, un subiect extrem de intens discutat în domeniul construcțiilor, ca urmare a intrării în vigoare a legii nr. 101/2020 (legea care modifică și completează legea 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor).

BAUDER - sisteme de acoperiș pentru secolul XXI

28 aprilie 2021
În contextul reglementărilor nZEB, intrate în vigoare și în România la sfârșitul anului trecut, în mod integral (pentru toate tipurile de construcții noi sau aflate în reabilitare), rolul acoperișului pentru reducerea amprentei de carbon a clădirilor devine hotărâtor. Sistemul de acoperiș modern, termo-hidroizolat și cu rezistență sporită la agresiunile mediului în­conjurător, contribuie din plin la eficientizarea energetică prin reducerea transferului de căldură în raport cu exteriorul, pe tot timpul anului, prin drenarea eficientă a umidității sau prin integrarea de echipamente care produc energie verde, precum panourile fotovoltaice.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri