Ursa

CAUTA IN SITE

Oradea, în stil Secession

12 iunie 2019
Aflată în Imperiul Austro-Ungar până în 1918, în partea vestică a Transilvaniei, Oradea a preluat majoritatea influențelor urbanistice și arhitecturale din centrul Europei, în special din Budapesta și Viena. Astfel, putem observa aici o mulțime de clădiri în stil neoclasic, baroc sau Art Nouveau, ultimul cu un succes deosebit, în forma lui specifică acestui spațiu, numit Secession.

Anuala de Arhitectură București 2019

12 iunie 2019
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România organizează începând cu 20 mai cea de-a XVII-a ediție a Anualei de Arhitectură București 2019, cu tema „Forum București”. Sub această denumire, Anuala de Arhitectură inițiază și un program amplu, care se va desfășura pe durata a doi ani, cu scopul de a analiza diversele oportunități de dezvoltare arhitectural-urbanistică a Capitalei din perspectiva europeană.
Revista noastră este partener tradițional al evenimentelor organizate în cadrul Anualei de Arhitectură București, la care particianții primesc gratuit ultima ediție a publicației.

Din vechiul și adevăratul București - Destinul unei case

12 iunie 2019
Am avut de-a lungul timpului articole despre acoperișuri în care am semnalat erori de execuție, barbarii estetice, materiale care nu aveau ce căuta pe o clădire care se dorește protejată, cu consecințe grave pentru construcție și cei care o folosesc. Ne propunem acum o abordare în aceeași notă, dar cumva într-o tonalitate mai gravă, pentru că este vorba despre patrimoniul nostru de arhitectură. În România sunt multe case... urâte (alt cuvânt poate părea prețios) și ar trebuie făcute investiții serioase ca să le scapi de acest epitet.

Podul, spațiul cu un potențial enorm

12 iunie 2019
Cu aproximativ un deceniu în urmă, a existat un trend destul de puternic al mansardării blocurilor de locuințe multietajate din cartierele comuniste, mai ales cele de 4 -5 etaje. Tendința s-a atenuat, din diverse motive: au apărut probleme între proprietarii apartamentelor din bloc (nu s-au înțeles cu privire la înstrăinarea părților comune), au fost tot mai puțini doritori, în contextul dezvoltării de noi proiecte imobiliare, soluțiile de mansardare nu s-au dovedit tocmai eficiente și nici simplu de autorizat etc. Totuși, marile orașe mai dispun de un patrimoniu important: clădirile vechi din zonele centrale, care au de regulă poduri generoase, potrivite pentru mansardare.

Rapiditate în execuția acoperișurilor terasă cu membranele MasterSeal de la BASF

12 iunie 2019
În cazul unei construcții noi, realizarea acoperișului terasă se supune regulilor curente, după logistica de șantier prestabilită. Lucrurile nu mai sunt atât de simple când este vorba de o reparație sau de înlocuirea învelitorii: activitatea în clădirea respectivă poate fi afectată, anumite spații trebuie rezervate organizării de șantier. Fie că este vorba despre un centru comercial, o unitate medicală, o instituție sau imobil de birouri, lucrările trebuie să evolueze rapid, cu intervenții cât mai eficiente, adaptate la cerințele beneficiarului.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU
Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri