Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...CAUTA IN SITE

O singură fereastră. De trei ori mai multă lumină naturală

28 aprilie 2021
Nu există o rețetă pentru amenajarea perfectă a unei case sau a unui apartament, dar un lucru e sigur: ingredientul care nu trebuie să lipsească este cu siguranță lumina naturală. Lumina naturală modelează  spațiul, creează atmosfera și este un factor-cheie pentru starea noastră de bine. De aceea, o suprafață vitrată generoasă în orice încăpere nu mai este doar un simplu moft.

MasterSeal Roof - eficiența energetică presupune și o impermeabilizare performantă

28 aprilie 2021
Reglementările nZEB legate de eficiența ener­getică a unui proiect, a unei construcții noi sau renovări orientează atenția către zona de ter­moizolare sau surse de energie, ceea ce este corect, dar nici pe departe complet. Eficiența energetică este un concept holistic și include toate elementele de higrotermică, de la consumul de căldură și circulația aerului până la ultimul detaliu de gestionare a umidității.

Acoperișurile verzi - o pasiune născută din responsabilitate

28 aprilie 2021
Considerate cu un deceniu în urmă o apariție exotică, o curiozitate care fascina dar nu prezenta prea multă încredere pe piața construcțiilor, acoperișurile verzi au devenit treptat o prezență relativ familiară în peisajul urban românesc, cu aportul admirabil al unor producători, aplicatori și, desigur, arhitecți, care au pus umărul, cu eforturi considerabile, pentru educarea și crearea efectivă a unei piețe.

Fortificații normande din sudul Angliei

28 aprilie 2021
Când vorbim despre fortificațiile medievale din insulele britanice, probabil cele mai reprezentative sunt castelele și cetățile normande, construite începând cu 1066, anul în care conducătorii anglo-saxoni au pierdut controlul asupra acestor teritorii. Normanzii invadatori au venit aici cu o concepție bine stabilită, fiind conștienți că puterea se păstrează doar prin afișarea ei permanentă, în fața unui popor nu totdeauna docil. Așadar, au construit temeinic, cu multă piatră, deciși să rămână și să administreze, la un nivel superior predecesorilor lor, chiar și romanilor care au stat pe aici 350 de ani.

Pentru clădiri cu performanțe nZEB: vata minerală de sticlă URSA

28 aprilie 2021
Chiar dacă pare greu de crezut, clădirile consumă cea mai mare parte a resurselor energetice ale planetei, surclasând domenii precum industria sau transporturile. În Uniunea Europeană, peste 40% din energia produsă este alocată construirii și exploatării clădirilor, procentul fiind chiar mai mare în zonele cu climă rece. Acesta este contextul în care au fost redactate și asumate reglementările nZEB privind îmbunătățirea performanțelor energetice ale clădirilor, prin eficiența superioară a tehnologiilor de climatizare (încălzire/răcire), utilizând surse regenerabile de energie, și prin reducerea pierderilor punând în operă materiale termoizolante de cea mai bună calitate.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri