Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...CAUTA IN SITE

Acoperișul MasterSeal - mai simplu, mai rapid, mai uniform

09 octombrie 2020
Fie că este vorba de o reparație pe o suprafață redusă, ori de realizarea completă a unui acoperiș terasă de mari dimensiuni, sistemele lichide continue au devenit alternativa dorită de mulți beneficiari, pentru câteva motive previzibile: aplicare simplă și rapidă, siguranța oferită de lucrare pe termen lung, greutatea extrem de redusă și aspectul uniform, în culori pe care le pot alege dintr-o paletă largă.

Șindrilă din lemn de cedru pentru o casă „ultra-verde

09 octombrie 2020
Această casă verde, certificată LEED*, se numește casa Cocon, datorită anvelopei ei ro­tunde. Fațada și acoperișul din șindrilă formează spre vecinii din nord și vest o învelitoare ase­mă­nătoare unui cocon de vierme de mătase. Această jumătate de casă rotunjită conferă adăpost și intimitate. Cealaltă parte a casei, orientată spre sud și creată din sticlă iluminează și captează palele de vânt, oferind o priveliște nestingherită.

RESTAURARE tavan casetat

09 octombrie 2020
Toate datele din industrie arată că în ciuda pandemiei, apetitul pentru construcții și renovări mai ales nu a scăzut. Magazinele de materiale sunt pline de la începutul anului iar meșterii buni au agenda încărcată pe luni în avans. Lunile de repaos forțat de la începutul primăverii au determinat mulți români să facă în sfârșit lucrările pe care le amânau de la un an la altul din lipsă de timp.  Publicăm în paginile de față o renovare mai specială, având ca obiect un tavan casetat ce împlinește anul acesta frumoasa vârstă de 90 de ani.

Jaluzelele - un element clasic și distinctiv al fațadelor

08 octombrie 2020
Când ne dorim interioare umbrite, intime, discrete la dorință, chiar dacă se deschid spre bulevard, jaluzelele ne dau posi­bili­tatea să ne așezam după plac în propriul cămin. Devenite o regulă în interbelic, au dispărut cu totul în comunism, ca un artificiu burghez, și revin încet-încet în tendințe în versiuni moderne, automatizate uneori, ca o reluare a firescului uitat atâtea decenii.

Amenajare baie și bucătărie în pod

08 octombrie 2020
Am abordat în paginile acestei reviste tematica transformării radicale a podurilor în spații locuibile. De regulă, această transformare se face complet, podul devenind un etaj în sine, spectaculos prin deschideri și volumetrie. Sunt însă și situații când acest spațiu este abordat doar parțial, din diferite motive. Vom trata un astfel de caz, când beneficiarii au amenajat o mică baie respectiv o bucătărie în podul casei lor.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri